Αλέξης Σαββόπουλος

Φωτιά στα Σαββατόβραδα

Δυο χρόνια τώρα που ο Άρης έχει επιστρέψει στο φυσικό του χώρο είναι από τις λίγες ομάδες στην ελληνική λίγκα, που τον ΠΑΟΚ τον κοιτάζει στα μάτια. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Δυο χρόνια τώρα που ο Άρης έχει επιστρέψει στο φυσικό του χώρο είναι από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ομάδες στην ελληνική λίγκα, που τον ΠΑΟΚ τον κοιτάζει στα μάτια. Τον παίζει στα ίσα, δίχως τις αναστολές που έχουν άλλες ομάδες, και έχασε μόλις μια φορά από ένα ατομικό λάθος. Κατά τη γνώμη μου μάλιστα στο περσινό παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τούμπα, τον Φλεβάρη, ο Άρης έκανε ίσως το καλύτερο με διαφορά, παιχνίδι του σε επίπεδο τακτικής. Η κοινή ποδοσφαιρική λογική λέει ότι κανονικά θα έπρεπε να έχει κάνει τουλάχιστον δυο νίκες. Στο ματς του πρώτου γύρου ισοφαρίστηκε στο 97΄!

Αύριο έχει μια ακόμη ευκαιρία να κάνει αυτή τη νίκη. Στο σπίτι του, μπροστά στο κοινό του. Που ήταν εκεί στα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν για να βάλει πλάτη και να αναχαιτίσει τα κακόβουλα σχέδια των «ιεραπόστολων» της εξυγίανσης, να τον εξαφανίσουν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, στο όνομα ενός κίβδηλου «μια ομάδα, μια πόλη». Για αυτούς οφείλουν οι ποδοσφαιριστές του Ενινγκ να κάνουν αρχικά κατάθεση ψυχής και κατ΄ επέκταση για τους εαυτούς τους και μια σειρά από λόγους για τους οποίους η νίκη θα αποτελέσει βάλσαμο. Βαθμολογικά θα εδραιώσει τους κιτρινόμαυρους στην εξάδα και θα προσφέρει μια μεγαλύτερη άνεση εν όψει του δύσκολου και ασφυκτικού, όσον αφορά τους χρόνους, προγράμματος που ακολουθεί. Θα δώσει ένα τεράστιο ψυχολογικό boost στο τμήμα, στην ιδέα και μόνο ότι ο Άρης θα γίνει η ομάδα που θα σπάσει το αήττητου (και θα κόψει τον βήχα) του συμπολίτη και το… πάτημα να πάει με τον αυτόματο πιλότο το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Άρης, εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από τον αντίπαλό του. Έχει ποιότητα, καλούς παίκτες, προσωπικότητες και το βασικότερο, κίνητρο. Υψηλό που μπορεί να αποβεί καθοριστικός παράγοντας. Θυμηθείτε το ματς με την Μόλντε που μπορεί να αποτελέσει οδηγό. Η αμυντική συνοχή και η αποφυγή των αμυντικών λαθών θα είναι για τον Άρη το «κλειδί» για την επικράτηση. Η επιλογή να παίξουν τρεις κεντρικοί αμυντικοί με τον Ροζ στο δεξί άκρο έχει προφανή στόχο να περιορίσει την δυνατή αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ και να δώσει ύψος και όγκο στην άμυνα και στις στατικές φάσεις που είναι ένα δυνατό στοιχείο της ομάδας του Φερέιρα. Ο Φετφατζίδης είναι σε καταπληκτική κατάσταση και θα… σύρει λογικά τον χορό από την μέση και μπροστά αλλά είναι σημαντικό εξίσου να δίνει βοήθειες και στο μπακ του. Τα χτυπήματα του Ματίγια επίσης είναι στοιχείο που δεν μπορείς να το παραβλέψεις. Ο Ντουρμισάι δίνει από τον πάγκο μια ακόμη επιλογή στην γραμμή κρούσης και παράλληλα φρέσκο αέρα με την όρεξη που έχει να προσφέρει. Ο Ιντέγιε ενεργοποιείται στα μεγάλα παιχνίδια, τον Σάσα δεν τον φοβάμαι, ούτε τον ορισμό της σταθερότητας, Κόρχουτ.

Έχει ενδιαφέρον επίσης η προσαρμογή στις ανάγκες του παιχνιδιού του Μίχαελ Ενινγκ που θα ζήσει το πρώτο του τοπικό ντέρμπι. Ένα βασικό συστατικό θα είναι σίγουρα το πάθος και η αυτοδιάθεση των ποδοσφαιριστών που θα προέλθει και από την ορμή της κερκίδας. Του Άρη όμως δεν θα του φτάσει μόνο αυτό. Είναι ένα ματς στο οποίο θα χρειαστεί και τον προπονητή του στην σκακιέρα του πάγκου.

Ελπίζω μόνο, αυτό το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι να μην επισκιαστεί από διαιτητικά λάθη και κακή χρήση του VAR. Ο Παπαπέτρου θεωρείται καλός διαιτητής και έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το αποδείξει!

ΥΓ Όσοι δεν βρεθείτε στο πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας αύριο, συντονιστείτε στους τηλεοπτικούς σας δέκτες. Το θέαμα αναμένεται εντυπωσιακό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x