sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Απίστευτο στατιστικό που… μυρίζει πρωτάθλημα για τη Λίβερπουλ! (video)

Συνηθίζουν να μη μοιράζονται τίποτα, αλλά, φέτος τους έπιασαν… ευγένειες. Και τα δύο ντέρμπι της σεζόν μεταξύ Λίβερπουλ και Μάν. Γιουνάιτεντ έμειναν στην ισοπαλία, κάτι που έχει να συμβεί… αιώνες.

Μπορεί να βρίσκεται στο -7, πλέον, από την Τσέλσι, αλλά η φετινή Λίβερπουλ δείχνει πως μπορεί να την «κυνηγήσει» ως το τέλος -αν διορθώσει τα αμυντικά της προβλήματα και αποκτήσει (άμεσα) βάθος στον πάγκο της. Ούτως ή άλλως, το πρωτάθλημα στην Αγγλία έχει δρόμο ακόμα, ενώ οι «κόκκινοι» υποδέχονται τους «μπλε» σε λίγο καιρό…

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα στο «Ολντ Τράφορντ», όμως, η ομάδα του αγγλικού λιμανιού έχει άλλον έναν λόγο (από τους δεκάδες, μετά από τόσα χρόνια που έχει να δει πρωτάθλημα…) να σκέφτεται τον τίτλο. Ένα στατιστικό, πραγματικά, απίστευτο!

Ξέραμε, λοιπόν, πως Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν… μοιράζονται τίποτα. Μέχρι φέτος, που μοιράστηκαν, και στα δύο μεταξύ τους ντέρμπι, από έναν βαθμό, αφού αμφότερα τα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Εκείνη η «σούπα» του πρώτου γύρου στο «Άνφιλντ» 0-0 και το αποψινό, 1-1. Κάτι, που είχε να συμβεί σχεδόν 30 χρόνια!

Μετά το 1987-1988, δηλαδή, ποτέ ΚΑΙ τα δύο παιχνίδια των δύο άσπονδων εχθρών δεν είχαν λήξει στο «Χ»! Εκείνη τη σεζόν, πριν καν γεννηθούν καμπόσοι από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σήμερα (15/1), το Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ είχε έρθει 3-3 και η «ρεβάνς», στο γειτονικό Μάντσεστερ, 1-1!

Ποιος κατέκτησε τον τίτλο; Η Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους διάβολους» να τερματίζουν στη 2η θέση, εννέα βαθμούς πίσω από τη μισητή αντίπαλό τους. Αυτό, ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα των «κόκκινων»…





Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x