Επικαιρότητα

Απολύσεις και Κινητικότητα στη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη - Τρόικας

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν στοιχεία αναφορικά με τις «δεξαμενές» απ' όπου θα προκύψουν οι επόμενοι 12.5000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα μπουν στο πρόγραμμα.

Το επόμενο κύμα Κινητικότητας και απολύσεων θα είναι το αντικείμενο της δεύτερης συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Τρόικας. Το ραντεβού έχει κλειστεί για σήμερα Δευτέρα το απόγευμα και θα είναι η συνέχεια της συζήτησης της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην τελευταία συνάντηση οι δύο πλευρές προχώρησαν σε απολογισμό της πρώτης Κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων και των πρώτων 2000 απολύσεων που έγιναν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Επίσης παραδόθηκαν από πλευράς του υπουργείου στοιχεία για την αξιολόγηση δομών του δημοσίου, τα οποία αφορούσαν 410.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η πρώτη εικόνα που έχουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη είναι ότι τα στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο ικανοποιούν τις συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, επομένως σήμερα οι συζητήσεις θα προχωρήσουν και θα αφορούν το δεύτερο στάδιο.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν στοιχεία αναφορικά με τις "δεξαμενές" απ' όπου θα προκύψουν οι επόμενοι 12.5000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα μπουν στο πρόγραμμα Κινητικότητας, καθώς και οι επόμενοι 2000 που θα απολυθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το μεγάλο βάρος της Κινητικότητας. Ήδη έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα διαδημοτικής Κινητικότητας, το οποίο εφαρμόζεται σε κάποιους δήμους, ωστόσο αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρχουν συνολικά στοιχεία για όλη την Επικράτεια. Επιπλέον στο χώρο της Υγείας θα υπάρξει μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που θα μετακινηθούν και συγκεκριμένα από τα νοσοκομεία της Περιφέρειας και από τον τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας. Οι λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν θα προέρχονται από διάφορους φορείς του δημοσίου, όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Για το θέμα της αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει παράταση δύο ή τριών μηνών, δηλαδή να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ως τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο, αντί στο τέλος του χρόνου.

Τέλος σε σχέση με τις απολύσεις, το αίτημα της ελληνικής πλευράς είναι να συνυπολογιστούν σε αυτές το πολιτικό προσωπικό της Αμυντικής Βιομηχανίας, αν τελικά υπάρξουν απολύσεις. Επίσης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιστεύουν ότι στον αριθμό των απολύσεων πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x