Ελλάδα

Ανάσανε ο Πανιώνιος, «βυθίστηκε» η Λάρισα

Εκμεταλλευόμενος το τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο παρουσιάστηκε καταιγιστικός, ο Πανιώνιος πήρε σπουδαία νίκη με 74-71 στο «Σοφία Μπεφόν» κόντρα στη Λάρισα και αύξησε τις ελπίδες του για παραμονή.

Σε μια αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι, ο Πανιώνιος επικράτησε εντός έδρας με 74-71 επί της Λάρισας για την 11η αγωνιστική της EKO Basket League.

Αν και το παιχνίδι έδειχνε να έχει κριθεί μετά και το +16 με το οποίο ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο οι Νεοσμυρνιώτες, οι Θεσσαλοί βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και παραλίγο να στείλουν το ματς στην παράταση.

Παρόλα αυτά ο Χάρις αστόχησε σε «νεκρό χρόνο» σε σουτ τριών πόντων, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν το τρίτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα σκαρφαλώνοντας στην 7η θέση της βαθμολογίας, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην 12η.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκαν οι Βεργίνης και Σάμουελς με 19 πόντους, ενώ για την Λάρισα ξεχώρισαν ο Μπερχανεμέσκελ με 17 και ο Ρας με 15.

Το ματς

«Ταΐζοντας» τον πάντα επικίνδυνο Σαμάντρο Σάμουελς στην ρακέτα, ο Πανιώνιος ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς με την διαφορά να φτάνει από νωρίς στο +7 (13-6). Οι Λαρισαίοι έδειξαν να αντιδρούν και σε συνδυασμό με κάποια εύκολα χαμένα καλάθια των παικτών του Λίνου Γαβριήλ, μάζεψαν ελάχιστα την διαφορά με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου 21-16.

Με ένα μικρό σερί 8-0 δια χειρός Ρας και Φλόιντ, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ (21-24) με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ωστόσο παρά το αρχικό πάγωμα, ο Πανιώνιος με δυο σουτ τριών πόντων του Βεργίνη και ένα του Πάσαλιτς, ανέκτησε ξανά προβάδισμα. Οι Νεοσμυρνιώτες προσπαθούσαν συνεχώς να «ξεμακρύνουν» όμως ο καταπληκτικός επιθετικά Ρας έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Παπαντωνίου, κράτησαν στο παιχνίδι την Λάρισα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 37-35 υπέρ των γηπεδούχων.

Το τρίτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ανήκε ολοκληρωτικά στον Πανιώνιο χωρίς καμία αμφιβολία. Σάμουελς, Βεργίνης και Πέτροβιτς έμοιαζαν ασταμάτητοι, την ώρα που ο Παπαντωνίου πάλευε μόνος του για την Λάρισα. Τα σουτ τριών πόντων έμπαιναν από παντού για τους γηπεδούχους, με τους πανηγυρισμούς στις κερκίδες του «Σοφία Μπεφόν» να έχουν ήδη ξεκινήσει από τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι είδαν τους «κυανέρυθρους» να προηγούνται με 64-48 στο τέλος της περιόδου.

Μόνο διαδικαστικό χαρακτήρα δεν είχε το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με την Λάρισα να μην έχει πει την τελευταία της λέξη. Οι Θεσσαλοί ξεκίνησαν δυναμικά και με επιμέρους σκορ 23-10 μείωσαν στο καλάθι. Θα μπορούσαν μάλιστα να στείλουν το ματς στην παράταση αν ο Χάρις ευστοχούσε στο τρίποντο που επιχείρησε αμαρκάριστος στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με το τελικό αποτέλεσμα 74-71 να δίνει χαμόγελα στους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 37-35, 64-48, 74-71

Πανιώνιος (Γαβριήλ): Ντουρέν 3, Βεργίνης 19, Καμαριανός 1, Σάμιουελς 19, Πάσαλιτς 10, ΜακΓκίλ 4, Λι, Καρακεχαγιάς, Πέτροβιτς 13, Τζουγκαράκης, Καμπερίδης 5, Λαμπρόπουλος.

Λάρισα (Αγγέλου): Χίκι 6, Ρας 15, Μπερχανεμέσκελ 17, Χάρις 6, Παρκς 10, Χείλαρης, Μαραγκός, Τσιλούλης 3, Σπυρόπουλος, Βαβάτσικος, Φλόιντ 5, Παπαντωνίου 9.

Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x