Ελλάδα

ΑΕΚ που… τσακίζει κόκκαλα

Με όπλο την αμυντική της λειτουργία, που υπερκάλυψε τα επιθετικά της προβλήματα, η ΑΕΚ πέρασε με 65-55 από την Καβάλα. Κορυφαίος ο Χέρστον με 15 πόντους.

Τη νέα… βερσιόν που λανσάρει ο Γιούρε Ζντοβτς παρουσίασε ΚΑΙ στην Καβάλα η ΑΕΚ. Με όπλο την άμυνά της, πέρασε με 65-55 από το κλειστό της Καλαμίτσας και παραμένει τρίτη στην Basket League.

Ο Μαλίκ Χέρστον έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με 15 πόντους, ενώ ο Τζέι Κόβαν Μπράουν περιορίστηκε σε μόλις 5:14 έχοντας εμφανώς επηρεαστεί από το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε στον ώμο. Ο Λέον Γουίλιαμς με 18 πόντους και 20 ριμπάουντ δεν αρκούσε στους γηπεδούχους, που παραμένουν σε δυσχερή θέση για τη σωτηρία τους.

Το ματς

Με εμφανή διάθεση να περάσει την μπάλα στον Μαυροκεφαλίδη, η ΑΕΚ άρχισε «πειστικά» το παιχνίδι και σε μόλις έξι λεπτά και κάτι έφτασε σε διψήφια διαφορά (3-13). Οι γηπεδούχοι μετά από ένα κάκιστο επιθετικά ξεκίνημα στο ματς πήραν μπρος και απάντησαν με ένα 7-0 και πρωταγωνιστή τον Γουίλιαμς (10-13). Σάκοτα και Κάρτερ «ξεκόλλησαν» την ομάδα τους που έφτασε στους οκτώ (13-21) λίγο πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο. Όμως οι παίκτες του Στιβ Γιατζόγλου δεν το έβαλαν κάτω και κυριαρχώντας στις δύο πλευρές του παρκέ έφτασαν στο 27-24! Το μακρινό τρίποντο του Σάκοτα έστειλε την ΑΕΚ στα αποδυτήρια με βραχύ προβάδισμα (29-32) μετά από ένα κάκιστο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο.

inner

Ένα ξέσπασμα του Χέρστον βοήθησε την «Ένωση» να αποσπαστεί ξανά (33-43) και μέσα από την άμυνά της στη συνέχεια να διατηρήσει τον έλεγχο στο τρίτο δεκάλεπτο. Παπαντωνίου και Μιλόσεβιτς έδωσαν βοήθειες από τον πάγκο, τη στιγμή που η Καβάλα δεν είχε την ίδια ευχέρεια και είδε την ΑΕΚ να διατηρεί διψήφια διαφορά (40-50), αλλά όχι… ασφαλείας. Αυτό αποδείχτηκε όταν στις αρχές της τελευταίας περιόδου με πρωταγωνιστή τον Κρομά η γηπεδούχος ψαλίδισε τη διαφορά στους έξι (47-53). Ένα κρίσιμο τρίποντο του Καλαμπόκη και αρκετοί ακόμη πόντοι του μετά από καιρό εξαιρετικού Χέρστον έδωσαν ανάσα στην ομάδα τους (50-59). Ένα ακόμη μακρινό σουτ, του Κατσίβελη, στα δύο λεπτά πριν το τέλος φάνηκε να «σφραγίζει» τη νίκη της ΑΕΚ (53-62).

Δεκάλεπτα: 15-21, 29-32, 40-50, 55-65.

Καβάλα (Γιατζόγλου): Λέιζερ 7, Γουίλιαμς 18 (20 ριμπ.), ΜακΚι 9, Σταμπουλής 2, Κοστόφ 2, Γκέλιος 5, Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης 3, Δεμερτζής, Κρομά 9.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου, Σάκοτα, Χέρστον 15, Μιλόσεβιτς 9 (11 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 9 (9 ριμπ.), Κάρτερ 5, Μπράουν, Σαρικόπουλος, Κατσίβελης 7, Καλαμπόκης 9, Μαυροειδής.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Ανδρικόπουλος, Τζαφλέρης.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x