sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ανδρέας Γιαννιώτης: Γι' αυτό είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας

Γνώμες και γούστα πολλά! Υποψήφιοι αρκετοί και οι απόψεις διίστανται… Ωστόσο, μόνο ο Ανδρέας Γιαννιώτης στη θέση του τερματοφύλακα έχει συγκεντρώσει την καθολική αναγνώριση του φίλαθλου κοινού.

Πόσες και πόσες δεν έχει ειπωθεί για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή ότι τα λίγα λόγια και η σκληρή δουλειά κατά κανόνα ανταμείβονται…

Αργά ή γρήγορα αυτή η συνταγή, συνοδευόμενη από το απαιτούμενο ταλέντο και την τύχη, αποδεικνύεται πετυχημένη και από την αφάνεια, έρχεται η αναγνώριση και σε βάθος χρόνου ενδεχομένως η καταξίωση.

Ήρωας αυτής της ιστορίας θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή Έλληνας τερματοφύλακας, που μπορεί να μην αγωνίζεται ούτε στο εξωτερικό, ούτε στους «τέσσερις» μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά η αναγνώριση που λαμβάνει από την αρχή της φετινής σεζόν είναι καθολική, γεγονός πολύ δύσκολο, ειδικότερα στην Ελλάδα.

inner

Ο λόγος, φυσικά, για τον Ανδρέα Γιαννιώτη…

Στον 25χρονο τερματοφύλακα δεν δόθηκε τίποτα εύκολα και ούτε φυσικά το χαρίστηκε το παραμικρό, έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα μια καριέρα που ξεκίνησε από το χαμηλότερο επίπεδο (Θρακικοό Άνω Μητρουσίου, Εθνικό Γαζώρου) και φτάνοντας στο σήμερα. Ένα «σήμερα» που τον βρίσκει βασικό στον Ατρόμητο, ο οποίος διανύει την καλύτερη πορεία της ιστορίας του όντας στο -2 από την κορυφή στην ολοκλήρωση του α’ γύρου και τον Σερραίο γκολκίπερ να υπερασπίζεται επί της ουσίας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αφού δύο εκ των πέντε γκολ που έχει δεχθεί, είναι από το σημείο του πέναλτι.

Μέσα στη σεζόν ο γκολκίπερ των Περιστεριωτών εκτός των άλλων μπήκε σε μια πολύ τιμητική –για τον ίδιο- λίστα, καθώς σημείωσε την 6η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφορικά με τα συνεχόμενα λεπτά που κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του, με το κοντέρ να σταματά στα 765’ και μάλιστα από το σημείο του πέναλτι, παράβαση μάλιστα που το λιγότερο σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα.

Συνολικά, ο γκολκίπερ του Ατρόμητου σε 13 συμμετοχές, είχε παθητικό 5 τερμάτων (τα 2 με πέναλτι), διατηρώντας το μηδέν σε 9 ματς!

Αξίζει, λοιπόν, να θυμηθούμε τα highlights της φετινής πορείας του Ανδρέα Γιαννιώτη, που ακόμα και στις σπουδαίες νίκες των Περιστεριωτών, έχει πραγματοποιήσει επεμβάσεις που μεταφράστηκαν σε βαθμούς.

3η αγωνιστική – Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 (9/9/2017)

inner

Ντεμπούτο για τον Ανδρέα Γιαννιώτη με το «αστέρι», ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό, λίγα 24ωρα πριν από τη σέντρα με τον ΠΑΣ. Κανένας ενδοιασμός του Νταμίρ Κάναντι να του δώσει φανέλα βασικού και αυτός τον δικαιώνει… Ο Ατρόμητος «κολλάει» στο 0-0 με τους Ηπειρώτες, αλλά ο 25χρονος με δύο εκπληκτικές επεμβάσεις στο β’ ημίχρονο γλιτώνει τους Περιστεριώτες από τα χειρότερα. Συγκεκριμένα, στο 50’ της αναμέτρησης είπε «όχι» στην προβολή του Μπουκουβάλα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και στο 57’ απέκρουσε σουτ του Κοζορώνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

