Βάιος Τσούτσικας

Ας μην περιμένουμε τις φάπες

Σήμερα αγανακτούμε που «χάνουμε» το Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν αλλάξουμε μυαλό θα χάσουμε και το Γιουρόπα Λιγκ… Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Βραδιές σαν κι αυτή της επιστροφής των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους είναι πολύ χρήσιμες. Και για τις ομάδες τις ίδιες αλλά για όλους έξω από τις ομάδες. Τους φίλους του αθλήματος και όχι μόνο.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Ο ΠΑΟΚ έχασε με διαδικαστικό τρόπο από τη Σάλκε και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επιβληθεί της Οσμανλίσπορ. Η Σάλκε είναι 11ή στο πρωτάθλημά της με σχεδόν τους μισούς (25) βαθμούς από την πρωτοπόρο, ο Οσμανλίσπορ είναι στην 9η θέση, 17 βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ας το συνειδητοποιήσουμε, λοιπόν, ότι οι «μέτριοι» αντίπαλοι που έρχονται να παίξουν φιλοξενούμενοι στην Ελλάδα μόνο τέτοιοι δεν είναι συγκριτικά με τους δικούς μας. Και αυτό συμβαίνει διότι τα βήματα που κάνουμε προς τα πίσω τα κάνουμε με αδιάκοπο και γρήγορο ρυθμό.

Οπισθοδρόμηση που τη διαπιστώνει κανείς αν ρίξει μια ματιά και στα πεπραγμένα των υπολοίπων που ταλαιπωρήθηκαν φέτος στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μη σταυρώσει νίκη στον όμιλο που συμμετείχε αν και κουβαλούσε την προσπάθεια για διάκριση ως μεγάλο στόχο. Κι είχε απέναντι αντιπάλους που (πολύ) παλαιότερα θα μπορούσε να τους είχε λυγίσει. Ούτε από τον Άγιαξ που αντιμετώπισε κάποτε θα σκιαζόταν, ούτε από τη Θέλτα, ούτε από τη Σταντάρ που είναι μόλις 4η στο πρωτάθλημα του Βελγίου. Και αν υπάρχουν ενστάσεις για τους Ισπανούς που έχουν κάνει μεγάλες κηδείες φέτος, το αντεπιχείρημα είναι πως παρά το ψηλό τους ταβάνι είναι 20 και βάλε πόντους μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ έμεινε εκτός ομίλων από τη Σεντ Ετιέν που είναι στην 5η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος καμία 20αριά πόντους μακριά από τη Μονακό. Θυμηθείτε ότι κάποτε η ΑΕΚ κοιτούσε στα μάτια τον πρώτο του γαλλικού πρωταθλήματος και σε καμία περίπτωση δεν χαιρόταν που αποκλείστηκε με αξιοπρέπεια από τον 5ο της ίδιας λίγκας.

Ακόμα και ο ΠΑΣ που θεωρούταν στο πρώτο κομμάτι της χρονιάς ως η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος κατάφερε να αποκλείσει την Οντ με το ζόρι πριν αποκλειστεί από την Άλκμααρ. Σημειώστε ότι η πρώτη τερμάτισε 18 βαθμούς πίσω από τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία, ενώ η δεύτερη είναι 4η στην Ολλανδία 22 βαθμούς πίσω από τη Φέγενορντ.

Όλα αυτά γιατί παρατηρείται ξανά μια αγανάκτηση που χάνουμε ως ποδόσφαιρο στον ορίζοντά μας την προοπτική να έχουμε εκπρόσωπο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με βάση το προϊόν που προσφέρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στα γήπεδα της Λίγκας, την εικόνα των ομάδων του πρωταθλήματος και κυρίως των ισχυρών αυτού, την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων αλλά και το μπακγκράουντ του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να πετάς στα σύννεφα ή να μην ξέρεις τι σου γίνεται για να πιστεύεις ότι χωράει εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ας τα έχουμε στο νου μας αυτά και ας μην κάνουμε μεγάλα όνειρα. Ζούμε σε μια χώρα που δεν μπορεί να συντηρήσει δύο επαγγελματικές κατηγορίες και δεν ντρέπεται να σνομπάρει ομάδες που είναι μέτριες στη χώρα τους με μπάτζετ τουλάχιστον ισάξιο του δικού μας πρωταθλητή.

Να τα έχουμε στο νου μας αυτά καθημερινά και όχι μόνο κάθε φορά που μια ευρωπαϊκή φάπα μας βοηθά να προσγειωθούμε. Να τα έχουμε στο νου μας μπας και το πάρουμε λίγο αλλιώς, διότι με τα βήματα προς τα πίσω που κάνουμε και με τον ρυθμό που αυτά γίνονται θα φτάσουμε να μην μπορούμε να δούμε ούτε το Γιουρόπα Λιγκ…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x