Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αν του βγει και ο Χάντερ...

Ένας Παναθηναϊκός γεμάτος ενέργεια που φυσιολογικά δημιουργεί προσδοκίες εμφανίστηκε κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Όλα ξεκίνησαν ουσιαστικά το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου, όταν ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα -με τουλάχιστον άκομψο τρόπο- από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Εκεί όλοι πείστηκαν ότι η ενίσχυση της ομάδας αποτελούσε μονόδρομο, η διαφορά είναι ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε το κάτι παραπάνω, την υπέρβαση που συνηθίζουμε να λέμε.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε φαινομενικά να κάνει τη δουλειά του και με δύο παίκτες, έναν γκάρντ και έναν αθλητικό σέντερ. Ωστόσο, αποφασίστηκε να αποκτηθεί και ένας παίκτης για τις θέσεις 2-3, αυτός είναι ο Ουίλιαμς και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε είναι βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος θα κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Από την μεγάλη -σε σημασία- νίκη επί της Φενέρμπαχτσε προέκυψαν μια σειρά από σημαντικά συμπεράσματα, που οδηγούν το τριφύλλι ένα επίπεδο πάνω, σε σχέση με τον πρώτο γύρο του τοπ 16.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς με την προσθήκη των Ουίλιαμς, Χέινς εκτοξεύτηκε σε ενέργεια. Οι πράσινοι τρέχουν παντού, παίζουν πιεστική άμυνα και κλείνουν τους διαδρόμους προστατεύοντας την ρακέτα και τον βαρύ αμυντικά Ραντούλιτσα. Άρα δεν χρειάζονταν μόνο αθλητικός σέντερ… Οι δύο Αμερικανοί δίνουν επίσης περιφερειακό σουτ, ο Χέινς σίγουρο κατέβασμα μπάλας και ο Ουίλιαμς τα πάντα! Είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός και μαρκάρει από τον Ντατόμε ως τον Μοχάμεντ δηλαδή από το «1» ως το «3», το έκανε κόντρα στην ομάδα του Ζέλικο άλλωστε.

Σε όλα αυτά προσθέστε τη φρεσκάδα των Καλάθη, Διαμαντίδη και φανταστείτε να του βγει και ο Χάντερ… Μιλάμε για ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα που μπορεί να παίξει όλα τα σχήματα και να νικήσει παντού. Πλέον αυτό που χρειάζεται είναι η συνέπεια και η συνέχεια, κοινώς δύο νίκες στις έδρες των Μάλαγα και Ερυθρού Αστέρα.

Όσον αφορά τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, δείχνει ότι μαθαίνει από τα λάθη του και όποιος ακολουθεί αυτή τη τακτική προοδεύει. Στο ξεκίνημα της σεζόν πάλεψε κάτι που δεν έβγαινε, αλλά προφανώς χρειαζόταν την τριβή και την καθημερινότητα ενός συλλόγου που δεν έχει καμία σχέση με τις εθνικές ομάδες. Πλέον το… νερό έχει μπει για τα καλά στο αυλάκι σε όλα τα επίπεδα και μέσα από την ομάδα γίνεται και ο Σέρβος τεχνικός καλύτερος.

Φυσικά ο υπέρμετρος ενθουσιασμός δεν χρειάζεται, αλλά η εικόνα μιλάει από μόνη της. Η ομάδα θύμισε τα παλιά όσον αφορά το βάθος στο ρόστερ. Ο χρόνος μοιράζεται σε λογικά επίπεδα και το σημαντικότερο, η απόδοση παραμένει σταθερή. Το που θα φτάσει ο Παναθηναϊκός είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί στην παρούσα φάση, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι με τη νίκη επί της πιο σταθερής ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα έστειλε μήνυμα σε όλους…

Υ.Γ. Η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε χθες ο κόσμος του τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ «βοήθησε» του τρεις νέους να καταλάβουν το μέγεθος του συλλόγου στον οποίο ήρθαν. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις τους μετά το ματς, ακόμη και του Χάντερ που δεν έπαιξε αλλά ήταν στον πάγκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x