4η αγωνιστική – ΑΕΛ-Ατρόμητος 0-0 (17/9/2017)

Δύσκολη δοκιμασία για τον Ατρόμητο στο «AEL FC Arena», με τους Περιστεριώτες ναι μεν να μην δέχονται μεγάλη πίεση, αλλά ο Ανδρέας Γιαννιώτης χρειάστηκε να επέμβει με εντυπωσιακή εκτίναξη στο 27’ σε σουτ του Ρέντζα εκτός περιοχής, ενώ στο 46’ αρνήθηκε το γκολ στον Κρίζμαν σε φάση τετ-α-τετ από πλάγια θέση.

5η αγωνιστική – Ατρόμητος-Λαμία 3-0 (23/9/2017)

Με το ματς να βρίσκεται στο 40’, ο Ατρόμητος φαίνεται να έχει καθαρίσει τη νίκη, αφού προηγείται ήδη 3-0, ωστόσο κι όσες πιθανότητες να είχαν οι φιλοξενούμενοι για κάποιο κέρδος από το παιχνίδι του Περιστερίου, τις εξαφάνισε ο Γιαννιώτης. Σε εκείνο το λεπτό, ο Όμο πήρε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή από κόρνερ του Πίτι, αλλά ο τερματοφύλακας του «αστεριού» έκανε εξαιρετική επέμβαση, προσθέτοντας ακόμα ένα παράσημο στο πρωτάθλημα.

6η αγωνιστική – Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 (1/10/2017)

inner

Ο Γιαννιώτης επιστρέφει στην έδρα του Ολυμπιακού ως αντίπαλος, κόντρα στην ομάδα που ουσιαστικά δεν πίστεψε ότι μπορεί να σταθεί ούτε ως 2ος πίσω από τον Καπίνο. Η απόδοση των φιλοξενούμενων είναι εκπληκτική και ο 25χρονος δεν χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα. Παρ’ όλα αυτά, στο 66’ μπλοκάρει σταθερά στο πλασέ του Φιγκέιρας από το ύψος της μικρής περιοχής, σε μία μάλλον εύκολη υπόθεση για το δικό του επίπεδο, ενώ και στο 82’ αποκρούει την κεφαλιά του Ρομαό σε μια αρκετά δύσκολη φάση.

7η αγωνιστική – Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (14/10/2017)

inner

Η πορεία του Ατρόμητου συνεχίζεται σταδιακά ανοδική και στο δρόμο του βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης, ομάδα δηλαδή με ανάλογους στόχους με αυτών των Περιστεριωτών, τουλάχιστον για εκείνη τη χρονική περίοδο. Στο 12’ ο Ισνάλντο μπαίνει μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά στο τετ-α-τετ ο Γιαννιώτης βγαίνει νικητής, ενώ στο 68’ με τρομερή εκτίναξη αρνήθηκε το γκολ στον Κυριακόπουλο σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του «σπεσιαλίστα» των Αρκάδων, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

8η αγωνιστική – ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-1 (23/10/2017)

inner

Μετά την εκτός έδρας δοκιμασία στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ατρόμητος πήγε στο ΟΑΚΑ για ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ. Πολλοί τον έχουν ξεγραμμένο, αφού η «Ένωση» έρχεται με σούπερ ψυχολογία από την ισοπαλία στη Μίλαν. Παρ’ όλα αυτά, με την πολύτιμη συμβολή του Γιαννιώτη ο Ατρόμητος φεύγει με το «διπλό», αφού ο Σερραίος κατεβάζει… ρολά. Στο 8’ προσθέτει στο «πελατολόγιό» του τον Μάνταλο, καθώς σε πλάγιο τετ-α-τετ, νικάει τον αρχηγό της ΑΕΚ και στο 61’ νικάει εκ νέου τον Μάνταλο στην απευθείας εκτέλεση κόρνερ του παίκτη της «Ένωσης». Αυτές ήταν και οι μοναδικές στιγμές που χρειάστηκε να επέμβει στο 90λεπτο.

