Ελλάδα

Αίσθηση υπεροχής

Ο Ολυμπιακός πιστοποίησε την ανωτερότητά του απέναντι στον Παναθηναϊκό και πήρε ώθηση για το Final Four. Ποια τα πολλαπλά κέρδη. Συγχαρητήρια από Αγγελόπουλους.Κατατέθηκε η μήνυση κατά Γιαννακόπουλου.

Πολλαπλά κερδισμένος βγήκε ο Ολυμπιακός από το χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (66-77). Πέρα από το προφανές κέρδος της μαθηματικής εξασφάλισης της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο δύο αγωνιστικές προτού αυτή ολοκληρωθεί, οι «ερυθρόλευκοι» πιστοποίησαν την ανωτερότητά τους απέναντι στους «πράσινους» και παράλληλα έδειξαν να αποβάλουν το… σύμπλεγμα του ΟΑΚΑ νικώντας κατά κράτος εκεί τον μεγάλο τους αντίπαλο. Παράλληλα, έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στα παιχνίδια με Άρη στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και Πανελευσινιακό στο ΣΕΦ το Σάββατο (θα απουσιάσει ο Λαφαγέτ), κερδίζοντας χρόνο για ξεκούραση και καλύτερη προετοιμασία εν όψει του Final Four που πλέον απέχει μόλις δώδεκα μέρες.

Τα «κλειδιά» της νίκης

Ο Ολυμπιακός ήταν άριστα προετοιμασμένος για το παιχνίδι. Η άμυνά του ήταν εξαιρετικά προσαρμοσμένη στον Διαμαντίδη, τον οποίο εξουδετέρωσε ομαδικά, αλλά και χάρη στις προσωπικές προσπάθειες κυρίως των Ντάρντεν και Μάντζαρη. Οι περιστροφές και οι αλληλοκαλύψεις λειτούργησαν άριστα και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αδύνατο να χάσουν από τα… ηρωικά του Μπατίστα, όταν κράτησαν τον Παναθηναϊκό στα 5/30 τρίποντα. Επιθετικά, η μπάλα κυκλοφόρησε σωστά και γρήγορα, Πρίντεζης και Σπανούλης έδωσαν και πάλι τον τόνο, ενώ ο Ντάρντεν αποδείχτηκε κρυφό όπλο προσφέροντας 15 υπερπολύτιμους πόντους. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος διαχειρίστηκε υποδειγματικά το υλικό του, αντιμετωπίζοντας σωστά την κρίση με τα πολλά φάουλ των Ντάνστον και Χάντερ και δίνοντας ανάσες στους «βασικούς» στις κατάλληλες στιγμές, ενώ μετέδιδε ηρεμία από τον πάγκο, κάτι που σε άλλες εποχές είχε λείψει από τους Πειραιώτες.

Υποδοχή στο ΣΕΦ, συγχαρητήρια από Αγγελόπουλους

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε στο ΣΕΦ την αποστολή του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή της λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Λίγους μήνες πριν, στον ίδιο χώρο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποδοκιμαστεί, κάποιοι ακόμη και προπηλακιστεί, από αγανακτισμένους οπαδούς για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Στο διάστημα που μεσολάβησε, η πρόοδος της ομάδας ήταν εντυπωσιακή και τα αποτελέσματα αντέστρεψαν πλήρως το κλίμα. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση για την εικόνα της ομάδας και μετέφεραν τα συγχαρητήριά τους σε αυτή.

«Ασπίδα» σε Σπανούλη

Όλος ο Ολυμπιακός υψώνει ασπίδα προστασίας στον Σπανούλη κάνοντας λόγο για προσπάθεια να «χρεωθεί» σε αυτόν ό,τι συνέβη χθες στο ΟΑΚΑ. Όπως τόνιζαν από πλευράς «ερυθρολεύκων», ένας πανηγυρισμός που έχει παρατηρηθεί πολλάκις σε διεθνή γήπεδα και δεν έχει προκαλέσει το παραμικρό επεισόδιο, δεν μπορεί να «ευθύνεται» για όσα ακολούθησαν και δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για άλλες συμπεριφορές. Ο ίδιος ο παίκτης ξεκαθάρισε πως άλλοι πρέπει να μετανιώνουν για το πώς ενεργούν κι όχι ο ίδιος. Χαρακτηριστικά είναι, άλλωστε, κι όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου. Σημειώνεται πως όλο το βράδυ του Σαββάτου το σπίτι του αρχηγού των Πειραιωτών στη Γλυφάδα ήταν υπό αστυνομική επιτήρηση για παν ενδεχόμενο.

Κατατέθηκε η μήνυση

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα του ΟΑΚΑ τη μήνυση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη φραστική επίθεση στον Βασίλη Σπανούλη. Παράλληλα προσκομίστηκε ως αποδεικτικό στοιχείο και το βίντεο, που μάλιστα δημοσιοποιήθηκε από την ίδια την ΚΑΕ μετά τα μεσάνυχτα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταγγείλει επίσης πως προπηλακίστηκε ο διευθυντής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της ΚΑΕ, Χρήστος Μπαφές, από αγνώστους την ώρα που κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα. Ευτυχώς κανένα από τα μέλη της αποστολής δεν τραυματίστηκε από τα όσα συνέβησαν χθες. Η διοίκηση του Ολυμπιακού περιμένει πλέον από τη δικαιοσύνη, αθλητική και ποινική, να πράξει τα δέοντα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x