Κώστας Μιαούλης

Ανώτερος όλων και με διαφορά ο Πογέτ

Ο Κώστας Μιαούλης, με αφορμή και το πατατράκ του Στραματσόνι στη Λεωφόρο, αναρωτιέται τι θα έκανε η ΑΕΚ, αν είχε ένα μικρό μέρος του υλικού που έχουν οι άλλες ομάδες.

Αυτό που έχει κάνει ο Ιταλός απόψε με ξεπερνάει. Έχεις το ματς στο 2-1 και ο Ιταλός αντικαθιστά ταυτόχρονα, τους Βλαχοδήμο και Καλτσά. Ήταν σχεδόν βέβαιο, πως ακόμα και αυτός ο ΠΑΟΚ, με τις χίλιες μύριες απουσίες θα πήγαινε να διεκδικήσει κάτι, αφού από την ώρα που έγιναν αυτές οι αλλαγές, το «τριφύλλι» κόπηκε στη μέση και άλλη φάση δεν μπορούσε να κάνει. Πραγματικά είναι ν’ απορεί κανείς με τον Στρατσόνι, που μέχρι στιγμής μπορεί να δείχνει πως στο να καταστρώνει το ματς, μπορεί ν’ αποτελεί έναν καλό προπονητή, αλλά στο κοουτσάρισμα δείχνει μέχρι στιγμής να υστερεί σοβαρά.

Από την άλλη βλέπεις και τον Τούντορ. Αυτός έχει ελαφρυντικά, λόγω πιο περιορισμένης εμπειρίας. Παρά το γεγονός πως στην εκκίνηση προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο και ως έναν βαθμό τα κατάφερνε, η αδυναμία του να μπορέσει να βρει μία λύση, ώστε ο ΠΑΟΚ να μην δέχεται τόσο εύκολα γκολ και που αποτελούν μάθημα προς αποφυγή, ενώ ήταν μεγάλος αμυντικός στην καριέρα του, επίσης μου κάνει τρομερή εντύπωση. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, βρέθηκε να δέχεται γκολ σε αντεπίθεση μετά από κόρνερ κι απορώ.

Δεν έχει μάθει ούτε τα sos στους παίκτες του; Θεωρώ πως στην έκβαση του ματς, τον βοηθά πολύ η διπλή αλλαγή σε μια φάση που η ομάδα του φαινόταν να έχει μομέντουμ. Πήρε την ισοπαλία, κέρδισε πίστωση χρόνου και θα πάρει μία ακόμα ευκαιρία. Παρότι σε χειρότερη θέση από τους υπόλοιπους, ο ΠΑΟΚ βγάζει χαρακτήρα σήμερα. Κι εδώ που τα λέμε και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ειδικά, αλλά ίσως και με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, θα μπορούσε να είχε φύγει με καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Σίλβα αναγκαστικά προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα του. Ειδικά η απόδοση του Πουλίδο που βρήκε δίχτυα με ένα πανέμορφο πλασέ, του Κασάμι, του Καμπιάσο, του Κολοβού, αλλά και του Φουστέρ θεωρώ πως εκθέτουν τις εμμονές του. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τεράστιο βάθος στον πάγκο τους, ώστε να μην γίνονται αισθητές σοβαρές απώλειες ειδικά από τη μέση και μπροστά. Παρόλα αυτά έπρεπε να φτάσουν πολλοί παίκτες σε σημείο να «σκάσουν» για να δώσει ευκαιρίες στον πάγκο του. Αυτό για μένα είναι κάτι αδιανόητο, ειδικά με την μεταχείριση που έχει ο Ιντέγε, αλλά και με τις λύσεις που έχει για τα άκρα του και να μην τις αξιοποιεί.

Η ΑΕΚ απέναντι στα ανώτερα ρόστερ, σε γενικές γραμμές και όχι αν πάρεις επιμέρους παίκτες που σαφώς έχει ορισμένους, αλλά λίγους ποιοτικούς, έχει ν’ αντιπαραθέσει λοιπόν, τον άνθρωπο που έχει στον πάγκο της. Πολλοί ομοϊδεάτες μου, γκρινιάζουν για το γεγονός πως ο Πογέτ γυρνάει κάποια στιγμή σε 3-5-2 τα παιχνίδια. Από το να παθαίνει αυτό που έπαθε απόψε ο Στραματσόνι, προτιμώ να «κλειδώνει» το ματς στο αποτέλεσμα που έχει εκείνη την ώρα. Πέρα απ’ αυτό, μπορεί ο Πογέτ να έχει πραγματοποιήσει και αλλαγές που δεν του βγήκαν, αλλά καμία απ’ αυτές δεν έγινε, δίχως να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση.

Καταλήγω λοιπόν με αυτό που πρέπει να κάνει η διοίκηση της ΑΕΚ, αν θέλει να τον κρατήσει αυτό το καλοκαίρι. Να του πάρει υλικά, που να είναι καλά και πρώτης γραμμής, αν θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο Ουρουγουανός αυτή τη στιγμή, παλεύει με ένα ρόστερ που το μπάτζετ του είναι 3.5-4 εκ. ευρώ, σαφώς φτηνότερο απ’ αυτό που έχουν οι άλλοι τρεις. Φανταστείτε για παράδειγμα να είχε η ΑΕΚ έναν επιθετικό σαν τον Μπεργκ ή έναν ακραίο, έστω σαν τον Πάρντο.

Κάτι τελευταίο. Η γραμμή στην οποία όλοι θα πρέπει να κοιταχτούν πολύ σοβαρά το καλοκαίρι, είναι η άμυνα. Άσχετα αν ο Ολυμπιακός κατά πρώτο λόγο, αλλά και η ΑΕΚ φαίνονται πιο συμπαγείς, έχουν και οι δύο αυτοί θέματα. Για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, δεν το συζητάμε καν. Επιβεβαιωθήκαμε επιπλέον και στο γεγονός πως ο τωρινός Παναθηναϊκός, λειτουργεί καλύτερα εκτός έδρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x