sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η απερισκεψία έχασε από την κυνικότητα: Τα πέντε σημεία από την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική και τρίτη συνολικά ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από τον Αστέρα Τρίπολης (1-0) και το sport-fm.gr σας παραθέτει τα πέντε καθοριστικά σημεία του ματς.

Συνέχεια στις κακές εμφανίσεις έδωσε ο Παναθηναϊκός αφού δεν κατάφερε να φύγει ούτε καν με βαθμό από την Τρίπολη γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα από τον Αστέρα (1-0) για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League με το γκολ του Μπαρτόλο στο 80' αλλά και την... ανόητη αποβολή του Κουρμπέλη στο 33' να κρίνουν την έκβαση του αγώνα.

Οι «πράσινοι» έμειναν για ένα ακόμη παιχνίδι μακριά από τον καλό τους εαυτό και γκρεμίστηκαν από την κορυφή για πρώτη φορά από την αρχή του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τον Αστέρα που δείχνει σημάδια ανάκαμψης, με την ψυχολογία του να ανεβαίνει πλέον στα ύψη.

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0: Tα 5 σημεία του ματς

Tα πέντε σημεία που ξεχώρισε το sport-fm.gr από την αναμέτρηση της Τρίπολης

«Καταστροφή» από το πουθενά: Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με σκοπό να κερδίσει και αυτό το έδειξε από την αρχή πιέζοντας ψηλά τον Αστέρα και κυκλοφορώντας την μπάλα έξω από την περιοχή, ενώ έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα επιβάλλει τον ρυθμό του, ήρθε η απερισκεψία του Κουρμπέλη που οδήγησε στην αποβολή και δημιούργησε από το πουθενά μια... καταστροφή για τον Παναθηναϊκό καθώς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε να χάνει το μυαλό της σε όλα τα επίπεδα.

Δεν πήρε τίποτα από το κέντρο του: Από εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε πάρει ως τώρα τα πάντα από το κέντρο του στο πρωτάθλημα και κυρίως από τον Ρούμπεν και τον Τσέριν, πλέον φαίνεται να υστερεί σε μεγάλο βαθμό στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αμφότεροι δείχνουν κουρασμένοι καθώς δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τις απαιτούμενες ανάσες κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ οι εναλλακτικές από τον πάγκο, με κύρια αυτή του Τσόκαϊ, δεν δίνουν λύσεις ούτε στο ανασταλτικό αλλά κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι.

Ένας «μαύρος» Γενάρης που ανέτρεψε πολλά: Δεν είναι πλέον κρυφό το γεγονός πως ό,τι έχτιζε ο Παναθηναϊκός από την αρχή της χρονιάς έχει γκρεμιστεί μέσα σε ένα μήνα. Μπορεί να μοιάζει ως δικαιολογία αλλά οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να καταστρέψουν την καλή εικόνα τους, αφού στο δεύτερο γύρο της Stoiximan Super League έχουν δεχθεί 7 τέρματα, τρία δηλαδή παραπάνω από όσα είχαν παθητικό στο πρώτο μισό. Μεταξύ άλλων σκοράρουν με το... σταγονόμετρο και έχουν γνωρίσει τρεις ήττες στο πρωτάθλημα σε διάστημα 24 ημερών!

Η Τρίπολη των... Βερμούδων: Mπορεί ως τώρα ο Παναθηναϊκός να έχει καταφέρει να σπάσει πολλά ρεκόρ και συγκεκριμένες αρνητικές παραδόσεις, όμως το «άβατο» της Τρίπολης συνεχίζει να τον πληγώνει. Ενδεικτικά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πέρασε από την Κρήτη και τον ΟΦΗ, από τη Λειβαδιά και από τα Γιάννενα βάζοντας συνολικά εννέα βαθμούς στο σακούλι δίνοντας την εντύπωση ότι τα άσχημα μένουν πίσω. Όμως αυτή η ήττα από τον Αστέρα επιβεβαιώνει ότι θα χρειαστούν και βοήθειες... μεταφυσικού χαρακτήρα για να ξορκίσουν τον αρκαδικό «δαίμονα».

Είχε την τύχη και την κυνικότητα που του έλειπε στα προηγούμενα ματς: Δεν ήθελε πολλά για να κερδίσει το κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό ο Αστέρας. Οι Αρκάδες πέραν του «όπλου» της έδρας και της παράδοσης που έχουν με τον Παναθηναϊκό εκεί, έπρεπε στο ματς της 20ης αγωνιστικής να αφήσουν πίσω την ατυχία πολλών παιχνιδιών που δεν τους επέτρεψαν να αναρριχηθούν περισσότερο στη βαθμολογία. Η εικόνα του Αστέρα κόντρα στο «τριφύλλι» δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αφού δεν απείλησε, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στην νίκη με ένα γκολ-δώρο της άμυνας του Παναθηναϊκού το οποίο αν μη τι άλλο δεν είναι και εύκολο να επιτευχθεί. Μεγάλη ωστόσο ήταν και η συνεισφορά των «γερόλυκων» Ιγκλέσιας και Μπαράλες που άφησαν την ψυχή τους στο χορτάρι και μπλόκαραν τελείως τους χαφ του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x