Ελλάδα

Αλεξανδρής στον ΣΠΟΡ FM: «Είμαι επιφυλακτικός για τον Τζεντίλε και ελπίζω να διαψευστώ»

Αμφιβολίες έχει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στο κατά πόσο ταιριάζει ο Αλεσάντρο Τζεντίλε στον αγωνιστικό προφίλ του Παναθηναϊκού Superfoods, όπως δήλωσε ο «Τίγρης» στον ΣΠΟΡ FΜ 94,6.

Αρκετά επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής για τη μεταγραφή του Αλεσάντρο Τζεντίλε στον Παναθηναϊκό Superfoods, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στη συνέχεια, ο «Τίγρης» τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει χτίσει μία ομάδα με μέταλλο και έτοιμη για τα δύσκολα, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την άνοδο του Ηρακλή στην Α1.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μάνο Ζερβάκη:

Για το αν ο Ηρακλής θα ανέβει στην Α1: «Είναι αρχή ακόμα, αλλά η πορεία και η εικόνα είναι άκρως θετική. Είμαι αισιόδοξος. Έχουμε χάσει μόνο από τον Πανιώνιο εκτός έδρας. Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη κόντρα στον Δούκα που έχει εξαιρετική ομάδα. Μέχρι το τέλος χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και προετοιμασμένοι για τα δύσκολα. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι, γιατί έχουμε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα που έχει μεγάλη εμπειρία. Έχω παίκτες που γνωρίζω χρόνια και έχουν την εμπειρία να κρατήσουν την ομάδα ψηλά».

Για το πόσο ανταγωνιστικό είναι πρωτάθλημα της Α2: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μετά από 24 χρόνια είμαι στην Α2 και βλέπω πως υπάρχουν ομάδες με ψηλά μπάτζετ. Πέντε ομάδες έχουν πιο ψηλά μπάτζετ από τις μικρές της Α1. Υπάρχουν πολύ καλοί προπονητές και είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, γιατί παίζουν 11 Έλληνες και μόλις ένας ξένος. Αυτό δημιουργεί υψηλό ανταγωνισμό και έτσι οι Έλληνες δεν θεωρούν τους εαυτούς τους υποδεέστερους. Εκτός από τον Ηρακλή και τον Πανιώνιο υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες, όπως ο Φάρος, ο Δούκας, ο Αστακός… Υπολογίζω όλους τους αντιπάλους. Περισσότερο υπολογίζω τον Δούκα. Ο Φάρος είναι ανταγωνιστική ομάδα, όπως και ο Αστακός. Ο Εθνικός είναι μία νεανική και επικίνδυνη ομάδα και πιστεύω πως είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος».

Για το αν πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο: «Έρχονται στο μπάσκετ. Έχουμε την εκτίμηση εδώ στη Θεσσαλονίκη ότι από κάπου βαλλόμαστε. Δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό. Έγινε μία αναφορά σε ένα παιχνίδι με τον Εθνικό, που τον νικήσαμε με 17 πόντους και μας τιμώρησαν με δύο αγωνιστικές. Ο Πανιώνιος έπαιξε σε άδειο γήπεδο με τον Φάρο, αλλά η τιμωρία του ακόμη δεν έχει βγει. Δεν μας περίμεναν να πρωταγωνιστήσουμε. Δεν έχουμε μεγάλο προϋπολογισμό και υπάρχουν ομάδες και φέτος, που έχουν επενδύσει χρήματα και αυτοί που επενδύουν θέλουν και την επιτυχία».

Για τον Παναθηναϊκό Superfoods: «Εκτιμώ ότι η εικόνα του έχει βελτιωθεί πολύ. Το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, που δεν είναι κριτήριο, είχε καλή απόδοση. Παίζει τελείως διαφορετικά και είναι τυχερός ο Πασκουάλ, που επέστρεψε ο Τζέιμς. Η απουσία του ήταν αισθητή. Έχει φοβερή ταχύτητα, ενώ είναι πολύ αλτικός και διεισδυτικός και δίνει ενέργεια. Δεν θέλω να αδικήσω τον Αργύρη (σ.σ. Πεδουλάκη), βέβαια. Αν πάμε τον χρόνο πίσω, που έλεγε ο κύριος Γιαννακόπουλος για ένα νεανικό σχήμα με Ελληνόπουλα, δεν γίνεται κάτι τέτοιο τώρα. Οι χρόνοι των Χαραλαμπόπουλου και Μποχωρίδη έχουν εκμηδενιστεί. Ο Πασκουάλ θέλει την επιτυχία, αλλά τους έχει περιορίσει τη συμμετοχή. Βασίζεται περισσότερο στους ξένους και τους πιο έμπειρους».

Για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε: «Είμαι επιφυλακτικός, αυτή είναι η άποψή μου. Έχω πει ότι δεν ταιριάζει στο μπάσκετ που παίζει ο Παναθηναϊκός. Εύχομαι να διαψευστώ. Αυτή είναι η εκτίμησή μου γιατί παρακολουθούσα τους αγώνες της Αρμάνι. Παίζει ατομικά περισσότερο, αλλά βέβαια είναι μεγάλο ταλέντο και έχει ικανότητες. Δεν ξέρω πως ο Πασκουάλ μπορεί να τον ενσωματώσει στο αγωνιστικό προφίλ του Παναθηναϊκού. Είναι μεγάλο όνομα και εξαιρετικός παίκτης. Αλλά, τον έκλεισε μέχρι το καλοκαίρι. Από όλους υπάρχει μία μικρή αμφιβολία στο αν ταιριάζει ή όχι στο παιχνίδι».

Για τον Ολυμπιακό: «Τον είδα και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, με πολύ σοβαρές απουσίες του Σπανούλη και του Πρίντεζη. Έχει χαρακτήρα η ομάδα. Είναι δομημένη για τα σκληρά. Παίζουν πολλά χρόνια μαζί οι παίκτες και έχει μέταλλο. Και όποιος ενσωματώνεται πρέπει να έχει αυτή τη συνταγή».

Για το αν μπορούν να βρεθούν στο Final 4 της Ευρωλίγκας οι «αιώνιοι: «Έχουν ταβάνι και οι δύο. Αν εξαιρέσουμε την ΤΣΣΚΑ που έχει πολύ καλή ομάδα, με σταθερότητα, οι άλλες δεν μου λένε πολλά. Οι τουρκικές έχουν σκαμπανεβάσματα. Περισσότερο επίφοβη είναι η Νταρουσάφακα, παρά η Εφές κα η Φενέρ. Η Ρεάλ ξεχωρίζει και δίνει μία αίσθηση υπεροχής στους αντιπάλους της. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλές ατυχίες, λόγω τραυματισμών και δεν ξέρω αν θα αντέξει. Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο, πιστεύω ότι μπορεί να είναι στο Final 4».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x