Κώστας Μιαούλης

Αυτή η νίκη έπρεπε να είναι η ρουτίνα της ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την καλύτερη φετινή εμφάνιση της ΑΕΚ με την μισή ομάδα και για το πόσο σημαντικό είναι να κερδίζει παίκτες από εδώ και μπρος.

Όταν τρέχεις χωρίς την μπάλα και δεν παρακολουθείς σε καμία φάση τον αντίπαλο να παίζει την μπάλα, δίχως να τον πιέζεις, τα πράγματα, ακόμα και αν παίζεις με μισή ομάδα, μπορεί να γίνουν πολύ εύκολα. Η ΑΕΚ απόψε έκανε πράγματα που δεν είχε εφαρμόσει σε προηγούμενα παιχνίδια. Μπορεί να έφταιγε η τακτική των προπονητών, μπορεί και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Πάνω απ’ όλα οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, μπήκαν συνειδητοποιημένοι πως δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης. Πολύ σπάνια γράφω κάτι τέτοιο, αλλά ακόμα και με 11, ο Λεβαδειακός θα είχε την ίδια τύχη. Κι επειδή πολλοί ίσως σκεφτούν, πως δεν έγινε και κάτι ιδιαίτερο, θυμίζω πως αυτή η ομάδα, πέρσι κέρδισε την ΑΕΚ, εντός κι εκτός έδρας.

Ασφαλώς η αποψινή εμφάνιση πρέπει να έχει συνέχεια. Απόλυτα σωστή η τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη μετά το σημερινό ματς με την ατάκα περί Μποταφόγκο, αρκεί και ο ίδιος να σκεφτεί, όπως και οι συνεργάτες του, πως δεν αρκούν τέτοιες ατάκες για να γίνει η ομάδα καλύτερη, αλλά σοβαρή και μεθοδική δουλειά στο μεταγραφικό τομέα. Eνας σοβαρός σχεδιασμός πάνω σε μια μαγιά που έχει περιθώρια εξέλιξης. Έστω και αν η χρονιά δεν κυλήσει όπως την ονειρεύονταν ή είχαν προσδοκίες όλοι οι Ενωσίτες όταν ξεκινούσε, δύο νεαροί ποδοσφαιριστές όπως ο Γαλανόπουλος και ο Μπάρκας να είναι γεμάτοι παραστάσεις για τα επόμενα χρόνια της καριέρας τους.

Ο Πατίτο δείχνει να βρίσκει σιγά-σιγά τον εαυτό του, ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει πολλά καντάρια μπάλα, αλλά ήταν και μοιραίο να θέλει χρόνο. Ο Σιμόες ήταν πολύ παραπάνω από κανονικός, η άμυνα δεν υπέπεσε στο παραμικρό λάθος. Κι ακόμα κι αυτός ο παίκτης που έχει ακούσει πάρα πολλά, τις περισσότερες φορές κατά τη γνώμη μου δίχως να φταίει, ο Τόμας Πέκχαρτ και αποβολή κέρδισε με την επιμονή και το πείσμα του και γκολ σημείωσε.

Η ΑΕΚ στο ματς με τον Λεβαδειακό, έκανε δύο απλά πράγματα. Έτρεξε πολύ χωρίς την μπάλα και πίεσε τον αντίπαλο. Το δεύτερο το έκανε πολύ με τον Πογέτ στον πάγκο της την περσινή σεζόν για να πάρει πολλά επιτυχή αποτελέσματα. Το γεγονός πως κατάφερε να ξεφύγει από την στατικότητα που παρουσίασε στα προηγούμενα ματς, με την κίνηση χωρίς την μπάλα, της πρόσφερε τη δυνατότητα να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα. Ο Μοράις δουλεύει καλά και αυτό αρχίζει να βγαίνει, έστω κι αν τα αποτελέσματα δεν έχουν τη συνέπεια που όλοι θα θέλαμε. Ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη βοήθεια σε έμψυχο δυναμικό. Τέτοιου είδους νίκες θα έπρεπε να είναι η ρουτίνα της ΑΕΚ και αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη τους όλοι στον σύλλογο, μα πάνω απ’ όλα η ίδια η διοίκηση της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x