FinalFour 09

Μεσίνα: «Να βρούμε την αχίλλειο πτέρνα του Ομπράντοβιτς»

Ο Ετόρε Μεσίνα δεν είδε με πολύ καλό μάτι το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει σε έναν ακόμη τελικό τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς το παρελθόν τον... πληγώνει. Μάλιστα αποκάλυψε τι του είπε η σύζυγός του για αυτή τη μονομαχία, τον τελικό του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ανταπόκριση στο Βερολίνο, Χρήστος Ρομπόλης

Ο Ετόρε Μεσίνα δεν είδε με πολύ καλό μάτι το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει σε έναν ακόμη τελικό τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς το παρελθόν τον... πληγώνει. Μάλιστα αποκάλυψε τι του είπε η σύζυγός του για αυτή τη μονομαχία, τον τελικό του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Δεν είμαι χαρούμενος που θα δω τον Ζέλιμιρ εντός γηπέδου. Χαίρομαι όμως που τον βλέπω εκτός, γιατί είναι καλός μου φίλος. Η σύζυγός μου πάντα μου λέει ότι ο Ομπράντοβιτς είναι καλύτερος προπονητής. Μόλις τελείωσε ο δεύτερος ημιτελικός με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ‘Ωχ, την πατήσαμε’. Ο Έκτορας είναι ο άτυχος ήρωας, όπως στη μυθολογία. Αν δεν βρούμε την αχίλλειο πτέρνα του Ομπράντοβιτς θα χάσουμε», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

Όσο για τον αγώνα, προγνωστικά δεν χωρούν: «Θα είναι ένας εξαιρετικός τελικός εξαιτίας των δύο ομάδων που προκρίθηκαν μετά από δύο ενδιαφέροντα παιχνίδια. Οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ήταν παρακινδυνευμένη. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Θα μιλήσω στους παίκτες μου και τους εμπιστεύομαι πως θα εφαρμόσουν όσα τους πω. Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες που κατανοούν πολύ καλά το παιχνίδι, πολύ έξυπνους παίκτες, και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Κάθε φορά λέω στους παίκτες μου πως δεν θα πρέπει να σκέφτονται τι θα σημαίνει ενδεχόμενη νίκη ή ήττα σε τέτοια ματς και να είναι συγκεντρωμένοι μόνο στον αγώνα. Αν καταναλώνεις ενέργεια σε τέτοιες σκέψεις, θα φτάσεις στον αγώνα πνευματικά εξουθενωμένος. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες, έχει εξαιρετική άμυνα, αλλά δεν πιστεύω πως θα δούμε χαμηλό σκορ».

Ο Μεσίνα δεν στάθηκε σε πρόσωπα. «Κάθε παιχνίδι αναδεικνύει διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Στον ημιτελικό ο Κριάπα είχε μεγάλη συμβολή στη νίκη και ο Σισκάουσκας ήταν καταπληκτικός στο τελευταίο δεκάλεπτο. Θα δούμε ποιοι παίκτες θα ξεχωρίσουν».

Ερωτηθείς για το πού αποδίδει τις επιτυχίες του ίδιου και του συναδέλφου του όλα αυτά τα χρόνια, απάντησε: «Πάντα έχουμε καλές ομάδες και εξαιρετικούς παίκτες, αλλά και ανθρώπους στα χέρια μας, που δέχονται να βάζουν την ομάδα πάνω από το άτομο. Αυτό είναι πολύ δύσκολο και είμαστε τυχεροί. Φυσικά δεν είναι όλα πάντα ρόδινα, αφού κάποιοι δυσαρεστούνται που δεν παίζουν πολύ».

Για το αν θα ήθελε τον Θοδωρή Παπαλουκά στην ομάδα του μόνο για τον τελικό απάντησε: «Θα μου άρεσε να είχα τον Παπαλουκά, είναι εξαιρετικός άνθρωπος, αλλά θα έπρεπε να βγάλω κάποιον παίκτη από την ομάδα και δεν θα ήθελα να το κάνω αυτό. Αφήστε τον να απολαύσει τη νέα του ομάδα και εμείς θα συνεχίσουμε για μια νέα πρόκληση».

Τέλος, για το αν το αποτέλεσμα του τελικού θα κρίνει την παραμονή του στην ΤΣΣΚΑ, ήταν σαφής: «Δεν σχετίζεται το μέλλον μου με το αποτέλεσμα του τελικού. Ούτε στο ελάχιστο».

Ο Βίκτορ Κριάπα ανέφερε: «Είναι πολύ ωραία να είμαι στον τελικό και να αντιμετωπίζω μια πολύ δυνατή ομάδα. Οι δύο φιναλίστ άξιζαν να φτάσουν εκεί. Θα κερδίσει η ομάδα που θα είναι πιο καλά προετοιμασμένη και θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα».

Κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ Ευρώπης και ΝΒΑ, στο οποίο έχει θητεύσει, ο διεθνής φόργουορντ είπε: «Το ΝΒΑ είναι περισσότερο σόου. Στην Ευρώπη υπάρχει η παράδοση, βασικό στόχος είναι να κερδίσεις. Όλοι θέλουν να κερδίζουν. Δεν σκέφτεσαι τον επόμενο αγώνα. Κάθε ομάδα έχει την ίδια αίσθηση, όλοι νιώθουν το ίδιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x