BCL

Δύσκολη αποστολή για το Περιστέρι bwin στα Κανάρια Νησιά

Την ποιοτική και πολύπειρη Τενερίφη αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Περιστέρι bwin, για τη 2η αγωνιστική των «16» του Basketball Champions League.

Με μία απαιτητική και δύσκολη αποστολή στα Κανάρια Νησιά συνεχίζει τις υποχρεώσεις του το Περιστέρι bwin, για τον 11ο όμιλο στους «16» του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αντιμετωπίζει την Τενερίφη (31/1, 22:00, www.sportfm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Cosmote Sport 4), που είναι το φαβορί του γκρουπ, για τη 2η αγωνιστική.

Το σύνολο των δυτικών προαστίων είχε μία εξίσου δύσκολη πρεμιέρα στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Με πρωταγωνιστή τον Κένι Γουίλιαμς, το Περιστέρι bwin έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση, αλλά με το buzzer beater τρίποντο του Σπίντι Σμιθ στην εκπνοή του έξτρα πεντάλεπτου, οι Ισραηλινοί πήραν τη νίκη με σκορ 77-75, μέσα στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Στο μεταξύ, στην παράταση κρίθηκε και το εναρκτήριο ματς της Τενερίφης, αλλά με καλύτερη κατάληξη για εκείνη. Η ομάδα του Τσους Βιδορέτα αντιμετώπισε στη Σμύρνη την Καρσίγιακα, την οποία κατάφερε να νικήσει 106-97.

Από ‘κει και πέρα, αμφότερες έρχονται από νίκες στα πρωταθλήματά τους. Το Περιστέρι bwin μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση με το Μαρούσι, συντρίβοντάς το 95-72, για τη Stoiximan Basket League. Από την άλλη, η Τενερίφη ζορίστηκε αρκετά, αλλά επικράτησε 75-73 της Μούρθια, για τη Liga Endesa.

Στο μεταξύ, τρανή απόδειξη για τον πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας που έχει το ματς για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είναι το ρεκόρ που θέλει να σπάσει η Τενερίφη. Αυτή την στιγμή, η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά μετράει 17 σερί εντός έδρας νίκες στο BCL, ισοφαρίζοντας την επίδοση που είχε η Μονακό στη διοργάνωση. Σε περίπτωση νίκης τώρα, το σύνολο του Τσους Βιδορέτα θα σημειώσει νέο αήττητο ρεκόρ.

Τέλος, στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι η συνάντηση των δύο συμπαικτών στον Ολυμπιακό, Βασίλη Σπανούλη και Γκιόργκι Σερμαντίνι. Ο προπονητής του Περιστερίου bwin και ο Γεωργιανός σέντερ της Τενερίφης ήταν συμπαίκτες στην ομάδα του Πειραιά τη σεζόν 2012/13 και μαζί πανηγύρισαν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, στο Final Four του Λονδίνου!

11ος όμιλος
Τενερίφη 1-0
Χάποελ Ιερουσαλήμ 1-0
Περιστέρι bwin 0-1
Καρσίγιακα 0-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x