Ελλάδα

Το ντέρμπι άρχισε νωρίς…

Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι πριν τον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με επιστολή διαμαρτυρίας επιτίθεται στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για τη μη απάντηση στο αίτημα για εξασφάλιση 15 προσκλήσεων στον αγώνα της Πέμπτης στο ΣΕΦ, ενώ καταγγέλλει πως οι «πράσινοι» δέχτηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα. «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός που βαυκαλίζεται πως κάνει προσπάθειες ενάντια στη βία, την πρώτη φορά που απέκτησε πλεονέκτημα έδρας προσπαθεί να επαναλάβει τακτικές που τους κατέστησαν πρωταθλητές πριν από πολλά-πολλά χρόνια», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. «Ανακριβή και προκλητικά», όσα αναφέρει ο Δ. Γιαννακόπουλος. Νέα απάντηση από πλευράς Παναθηναϊκού και τον Τάσο Στεφάνου.

Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι πριν τον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με επιστολή διαμαρτυρίας επιτίθεται στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για τη μη απάντηση στο αίτημα για εξασφάλιση 15 προσκλήσεων στον αγώνα της Πέμπτης στο ΣΕΦ, ενώ καταγγέλλει πως οι «πράσινοι» δέχτηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα. «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός που βαυκαλίζεται πως κάνει προσπάθειες ενάντια στη βία, την πρώτη φορά που απέκτησε πλεονέκτημα έδρας προσπαθεί να επαναλάβει τακτικές που τους κατέστησαν πρωταθλητές πριν από πολλά-πολλά χρόνια… Το κλίμα συναίνεσης που η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει αποδείξει φέτος ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει δεν βρίσκει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά. Καθιστούμε υπεύθυνους προσωπικά του αδελφούς Αγγελόπουλου και συνολικά την ΚΑΕ Ολυμπιακός για οποιεσδήποτε ενέργειες εις βάρος των μελών της αποστολής», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου και στέλεχος της ΚΑΕ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«‘Όχι βία στα γήπεδα’. Πολύ εύκολο τελικό να το λες, πολύ δύσκολο να το κάνεις πράξη. Η κασέτα, κύριοι του Ολυμπιακού, έλιωσε. Με ευχολόγια και ανακοινώσεις, με συνεντεύξεις Τύπου και δήθεν πνεύμα «Ειρήνης και Φιλίας» δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Τη Δευτέρα 18/5, απέστειλα προσωπική επιστολή με παραλήπτες την ΚΑΕ Ολυμπιακός και τον ΕΣΑΚΕ, εξασκώντας το δικαίωμα που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να παραλάβουμε τις 15 προσκλήσεις που δικαιούμαστε ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός και να παρακολουθήσω από κοντά την προσπάθεια της ομάδας μας στον πρώτο τελικό των play offs.

Σαρανταοχτώ ώρες μετά και παρά τις επίμονες κλήσεις μου, η ΚΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει να σιωπά και να μην απαντά στο καθ’ όλα νόμιμο αίτημα που κατέθεσα. Κατά σύμπτωση, μάλιστα στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε του αιτήματος και της παρούσης ανακοίνωσης, τα απειλητικά τηλεφωνήματα για τη σωματική μου ακεραιότητα, αλλά και όποιων άλλων βρεθούν στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» είναι διαδοχικά.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός που βαυκαλίζεται πως κάνει προσπάθειες ενάντια στη βία, την πρώτη φορά που απέκτησε πλεονέκτημα έδρας προσπαθεί να επαναλάβει τακτικές που τους κατέστησαν πρωταθλητές πριν από πολλά-πολλά χρόνια. Εσχάτως άλλωστε πληροφορηθήκαμε διά των ΜΜΕ πως ο Ολυμπιακός θυμήθηκε μετά από μια μακρά περίοδο να ανοίξει τις πτυσσόμενες εξέδρες του ΣΕΦ, προφανώς γιατί θέλει να φέρει τον κόσμο του «πιο κοντά» στην ομάδα τους, αλλά και στη δική μας. Ίσως διότι στο πρόσφατο παρελθόν, όπου κρατήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας, η καλύτερη ομάδα επικράτησε στο γήπεδο.

Το κλίμα συναίνεσης που η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει αποδείξει φέτος ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει, όπως επιτάσσει η ιστορία και το μέγεθος του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, δεν βρίσκει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά, καθώς η ΚΑΕ Ολυμπιακός, εκτός των άλλων, αδυνατεί να παραδώσει τις προσκλήσεις που δικαιούμαστε και να διαφυλάξει την ακεραιότητα 15 ανθρώπων.

Καθιστούμε υπεύθυνους προσωπικά του αδελφούς Αγγελόπουλου και συνολικά την ΚΑΕ Ολυμπιακός για οποιεσδήποτε ενέργειες εις βάρος των μελών της αποστολής του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς για τους «ερυθρόλευκους», η επίσημη αντιπροσωπεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετά την ένοχη σιωπή τους δεν θα έρθει. Αλλά θα έρθει η ομάδα
».

Απάντηση στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζοντας την αμφιβολία της για το αν-ακόμη και αν έγιναν οι κινήσεις για την παραχώρηση προσκλήσεων στους «πράσινους»-υπήρχε η εγγύηση για την ασφάλειά τους στο ΣΕΦ. Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάσσος Στεφάνου, τόνισε μέσω της ιστοσελίδας του ΠΑΟ:

«Επιθυμώντας απλά να θέσω κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως έχει η κατάσταση αναφορικά με τις 15 προσκλήσεις που δικαιούται και ζήτησε ο Παναθηναϊκός. Από τη Δευτέρα που κάναμε την επιστολή, ούτε εμείς, ούτε ο ΕΣΑΚΕ πήραμε κάποια επίσημη απάντηση από τον Ολυμπιακό. Υπήρξε επικοινωνία μου με τον κ. Σταυρόπουλο την Τρίτη το μεσημέρι μετά τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του δεύτερου αγώνα της σειράς των τελικών και μου απάντησε «δεν έχω κανένα νέο». Κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας και καθώς δεν είχα καμία απάντηση, αναγκάστηκα να τον κάλεσα εγώ σήμερα το μεσημέρι (1.40μ.μ.) και μου διαμήνυσε πως «δεν έχουμε την κατάλληλη υποδομή να δεχθούμε με ασφάλεια τον κ. Γιαννακόπουλο στο ΣΕΦ». Ακόμη και αν η ΚΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε σήμερα αργά το απόγευμα επιστολή προς τον ΕΣΑΚΕ - κατόπιν αυτής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου- με την οποία αποδέχεται να παραχωρήσει τις προσκλήσεις, το ερωτηματικό για την εγγύηση της ασφάλειας όσων κάνουν χρήση τους παραμένει. Και αυτό ήταν και το ουσιαστικό ερωτηματικό σε αυτή την υπόθεση. Αν ο Ολυμπιακός αναλαμβάνει την απρόσκοπτη και ασφαλή παραμονή στις θέσεις που τώρα υποδεικνύει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x