Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Αυτή η Λίβερπουλ, μοιάζει πια στη Ντόρτμουντ του Κλοπ!

Για την επανάσταση που έφερε ο Κλοπ και πως έχει μετατρέψει τη Λίβερπουλ σε μια ομάδα που θυμίζει πολύ τη Ντόρτμουντ που έπαιξε τελικό το 2013 γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος.

Από την εντεκάδα της Λίβερπουλ που είχε αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων αποκλειόμενη από την Βασιλεία το Δεκέμβρη του 2014, με το τελευταίο ευρωπαϊκό γκολ εκείνη την ημέρα του Στίβεν Τζέραρντ, μόλις δύο υπήρχαν στο επιβλητικό 5-0 απέναντι στην Πόρτο το βράδυ της Τετάρτης: ο Χέντερσον και ο Λόβρεν!

Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος

Αναλαμβάνοντας ο Γερμανός τεχνικός τον Οκτώβριο του 2015, προσπάθησε πολύ σύντομα να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα από την εποχή του Ροτζερς χωρίς να έχει στα χέρια του τα συστατικά για να πετύχει η συνταγή.

Και μόνο πάντως το γεγονός, ότι μέσα σε τρία χρόνια έχει αλλάξει το 90 % του ρόστερ, είναι από μόνο του άξιο συζήτησης.

Η εικόνα που έβγαλε η Λίβερπουλ στο χορτάρι του Ντραγκαο αρχίζει και πλησιάζει σε ότι πιθανότατα είχαν από την πρώτη μέρα στο μυαλό τους ο Κλοπ και ο Μπούβατς αποδεχόμενοι την πρόκληση- πρόσκληση της FSG πριν δυο χρόνια. Μία ομάδα που να αναπτύσσεται γρήγορα στην επίθεση, με επιθετικούς που αλλάζουν θέσεις, χωρίς τον κλασικό φορ και με χαφ που αφού κλέψουν μπάλες μπορούν να σπρώξουν γρήγορα την ομάδα μπροστά. Κυρίως όμως μία άμυνα που να βγαίνει ο παικτης πρώτος στη μπάλα και να μην αφήνει περιθώρια στον επιθετικό να πατήσει περιοχή. Φυσικά όλο αυτό το πράγμα είναι ακόμα υπό δημιουργία, ωστόσο με την άφιξη του Κειτά το καλοκαίρι θα γίνει ακόμα πιο κοντινή η ολοκλήρωση του παζλ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x