sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρας Τρίπολης: Trust the process με τον Μίλαν Ράσταβατς

Ο Αστέρας Τρίπολης που εμφανίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν ένα έργο του Ράσταβατς και των συνεργατών του, αλλά και μια… απόδειξη εξάδας. Ασχέτως αν μπει ή όχι σε αυτή!

Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο μέχρι το τελευταίο λεπτό δεν σταμάτησε να παλεύει μέσα στο γήπεδο, ακόμα και αν ο Μίλαν Ράσταβατς προχώρησε σε εννέα αλλαγές στο αρχικό του σχήμα.

H εικόνα των Αρκάδων στο Φάληρο ήταν ένα μήνυμα και μια προσωπική δικαίωση. Για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον Σέρβο τεχνικό και το επιτελείο του σε όλη τη σεζόν, αλλά και για το γεγονός πως κανείς μικρομεσαίος δεν είχε φέρει προσφάτως σε τόσο οριακή θέση τους Πειραιώτες.

Το μήνυμα που στάλθηκε ήταν ξεκάθαρο: Ότι ο Αστέρας είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα, για την εξάδα και για το πάνω μισό του ταμπλό. Και αν το φινάλε της σεζόν βρει τους κιτρινομπλέ εκτός των playoffs, θα είναι ξεκάθαρα λόγω του ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους και μόνο. Χωρίς να μειώνει αυτό την τεράστια πρόοδο της ομάδας (σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο). Με το κυριαρχικό πρόσωπο που είχε σε πολλά από τα παιχνίδια με τις μικρομεσαίες ομάδες και το στρωτό ποδόσφαιρο που παίζει, να αποδεικνύει ότι αλλάζει το προφίλ των Αρκάδων και οι φιλοδοξίες μεγαλώνουν ενόψει και της νέας σεζόν.

Εννιά αλλαγές… Ε και;


Ο Μίλαν Ράσταβατς προφανώς γνώριζε την δυσκολία του συγκεκριμένου παιχνιδιού και έτσι άφησε βασικούς παίκτες εκτός, για να τους έχει ετοιμοπόλεμους στα επόμενα δυο ματς κόντρα σε Κηφισιά και Πανσερραϊκό. Γι’ αυτό κόντρα στους Πειραιώτες κατέβασε ενδεκάδα με 9 αλλαγές, ποντάροντας στην φρεσκάδα των ποδοσφαιριστών του και στην κούραση του αντιπάλου από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Η φιλοσοφία δεν άλλαξε, οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έβγαλαν τσαγανό, έπαιζαν με το… μαχαίρι στα δόντια και κοίταξαν στα μάτια την ομάδα με το καλύτερο μομέντουμ αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης: Trust the process με τον Μίλαν Ράσταβατς

Ο Αστέρας έδειξε πως έχει μεγάλο ρόστερ και το ροτέισον μπορεί να ανοίξει σε αρκετές στιγμές. Είτε αλλάζοντας πολλά πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, είτε φέρνοντας ποδοσφαιριστές από τον πάγκο του για να επηρεάσει την εξέλιξη ενός αγώνα. Και αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για τους «κιτρινομπλέ», αφού είναι κάτι πραγματικά δύσκολο για μια ομάδα εκτός της πρώτης πεντάδας να καταφέρνει να διατηρήσει τις αρχές της, τη φιλοσοφία και το πλάνο της με τόσες αλλαγές. Όχι, όμως, ακατόρθωτο όταν η δουλειά που γίνεται είναι σωστή και υψηλών απαιτήσεων στις προπονήσεις.

Ο Ράσταβατς δεν το φοβήθηκε και πήγε να ανταμειφθεί!


Είπαμε πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το ήξερε πολύ καλά αυτό ο Σέρβος τεχνικός. Ωστόσο, δεν φοβήθηκε στιγμή, δεν κατέβασε… πούλμαν και έπαιξε το ποδόσφαιρό του, όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια. Προφανώς και υπήρξε μια πιο προσεκτική προσέγγιση και οι Αρκάδες είχαν συγκέντρωση και προσήλωση στην ανασταλτική τους λειτουργία, θέλοντας να κλείσουν τους χώρους του αντιπάλου. Κάτι που κατάφεραν κιόλας.

Αστέρας Τρίπολης: Trust the process με τον Μίλαν Ράσταβατς

Παρόλα αυτά, ο Αστέρας δεν πήγε να κλέψει το αποτέλεσμα, αλλά το κυνήγησε με ποδόσφαιρο. Με build-up συχνά-πυκνά από την άμυνα, με γρήγορο transition και αρκετές επικίνδυνες κόντρα-επιθέσεις, τις οποίες δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τελικές και έμεινε μόνο στις 9. Αν δει ξανά κανείς το ματς, υπάρχουν αρκετές στιγμές που με μία καλή τελική πάσα, κάποιος επιθετικός θα έβγαινε σε θέση βολής. Ο Ζουγλής σπατάλησε δύο τέτοιες στιγμές, ο Μιριτέλο άλλες τόσες, ο Παλάσιος επίσης άλλη μία, πρόχειρα τώρα που τα θυμόμαστε. Και οι κινήσεις από τον πάγκο, έδειξαν πως ο Ράσταβατς δεν το φοβήθηκε.

