Αλέξης Σαββόπουλος

Γνώρισε βαριά ήττα αλλά δεν διαλύθηκε κιόλας

Ο προπονητής του Αρη πήρε το ρίσκο και το πλήρωσε με ένα βαρύ σκορ. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

To 5-1 είναι βαρύ σκορ ακόμη και για φιλικό παιχνίδι. Δημιουργεί εντυπώσεις και προκαλεί ένα κάποιο άγχος στον οπαδό του Αρη που σε τρεις εβδομάδες θα δει την ομάδα του να τίθεται αντιμέτωπη με την ΑΕ Λεμεσού για το Γιουρόπα Λιγκ. Τον όλο προβληματισμό επιτείνει το γεγονός ότι δεν υπήρχε τηλεοπτική εικόνα.

Ήταν τόσο κακός ο Αρης; Ήταν σίγουρα ανέτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι για πολλούς και διάφορους λόγους. Εχει μια εβδομάδα λιγότερες προπονήσεις απο την Φορτούνα, αρκετούς παίκτες μόλις λίγες μέρες στο πρόγραμμα, μεγάλη επιβάρυνση για όσους είναι από την αρχή της προετοιμασίας, δίωρο μέσα στο πούλμαν και φυσικά κενά ακόμη στο ρόστερ του. Δεν υπολογίζω το κενό του Σιώπη στο χθεσινό ματς γιατί ακόμη και να μην είχε παραχωρηθεί στην Αλάνυασπορ, δεν θα αγωνιζόταν λόγω τραυματισμού. Αυτό νομίζω θα διευκολύνει την κουβέντα.

Σε όλα τα παραπάνω ήρθε και… έδεσε η πειραματική ενδεκάδα που επέλεξε στο πρώτο ημίχρονο ο Σάββας Παντελίδης με τους δυο “μικρούς” Τσαγγαλίδη και Μπαγκαλιάνη μπακ, τον Ντουάρτε δεύτερο αμυντικο΄χαφ και τον Τζανακάκη εξτρέμ που μάλιστα έπαιξε και σε σχεδόν 90λεπτο όταν μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν υπ΄ ατμόν. Ο προπονητής του Αρη πήρε το ρίσκο και το πλήρωσε με ένα βαρύ σκορ. Είμαι βέβαιος ότι αν ο έλληνας τεχνικός μοίραζε τον χρόνο στους παίκτες του διαφορετικά αφού ούτως ή άλλως θα έπαιζαν δυο ενδεκαδες, το σκορ δεν θα ήταν τόσο βαρύ. Επελεξε να πάρει, προφανώς γιατί ούτε και ο ίδιος περίμενε τέτοια εικόνα.

Στο πρώτο 20λεπτο οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν καμία συνοχή, φοβερό πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον, ατομικά λάθη με άμεση συνέπεια να δεχθούν τρία γκολ σε πέντε λεπτά. Αντέδρασαν και λόγω εγωισμού ίσως μετά το 25΄, ισορρόπησαν και μείωσαν με τον Ντιγκινί. Με τους ορεξάτους Ματίγα, Τόνσο και Ιντέγιε στην επανάληψη κυνήγησαν και το δεύτερο γκολ αλλά για ένα ανεξήγητο λόγο από το 75΄ και μετά επιδόθηκαν σε μπαράζ ατομικών λαθών και το χειρότερο παράτησαν το ματς. Καλά που ήταν και ο Κουέστα και το σκορ έμεινε στο 5-1.

Δεν θα σταθώ πολύ στα ατομικά λάθη. Αυτά συμβαίνουν πολλώ δε μάλλον όταν τα πόδια δεν υπακούν στο μυαλό. Θα σταθω σε 2-3 άλλα πραγματάκια που ήχησαν σαν καμπανάκι το οποίο οφείλουν να ακούσουν οι αρμόδιοι. Καταρχάς ότι η ομάδα έχει φοβερό πρόβλημα στο αμυντικο της τρανζίσιον. Οταν χάνει την μπάλα δηλαδή στο χώρο του κέντρου ή την περιοχή του αντιπάλου δέχεται φάσεις πολύ εύκολα είτε γιατί έχει αργές επιστροφές αλλά κυρίως γιατί δεν έχει τον χαφ που θα τρέξει για να αναχαιτίσει τον αντίπαλο κλέβοντας ή κάνοντας φάουλ. Ετσι δέχθηκε τα περισσότερα γκολ από την Φορτούνα, θυμίζοντας τις δυο αντίστοιχες περσινές ήττες με ΑΕΚ και Ατρόμητο. Χθες το πρόβλημα έγινε πιο φανερό επειδή δεν υπήρχε ούτε η διάθεση ούτε και τα κουράγια αφού τα πόδια είναι βαριά. Ο Αρης χρειάζεται άμεσα ένα παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Σιώπη, για να μην πω και δυο. Το δυο εξαρτάται από τον μοναδικό αμυντικό μέσο που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα, τον Μπάσα. Είναι προφανές ότι ο διεθνής αλβανός έχει χάσει τον προσανατολισμό του και χρειάζεται διαχείριση. Ταχύς δεν ήταν ποτέ, είναι όμως έμπειρος και όσο έπαιξε τον είδαμε πέρσι φιλότιμος και παίκτης της ομαδας.

Χθες δεν άρεσε και η νοοτροπία της ομάδας. Δεν ξέρω αν είναι τουπέ ή οτιδήποτε άλλο αλλά το τελευταίο τέταρτο δεν ήταν καλό σημάδι και ο προπονητής οφείλει άμεσα να πατάξει το φαινόμενο γιατί αν ένα πράγμα έδωσε στον Αρη πέρσι την 5η θέση και τον έκανε ελκυστικό στον θεατή ήταν εκτός από την ποιότητα που έχει η διάθεση και το πείσμα που έβγαλαν όλοι στο χορτάρι.

Για τους δυο καινούργιους που είδαμε, Ιντέγιε και Ντουάρτε έχω να πω το εξής. Ο Νιγηριανός μπορεί να μην έχει ακόμη ρυθμό, έχει όμως διάθεση και ο χρόνο δουλεύει υπέρ του. Οσο για τον Ντουάρτε, αποδείχθηκε ότι δεύτερο αμυντικό χαφ στο 4-2-3-1 δεν μπορει να το υποστηρίξει αφού είναι φύσει επιθετικό χαφ, ενώ ακόμη είναι εμφανές ότι του λείπει η φρεσκάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x