9η αγωνιστική – Ξάνθη-Ατρόμητος 0-2 (29/10/17)

Παρά το… μεθύσι από τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και την κατάληψη της κορυφής στη βαθμολογία, ο Ατρόμητος όχι μόνο ανταπεξέρχεται στα Πηγάδια κόντρα στην Ξανθη, αλλά περνά και σχετικά άνετα 2-0. Ωστόσο, ο Γιαννιώτης στο 47’ πραγματοποίησε μια επέμβαση κομβικής σημασίας στην εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού ο Γέντρισεκ βγήκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Ατρόμητου και η κατάληξη ήταν γνωστή, καθώς το μηδέν στην άμυνα του Ατρόμητου παρέμεινε χάρη στην εκπληκτική του επέμβαση.

10η αγωνιστική – Πανιώνιος-Ατρόμητος 0-0 (4/11/2017)

Ελάχιστη η πίεση που ασκήθηκε στον Ατρόμητο στην αναμέτρηση του Περιστερίου από τους Νεοσμυρνιώτες, ωστόσο τη μία φορά που χρειάστηκε ο Γιαννιώτης κατέβασε για 8η σερί αγωνιστική τα ρολά. Συγκεκριμένα, στο 28’ ο Μασούρας βρέθηκε από τα πλάγια σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων από την ασίστ του Μασούντ, με το αποτέλεσμα να βρίσκει και πάλι νικητή τον Έλληνα γκολκίπερ.

11η αγωνιστική – ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1 (20/11/2017)

Η πρώτη ήττα για τον Ατρόμητο προέκυψε στην Τούμπα, με τον Γιαννιώτη να δέχεται για πρώτη φορά γκολ με τη φανέλα της ομάδας του από το σημείο του πέναλτι, με την εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια, απόφαση του διαιτητή Παπαπέτρου που αμφισβητήθηκε (γενικότερα) έντονα. Παρ’ όλα αυτά, ο Γιαννιώτης συνέβαλε τα μέγιστα στην αξιόμαχη παρουσία του Ατρόμητου στην Τούμπα, καθώς μπορεί να μην είχε τις δύσκολες φάσεις, καθώς οι παίκτες των γηπεδούχων σημάδευαν εκτός εστίας. Στο 59’ ο Ελ Καντουρί νικήθηκε από τον Γιαννιώτη σε σουτ από το ύψος του πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και στο γκολ που δέχεται στο 71’, η μπάλα κοντράρει και δεν φέρει καμία ευθύνη.

13η αγωνιστική – Πλατανιάς-Ατρόμητος 1-3 (4/12/2017)

inner

Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του Ατρόμητου τη φετινή περίοδο, συνοδεύτηκε εν τέλει με εντυπωσιακή νίκη 3-1 μέσα στα Χανιά επί του Πλατανιά. MVP πίσω από τον Βασιλακάκη ήταν ο Ανδρέας Γιαννιώτης, που σε δύο στιγμές φανέρωσε για ποιο λόγο είναι ο κορυφαίος γκολκίπερ του πρωταθλήματος. Στο 33’ ο Ντεβέσα μπήκε μέσα στην περιοχή, πραγματοποιώντας εκπληκτικό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου δήλωσε «παρών» με εξαιρετική επέμβαση ενώ στο 48’ με τρομερή αντίδραση απέκρουσε πέναλτι του Μπούντνικ, που ήταν εκτελεσμένο με αρκετή δύναμη.

15η αγωνιστική – Κέρκυρα-Ατρόμητος 1-3 (16/12/2017)

inner

Τελευταία… παράσταση του Ανδρέα Γιαννιώτη ήταν στην Κέρκυρα… Ο Ατρόμητος για δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι δεν μπαίνει στο πρώτο ημίχρονο, με τον υψηλόσωμο πορτιέρε να κρατάει όρθια την ομάδα του. Στο 6’ ο Γκομές έκανε την προβολή με το αριστερό από το σημείο του πέναλτι και στο γλιστερό τερέν, αλλά κανένα πρόβλημα για τον Γιαννιώτη, που απέκρουσε με το δεξί χέρι, ενώ στο 16’ αρνήθηκε το γκολ στον Νούνες, που σούταρε εντελώς ανενόχλητος από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x