Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αυτό είναι πρόβλημα

Τα λάθη που κόστισαν στον Παναθηναϊκό και δυστυχώς επαναλαμβάνονται... Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς..

Πολλές φορές λέμε ότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να υφίσταται και αυτό ακριβώς είδαμε στο αιώνιο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Μπορεί το γκολ του Καμπιάσο να μην έπρεπε να μετρήσει, μπορεί ο Κύζας να ήταν «άλλος» στο πρώτο και άλλος στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και οι πράσινοι έκαναν λάθη που κόστισαν.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος στήνει σχεδόν πάντα σωστά την ομάδα του στο γήπεδο, αλλά κάνει μονίμως λανθασμένες αλλαγές! Η έμπνευση του Ιταλού με τον Λέτο «βγήκε» στο ξεκίνημα με τον Αργεντινό να κάνει την ασίστ στον Μπεργκ και γενικά να είναι καλός. Συνολικά στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε διαβασμένος, σωστά στημένος συνεπής τακτικά και το ματς ήταν πιο κοντά στο 0-2, παρά στο 1-1.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Σίλβα που στην πορεία του αγώνα διόρθωσε κάποια λάθη, ο Στραματσόνι γκρέμισε ότι έχτιζε.. Με αποκορύφωμα την είσοδο του Εσιέν, που ήταν προκλητικά αδιάφορος και άφησε ουσιαστικά από το 70΄ την ομάδα του με παίκτη λιγότερο... Με το «αν» δεν γράφεται η ιστορία, αλλά με την μορφή που είχε το ματς οι Καλτσάς και Λαγός θα ήταν θεωρητικά δύο πολύ καλύτερες κινήσεις από ότι οι Εσιέν-Μαμούτε…

Αυτό που συμβαίνει πάντως με το κοουτσάρισμα του Στραματσόνι στην διάρκεια των αγώνων είναι ανεξήγητο, ή μάλλον ο βασικός λόγος που δεν μακροημέρευσε σε Ίντερ και Ουντινέζε. Ο Ιταλός τεχνικός την πάτησε με τον ΠΑΟΚ, το ίδιο με την ΑΕΚ και πλέον με τον Ολυμπιακό. Σε όλα τα παιχνίδια που είχαν τον χαρακτήρα ντέρμπι η ομάδα του ξεκίνησε καλά και είχε τον έλεγχο, αλλά σε κανένα δε νίκησε και αυτό είναι πρόβλημα.

Ευκαιρίες χάθηκαν από τους παίκτες και κυρίως πόνεσαν αυτές στο 0-1 όπως του Ταυλαρίδη, ατομικά λάθη έγιναν αλλά στο τέλος τουλάχιστον η ήττα έπρεπε να αποφευχθεί γιατί με εντυπώσεις και χωρίς αποτελέσματα δεν πας πουθενά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x