Μουντομπάσκετ 2023

Γουόκαπ: «Τέτοια ματς βοηθούν την ομάδα να γίνει καλύτερη - Δεν βελτιώνεσαι όταν κερδίζεις με 40»

Οι δηλώσεις του Τόμας Γουόκαπ μετά τη νίκη-πρόκριση της Ελλάδας κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.

Με βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο μέρος μέσα από την άμυνά της, η Ελλάδα επέστρεψε από το -15 και νίκησε 83-74 τη Νέα Ζηλανδία, για την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κομβικός στη νίκη αυτή ήταν ο Τόμας Γουόκαπ, «μαέστρος« της ομάδας με 10 πόντους και 9 ασίστ. Μετά το ματς, ο γκαρντ του Ολυμπιακού τόνισε πως τέτοιες νίκες βοηθούν την ομάδα να βελτιωθεί, ενώ επεσήμανε πως χρειάζεται παρόμοια σκληράδα και στα επόμενα παιχνίδια.

Aναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δείξαμε τον χαρακτήρα και τη μαχητικότητα της ομάδας μας. Αυτό πρέπει να δείχνεις όταν εκπροσωπείς μια χώρα. Μπράβο σε όλους που δεν τα παρατήσαμε στο -15 και παλέψαμε για να επιστρέψουμε στο ματς. Τόσο η Λιθουανία όσο και το Μαυροβούνιο έχουν δείξει πολύ δυνατές. Έχουμε δει τα παιχνίδια τους και οι προπονητές θα μας τους αναλύσουν. Χρειάζεται και πάλι η σκληράδα και η μαχητικότητα. Κάθε παιχνίδι μας βοηθά να γινόμαστε καλύτερη ομάδα. Είμαστε μαζί έναν μήνα και καθημερινά δενόμαστε περισσότερο. Δεν βελτιώνεσαι τόσο πολύ όταν κερδίζεις με 40. Τέτοια ματς σε βοηθούν να γίνεσαι καλύτερος ως ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x