Επικαιρότητα

Αναβλήθηκε η επανεκλογή του Πουτζδεμόν στην προεδρία της Καταλονίας

Χθες ο αυτοεξόριστος Πουτζδεμόν ζήτησε από το καταλανικό κοινοβούλιο νομικές εγγυήσεις ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στη Βαρκελώνη χωρίς να συλληφθεί.

Την αναβολή της συνεδρίασης για επανεκλογή του Κάρλες Πουτζδεμόν στην προεδρία της Καταλονίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της περιφερειακής Βουλής, Ρότζερ Τόρεντ, επικαλούμενος την ανάγκη να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες «εγγυήσεις» για ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Χθες ο αυτοεξόριστος Πουτζδεμόν ζήτησε από το καταλανικό κοινοβούλιο νομικές εγγυήσεις ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στη Βαρκελώνη χωρίς να συλληφθεί, με δεδομένο ότι ερευνάται από την ισπανική Δικαιοσύνη για εξέγερση, στάση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος για τον ρόλο του στις προσπάθειες ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας.

Η συνεδρίαση στο καταλανικό κοινοβούλιο ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα Τρίτη. Δεν είναι γνωστή η νέα ημερομηνία.

Ο κ. Τόρεντ τόνισε πως ο κ. Πουτζδεμόν έχει «κάθε δικαίωμα» να αναλάβει εκ νέου την προεδρία της Καταλονίας και ανέφερε ότι έχει αναλάβει προσωπική δέσμευση να προστατεύσει τον αποσχιστή ηγέτη.

Η ανάγκη επιστροφής του κ. Πουτζδεμόν στην Ισπανία από το Βέλγιο προέκυψε αφότου, το Σάββατο, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε πως ο αποσχιστής ηγέτης δεν μπορεί να αναλάβει εκ νέου την προεδρία της Καταλονίας εάν δεν είναι φυσικά παρών στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Σε μία συμβολική κίνηση, ο κ. Πουτζδεμόν ανήρτησε χθες στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφία δρόμου που οδηγεί στο καταλανικό κοινοβούλιο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x