Stoiximan Super League

Αναστασίου: «Πλάνο και αισιοδοξία»

Δεν πτοείται ο Γιάννης Αναστασίου από τις «αναποδιές» στο σχεδιασμό του Παναθηναϊκού. «Έχουν ανατραπεί κάποια δεδομένα, αλλά αυτό δεν μας φοβίζει», τόνισε. Τι είπε για Καραγκούνη-Μπεργκ.

Ψύχραιμα φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο Γιάννης Αναστασίου το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλά κενά στο ρόστερ του μετά τις «αναποδιές» στο σχεδιασμό της ομάδας με τις υποθέσεις των Σεϊταρίδη και Φάλκενμπουργκ, αλλά και τη στασιμότητα σε κάποιες μεταγραφικές υποθέσεις. Αν και δεν έκρυψε πως θα ήθελε να έχει στο βασικό στάδιο προετοιμασίας περισσότερους παίκτες από τους μόλις 17 που διαθέτει τώρα, ο 40χρονος τεχνικός κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ολλανδία δεν φάνηκε να πανικοβάλλεται.

«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα. Έχουν γίνει οκτώ προπονήσεις. Όλα τα παιδιά έχουν δείξει πολύ καλή διάθεση, ενέργεια κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Καλή νοοτροπία και καθημερινά η εικόνα της ομάδας είναι καλύτερη. Πάμε για το βασικό στάδιο. Θα παίξουμε κάποια φιλικά στην Ολλανδία για να δούμε σε τι κατάσταση είναι τα νέα παιδιά. Να δούμε σε ποιους μπορούμε να υπολογίζουμε στη συνέχεια της προετοιμασίας αλλά και το πρωτάθλημα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως όσοι επιστρέψουν στους νέους ότι στη διάρκεια της σεζόν δεν θα μπορούν να είναι στην πρώτη ομάδα. Θα παρακολουθούνται στη διάρκεια της σεζόν και θα δούμε την εξέλιξή τους», τόνισε.

Αναφερόμενος στα πολλά εκκρεμή ζητήματα για το σχηματισμό του ρόστερ, είπε: «Υπάρχουν περιθώρια μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα. Η διοίκηση δουλεύει πολύ σκληρά για να πάρει κάποιους παίκτες. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με κάποιους. Θα ήθελα να έχω 2-3 παίκτες τουλάχιστον ακόμα μαζί μου, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν έρθει. Έχουμε και τον τραυματισμό του Μαυρία. Δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμος. Έχουν ανατραπεί λίγο τα δεδομένα, αλλά αυτό δεν μας φοβίζει. Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά τα οποία δουλεύουν πολύ καλά και συνεχίζουμε».

Από τους 17 παίκτες της ομάδας στην προετοιμασία οι 12 προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας. «Είναι παίκτες του Παναθηναϊκού, ξέρουν την φιλοσοφία που θέλουμε να παίξουμε. Ήδη δουλεύουν πάνω σε αυτή 2-3 χρόνια και έχουν φτάσει σε μία ηλικία 19-20 χρονών που θα πρέπει να πάρουν τις ευκαιρίες τους και να δείξουν και οι ίδιοι πόσο το θέλουν και αυτό τους έχω τονίσει. Το σημαντικό για εμάς είναι το πόσο το θέλουν και τι κίνητρα έχουν. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη από το τεχνικό τιμ προς τους παίκτες και από εκεί και πέρα εξαρτάται από τους ίδιους κατά πόσο θέλουν να φορέσουν τη φανέλα του Παναθηναϊκού».

Η έλλειψη έμπειρων παικτών δεν φάνηκε να προβληματίζει τον κόουτς. «Υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι έμπειρα. Όπως ο Μπαϊράμι και ο Ζέκα οι οποίοι είναι ξένοι αλλά έχουν δείξει τρομερή προσαρμοστικότητα. Ειδικά ο Ζέκα ο οποίος είναι καιρό εδώ και βοηθά τα νέα παιδιά. Επέστρεψε και ο Ορέστης. Με αυτούς είμαστε με αυτούς θα πάμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Συνεχίζουμε όπως σας είπα υπάρχει αρκετός χρόνος. Είμαστε έτοιμοι και συνεχίζουμε θετικά».

Πάντως και ο ίδιος δεν περίμενε τις άσχημες εξελίξεις με Σεϊταρίδη και Φάλκενμπουργκ. «Πάντα υπάρχουν λύσεις. Έχουμε λύσεις απλά όπως είχα πει για κάποιες θέσεις είχαμε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες. Από τη στιγμή που για τον δικό του λόγο κάποιος παίκτης επέλεξε να μη συνεχίσει στην ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν δική του απόφαση και επιλογή του και τη σεβόμαστε. Εμείς συνεχίζουμε υπάρχει πλάνο ξέρουμε τι παίκτες θέλουμε και από εκεί πέρα συνεχίζουμε», τόνισε, ενώ ερωτηθείς για τους Μπεργκ και Καραγκούνη, αρκέστηκε να πει: «Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x