Θα μπορούσε από το 70’ να περάσει τρίτο στόπερ τον Καστάνιο, να ενισχύσει και άλλο τον άξονά του με τον Σουρλή παίζοντας με ένα 5-4-1 και… πούλμαν. Αντιθέτως, ο Σέρβος επέλεξε να φρεσκάρει την ομάδα του μεσοεπιθετικά. Φρέσκα πόδια στον άξονα με Γκος, ενίσχυση επιθετικά με Μιριτέλο, Καλτσά, Παλάσιος. Και αν υπήρξε μεγαλύτερη ουσία στις κόντρες, τα πράγματα πιθανότατα θα ήταν πολύ διαφορετικά…

Το «αχ» που μένει και η απόδειξη… εξάδας


Ο Αστέρας Τρίπολης είχε μετά από καιρό μεγάλη συγκέντρωση στα μετόπισθεν, ενώ σπουδαίο παιχνίδι (πέραν του τρομερού Τσιφτσή) έκαναν οι Χριστόπουλος, Γιαμπλόνσκι, Χουχούμης. Η ομάδα με το πλάνο της και το γεγονός πως ήταν ιδιαίτερα έξυπνη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να φτιάξει δύο φάσεις καρμπόν στο φινάλε του ημιχρόνου και να προηγηθεί. Στη συνέχεια, το πάλεψε αλλά πλήρωσε τις δύο μοναδικές του αμυντικές ολιγωρίες και έφυγε με άδεια χέρια από το «Γ. Καραϊσκάκης», με το «αχ» να του μένει.

Αστέρας Τρίπολης: Trust the process με τον Μίλαν Ράσταβατς

Εμφάνιση σαν του Αστέρα, ελάχιστοι έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια στο φαληρικό γήπεδο και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ομάδα εκτός πεντάδας. Και ήταν μια εμφάνιση που χρειαζόταν και το ίδιο το σύνολο του Ράσταβατς, πρώτα απ’ όλα για την ψυχολογία της και κυρίως ως μια επιβράβευση για τη σεζόν στην οποία έχει αδικήσει τον εαυτό του. Έδειξε και απέδειξε ότι είναι ομάδα εξάδας, αλλά αρκετές γκέλες τον έχουν αφήσει σε απόσταση. Τα playoffs δεν έχουν… πετάξει, οι Αρκάδες πρέπει να κάνουν το 2/2 και να περιμένουν τα αποτελέσματα της Λαμίας. Οι ίδιοι ας τα έχουν καλά με τους εαυτούς τους, ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν και ας μείνουν στο φινάλε εκτός από… συγκυρίες.

Ο σούπερ Τσιφτσής και ο Παλάσιος που ήρθε για να κάνει τη διαφορά


Ο Αντώνης Τσιφτσής επέστρεψε! Ο νεαρός κίπερ του Αστέρα έπαιξε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Ήταν σα να μην έφυγε ποτέ! Σίγουρα, δούλεψε σκληρά στην Ράκοφ κατά τον δανεισμό του από τους «κιτρινομπλέ», ακόμη και αν δεν πήρε τις ευκαιρίες του. Παρότι του έλειπε ο ρυθμός, το τεχνικό τιμ αποφάσισε να τον ρίξει στα βαθιά και ο ίδιος άρπαξε την ευκαιρία. Με 10 επεμβάσεις στο ματς και εξαιρετική εμφάνιση, όπως και δύο τεράστιες αποκρούσεις σε Ροντινέι και Ποντένσε. Ειδικά του τελευταίου, απλά… δεν βγαίνει!

Αστέρας Τρίπολης: Trust the process με τον Μίλαν Ράσταβατς

Κανείς δεν υστέρησε επί της ουσίας, άπαντες έδωσαν και την ψυχή τους στο χορτάρι. Είτε σε άλλους βγήκαν περισσότερα πράγματα, είτε σε άλλους λιγότερα. Υπήρξαν αρκετοί διακριθέντες, αλλά θα σταθούμε λίγο παραπάνω στον Χουλιάν Παλάσιος, ο οποίος φανέρωσε δείγμα των δυνατοτήτων του. Χαμηλό κέντρο βάρους, εξαιρετική τεχνική και άψογος έλεγχος της μπάλας σε λίγα… τετραγωνικά, μερικά από τα στοιχεία που τον διακρίνουν. Αναμένουν άπαντες στην Τρίπολη πολλά από τον Αργεντινό αρτίστα.

Εμφάνιση παρακαταθήκη και… trust the process με τον Σέρβο τεχνικό


Ο Αστέρας πρέπει να αφήσει πίσω του αυτή την ήττα, αλλά όχι την εμφάνιση. Να μάθουν όλοι οι παίκτες να μην τα παρατάνε, να παίζουν με ψυχή και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να το παλεύουν. Ήταν μια εμφάνιση κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή άνοδο με τον νέο του προπονητή. Και πρέπει αυτή η εικόνα να αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον, για να γεμίσει με ψυχολογία, θάρρος και… θράσος τους Αρκάδες.

Αστέρας Τρίπολης: Trust the process με τον Μίλαν Ράσταβατς

Η πρόοδος, η βελτίωση, το καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο είναι έργο του Μίλαν Ράσταβατς και των συνεργατών του. Ο Αστέρας της περασμένης σεζόν με αυτόν της φετινής είναι η ημέρα με τη νύχτα. Και με λίγες, αλλά κατάλληλες προσθήκες το καλοκαίρι σε κομβικές θέσεις, όπως στα στόπερ, τον άξονα και με ορισμένα back-up ακόμη για να μεγαλώσει ο αριθμός του ρόστερ, οι Αρκάδες δεδομένα θα κοιτάζουν ψηλότερα και θα δείξουν ικανοί για να κάνουν μια σεζόν που όμοιά της ίσως να μην έχουν κάνει ξανά στην ιστορία τους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x