Βαγγέλης Νεραντζιάς

Από την Ελλάδα εξαρτάται…

Οι ιδιαιτερότητες για την εθνική μας ομάδα στην αναμέτρηση με την Κύπρο και οι λόγοι που η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Κομβικής σημασίας είναι το παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας απέναντι στο αντίστοιχο συγκρότημα της Κύπρου, σε μια περίοδο που οι δύο ομάδες οραματίζονται ταυτόχρονα ένα νέο ξεκίνημα. Από τη μία η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε που θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα των τελικών φάσεων και από την άλλη οι Κύπριοι που θέλουν για πρώτη φορά να πρωταγωνιστήσουν σε όμιλο προκριματικών και να βρεθούν σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης, κάτι που δεν έχουν πετύχει ποτέ σε επίπεδο εθνικό ομάδων, παρά την πρόοδο των συλλόγων στο νησί.

Η γαλανόλευκη μετά την υποχρέωση στο Γιβραλτάρ καλείται να δώσει συνέχεια και αυτό που της έλειψε πολύ τη περασμένη διετία, δηλαδή συνέπεια και σταθερότητα. Το πρώτο βήμα φέρεται να έχει γίνει και αναφερόμαστε στην αγωνιστική διάθεση και την θετική αύρα που βγάζει πλέον το σύνολο του Σκίμπε τελευταία και δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα στα προκριματικά του euro της Γαλλίας και την… κατηφόρα που είχε πάρει η ομάδα.

Φυσικά η εθνική Ελλάδος δεν έγινε μέσα σε λίγους μήνες και πάλι πρωταγωνίστρια, ωστόσο δείχνει να βαδίζει και πάλι σε έναν δρόμο λογικής, με τα απαραίτητα στοιχεία ομαδικότητας που τις έλειψαν στο πρόσφατο παρελθόν. Πλέον χρειάζονται τα αποτελέσματα και η νίκη απέναντι στην Κύπρο είναι απαραίτητη για την οικονομία του ομίλου.

Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες και επιπλέον κίνητρο για τις δύο ομάδες. Η Κύπρος είναι σε καλή κατάσταση και ξέρει όσο κανείς τα δυνατά και αδύνατα σημεία της εθνικής μας. Την ίδια στιγμή με πέντε παίκτες του ΑΠΟΕΛ στην αποστολή υπάρχει δεδομένα η πίστη ότι μπορούν να ξανακάνουν ζημιά στο Καραϊσκάκη όπως το κατάφεραν απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη φορά σε επίπεδο εθνικό ομάδων. Σε αυτό πάντως μπορεί να μπει και «αστερίσκος», μια και ενδέχεται να γυρίσει ως μπούμερανγκ για τους Κύπριους αν το διαχειριστούν με λάθος τρόπο.

Δεδομένα η γαλανόλευκη χρειάζεται μια σειρά πραγμάτων κόντρα στην αξιόμαχη Κύπρο, ώστε να αποφύγει το στραβοπάτημα και να ξεκινήσει με το 2Χ2. Η πραγματικότητα είναι ότι η εθνική μας διαθέτει ένα βαθύ και αξιόπιστο ρόστερ, αλλά το ζητούμενο είναι να ξαναγίνει ομάδα, γιατί αυτό ήταν το «μυστικό» που την έκανε πρωταθλήτρια Ευρώπης και την καθιέρωσε στην ελίτ και τις μεγάλες διοργανώσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο ματς έχει «πρέπει» για την ομάδα του Μίχαλ Σκίμπε, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι με βάση την ποιότητα των παικτών η έκβαση του αγώνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία της Ελλάδας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x