sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Νίκος Γραμματικάκης: Ο 20χρονος που… έπεσε από τον ουρανό και κατέβασε ρολά στο ΟΦΗ-Αστέρας!

Ο Νίκος Γραμματικάκης εντυπωσίασε στη νίκη του Αστέρα επί του ΟΦΗ (0-2) κάτω από τα γκολπόστ, πραγματοποιώντας ονειρικό ντεμπούτο.

Αν έλεγες στον Νίκο Γραμματικάκη πως ονειρεύεται το ντεμπούτο του, σίγουρα δεν θα μπορούσε ο ίδιος να σκεφτεί κάτι ανάλογο. Να νικήσει η ομάδα του μέσα στην έδρα του ΟΦΗ, εκεί όπου ελάχιστες ομάδες περνάνε, με τον ίδιο πρωταγωνιστή και να κρατάει ανέπαφη την εστία του με σπουδαίες επεμβάσεις, οι δύο από αυτές εξ επαφής, με αντίθετη φορά στο σώμα του. Βγάζοντας σιγουριά κάτω από τα δοκάρια και παίζοντας με… αέρα πολύπειρου κίπερ!

Ο νεαρός κίπερ είναι μόλις 20 χρονών και πήρε την ευκαιρία του από τον Μίλαν Ράσταβατς καθώς ο Νίκος Παπαδόπουλος ήταν τιμωρημένος και ο δεύτερος στην ιεραρχία Φώτης Σγουρής, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και είναι εκτός. Κάπως έτσι, ο Γραμματικάκης δήλωσε «παρών» και κατέβασε τα ρολά για να βοηθήσει στη νίκη της ομάδας του. Αυτό πιστώνεται ξεκάθαρα και στον Σέρβο τεχνικό, ο οποίος το καλοκαίρι και με την αποχώρηση του Τσιφτσή, δεν ψάχτηκε για να πάρει έναν έμπειρο τερματοφύλακα για δεύτερο πίσω από τον Παπαδόπουλο, αφού ήξερε πως μπορεί να εμπιστευτεί τόσο τον Σγουρή, όσο και τον Γραμματικάκη. Και γνώριζε πως όταν τους δώσει την ευκαιρία τους, θα την αρπάξουν και θα τον δικαιώσουν για την εμπιστοσύνη.

Ο 20χρονος τερματοφύλακας βγήκε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και το καλοκαίρι του 2021 εντάχθηκε ως ελεύθερος στους νέους του Αστέρα, όπου και είναι η… βάση του. Παρόλα αυτά, τα εξαιρετικά του προσόντα και οι εμφανίσεις του με την Κ19 ήταν αρκετά για να του προσφέρουν το καλοκαίρι το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του. Κάπως έτσι, προπονείται με την πρώτη ομάδα και μαθαίνει δίπλα στους καλύτερους. Στο πλάι του πολύπειρου Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος όπως και με τον Αντώνη Τσιφτσή του στεκόταν, τον στήριζε και τον βοηθούσε όπου έπρεπε, έτσι και με τους υπόλοιπους. Ο έμπειρος κίπερ ξέρει τι σημαίνει ομαδικότητα και υγιής ανταγωνισμός, βοηθώντας τόσο τον Σγουρή, όσο και τον Γραμματικάκη και τον Κακαδιάρη.



Ο Αστέρας ανέκαθεν έβγαζε καλούς τερματοφύλακες, δείγμα του πόσο καλή δουλειά γίνεται. Τόσο στις ακαδημίες, όσο και στο τεχνικό επιτελείο του Αστέρα, τον προπονητή των τερματοφυλάκων, τον κ. Χρήστο Τσελιόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στους Αρκάδες από το 2018, ερχόμενος από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο κ. Τσελιόπουλος δεν είναι τυχαίος στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και έχει συνδέσει το όνομά του με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο κίπερ του Ολυμπιακού αγωνιζόταν πριν πάει στον ΠΑΟΚ, στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου είχε προπονητή, τον τωρινό τεχνικό τερματοφυλάκων του Αστέρα Τρίπολης. Από τα χέρια του έχουν περάσει σημαντικοί γκολκίπερ, όπως οι Βελλίδης, Σωτηρίου, Περιστερίδης. Και η δουλειά και του ίδιου, αποδίδει καρπούς μέσα στο γήπεδο όπως φάνηκε και στο χορτάρι του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Ο Γραμματικάκης άρπαξε την ευκαιρία και απέδειξε ότι έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Έδειξε έτοιμος γι’ αυτό το ντεμπούτο, κάτι που το καρπώνεται συνολικά το τεχνικό επιτελείο και οι συμπαίκτες του. Ο Χρήστος Τσελιόπουλος τον είχε έτοιμο, ο Μίλαν Ράσταβατς και οι συνεργάτες του τον τόνωσαν ψυχολογικά και οι συμπαίκτες του του έδειξαν πως τον πιστεύουν και τον εμπιστεύονται. Με αποτέλεσμα, στο φινάλε του αγώνα με τον ΟΦΗ να προσφέρουν μια από τις πιο δυνατές και όμορφες στιγμές ως τώρα στη σεζόν, σπεύδοντας άπαντες πάνω του για να τον πνίξουν στις αγκαλιές τους και να τον αποθεώσουν για το μεγάλο ματς που έκανε! Μέχρι το επόμενο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x