Γιώργος Χελάκης

Αναζητώντας τη χαμένη φρεσκάδα του…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για την εκρηκτικότητα που δεν είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στον καλοστημένο Παναιτωλικό.

Μέγα λάθος από τον Μίτσελ η χρησιμοποίηση του Βαλντές. Ο Παραγουανός περπατούσε στο γήπεδο, σε πλήρη αδυναμία να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του.

Με μόλις δύο προπονήσεις, δεν γίνεται να μπεις και να παίξεις. Αυτό από τη μία πλευρά. Γιατί από την άλλη, δύο προπονήσεις αρκούν για να καταλάβει το προπονητικό επιτελείο ότι ένας παίκτες είναι ανέτοιμο. Αφήνοντας πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο να μπήκε ο Βαλντές και να αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές, ο Παραγουανός σέντερ φορ είναι εκτός ρυθμού και θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει.

Πέραν τούτου, ο Ολυμπιακός δεν έχει την ανάγκη ενός παίκτη που έφτασε στην Ελλάδα μόλις… προχτές, για να νικήσει τον αξιόμαχο και έξοχα στημένο στο γήπεδο Παναιτωλικό. Είναι φανερό ότι οι παίκτες του Μίτσελ έχουν χάσει τη φρεσκάδα και την εκρηκτικότητα που είχαν στον πρώτο γύρο. Συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν η ομάδα έχει επιβαρύνσεις από τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνήθως τέτοιο καιρό προκύπτουν οι «κοιλιές» στην απόδοση.

Απέναντι στον Ολυμπιακό στάθηκε μία ομάδα με εξαιρετική οργάνωση και πολλούς ποιοτικούς παίκτες που θα συζητηθούν στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ψηλά στη λίστα ο Μπακάκης, ο Γκάλο και ο αριστερός μπακ Ανέν. Ο Ολυμπιακός από αυτό το παιχνίδι έχει να προβληματιστεί για την κούραση που οδηγεί σε λάθη τους δύο αμυντικούς χαφ, Μανιάτη και Σάμαρη. Θα πρόσθετα την αφλογιστία του Σαβιόλα και φυσικά την αδυναμία παικτών όπως ο Μασάντο και ο Πελέ, να αντικαταστήσουν επάξια τους κουρασμένους της μεσαίας γραμμής.

Αντίθετα, ο Αβραάμ επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε πορεία συνεχούς βελτίωσης και ο Ολαϊτάν μπορεί να προσφέρει στα άκρα, όταν ο Ολυμπιακός έχει μόλις δύο κλασσικούς εξτρέμ, τον Κάμπελ και τον άρτι αφιχθέντα Πέρες. Με τον Ατρόμητο να φιλοδοξεί να τον βγάλει εκτός κυπέλλου και την Μάντσεστερ να έρχεται σε τρεις εβδομάδες, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανάγκη να ανασυνταχτούν αγωνιστικά.

Στο διάστημα αυτό, ίσως προλάβει και ο Βαλντές να ετοιμαστεί. Διαφορετικά, η χρησιμοποίηση του, δεν ωφελεί την ομάδα και εκθέτει τον ίδιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x