Κόντρα στη συζήτηση για τα μεγάλα πρωταθλήματα και ποιο υπερέχει ανάμεσα σε Premier, La Liga ή Bundesliga, η Championship έχει αποδείξει πολλάκις και θα το κάνει και φέτος, πως σίγουρα είναι μακράν το καλύτερο απ' οποιοδήποτε άλλο του επιπέδου του.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Από την πρεμιέρα, κιόλας, το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας έδειξε γιατί είναι από τα πιο δύσκολα και αμφίρροπα που μπορεί να συναντήσει κανείς στην Ευρώπη κι όχι μόνο.

Η Ντέρμπι Κάουντι του Φρανκ Λάμπαρντ, το βράδυ της Παρασκευής, πήρε τεράστια νίκη στο φινάλε απέναντι στη Ρέντινγκ με σκορ 2-1 και εξ αρχής, το μήνυμα εστάλη.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για την καλύτερη λίγκα, ακριβώς μετά από την top κατηγορία. Πουθενά αλλού δεν υπάρχουν τέτοια έσοδα από εισιτήρια στα γήπεδα, τέτοια χρήματα σε μεταγραφές, τέτοια deal στο τηλεοπτικό τοπίο και φυσικά, οι ομάδες που κερδίζουν την άνοδο στην Premier League κάθε Μάιο, βλέπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του κλαμπ να μπαίνουν κέρδη τα οποία δεν τα βλέπει ούτε ο νικητής του Champions League!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr