Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αν ο Παναθηναϊκός… ήταν Ηρακλής

Ο χαλαρός και αναποτελεσματικός Παναθηναϊκός που δεν λέει να σηκώσει κεφάλι… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Προβληματική ήταν και πάλι η εμφάνιση του τριφυλλιού στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή και οι πράσινοι ξεκίνησαν με το… αριστερό και στον θεσμό του κυπέλλου. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μπορεί τελικά να μην κοστίσει στους πράσινους, αλλά η εικόνα είναι αυτή που μένει.

Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι αναποτελεσματικός πετώντας στα σκουπίδια αρκετές ευκαιρίες, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν έπεισαν κάποιοι παίκτες που υποτίθεται ότι πήραν ευκαιρία. Θα πει κανείς ότι η ομάδα δημιουργεί φάσεις… Σωστό, αλλά όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο μήνα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο σε αυτόν τον τομέα. Αυτό μετράει, αυτό μένει, αυτό δίνει τίτλους.

Η ανησυχία μεγαλώνει ακόμη παραπάνω, αν αναλογιστούμε ότι απέναντι στο τριφύλλι βρέθηκε ένας Ηρακλής των χιλίων προβλημάτων που κατέβηκε με πολλές αλλαγές απλά για να βγάλει την υποχρέωση, καθώς ενδιαφέρεται μόνο για την παρουσία του στο πρωτάθλημα και την αποφυγή του υποβιβασμού. Αλήθεια πως θα ήταν ο Παναθηναϊκός αν οι παίκτες του είχαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του «Γηραιού»;

Ο Αντρέα Στραματσόνι έβαλε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα τους Ρέις, Εμποκού, Ρινάλντι, Χουχούμη, Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Μίγγο. Από αυτούς τους έξι παίκτες, μόνο οι δύο τελευταίοι δικαιολόγησαν τη παρουσία τους. Ο Μίγγος έδειξε ένα παιδί με καλά στοιχεία που έκανε τα βασικά στην μεσαία γραμμή και ο Βλαχοδήμος, έστω κι αν δεν πιέστηκε, όταν χρειάστηκε ήταν σταθερός.

Αλήθεια, πόσο καλύτερος μπορεί να είναι ο Ρινάλντι από τον Λάμπρου και ο Ρέις από τον Ιντζόγλου; Σε αυτό συνυπολογίστε πόσο κοστίζει ο καθένας τους. Συμφωνώ ότι ο Αργεντινός και ο Πορτογάλος δεν είναι τα σημαντικότερα θέματα των πράσινων, αλλά είναι μέρος του προβλήματος και της νοοτροπίας χαλαρότητας που επικρατεί στην ομάδα.

Με όλα αυτά ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια δίχως νίκη, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Η συνέχεια και τα αποτελέσματα θα δείξουν, αλλά το μέλλον των πράσινων δεν μοιάζει ευοίωνο στην παρούσα φάση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x