Ελλάδα

Απίθανο θρίλερ και η… μπίλια στον Παναθηναϊκό!

Τι ματσάρα στο ΟΑΚΑ! Ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να σοκάρει τον Παναθηναϊκό,αλλά μετά από ένα δραματικό φινάλε,το τριφύλλι απέφυγε την ήττα (70-69), χάρη στην τάπα του Γκιστ και το άστοχο σουτ του Βασιλειάδη.

Μυθικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει νίκη-θρίλερ (εξ’ αναβολής) κόντρα στον ΠΑΟΚ και να διατηρεί με τα χίλια ζόρια το αήττητό του στην φετινή Α1 (9/9).

Τρομερή εξέλιξη στο ματς, με τον Δικέφαλο του βορρά να εκμεταλλεύεται την κακή εμφάνιση του τριφυλλιού (μόλις 12 ασίστ) και να προηγείται με πέντε στο 39’ (68-63). Στη ρώσικη ρουλέτα των βολών και οι δύο ομάδες ήταν γενικά άστοχες (το τριφύλλι είχε 20/36 έναντι 19-25), αλλά η μία χαμένη του Βασιλειάδη «πόνεσε» περισσότερο την ομάδα του καθώς στη συνέχεια ο Φελντέιν ευστόχησε απ’ τη γραμμή κι έδωσε προβάδισμα με 70-69 (που ήταν και το τελικό σκορ).

Στην τελευταία φάση του ματς, ο Γκιστ «κατέβασε τον γενικό» στο drive του Τσόχλα, ενώ στην εκπνοή το σουτ του Βασιλειάδη βρήκε σίδερο, λύτρωσε τους Κυπελλούχους Ελλάδας και… πίκρανε τους Θεσσαλονικείς (3-6 ρεκόρ).

Ο Καλάθης ηγήθηκε των γηπεδούχων με 19 πόντους (5/7 τρίποντα, 2/8 δίποντα), στους 18 (7/14 βολές) σταμάτησε ο Γκιστ που είχε το μπλοκ, αλλά κι 8 ριμπάουντ (5 επιθετικά), ενώ ο απελπιστικά άστοχος Φελντέιν (3/15 σουτ) είχε κομβική συμβολή για το ροζ φύλλο αγώνα στο νήμα. Για τον ΠΑΟΚ που μέτρησε συνολικά 10/24 τρίποντα, 19 πόντους σημείωσε ο… μοιραίος Βασιλειάδης (και 9 «σκουπίδια»), 18 ο Χάτσερ και 11 ο «Σόφο».

Το ματς

Μπορεί ο Πάβλοβιτς να ξεκίνησε «ζεστά» με δύο εύστοχα σουτ, αλλά ο Βασιλειάδης μπήκε… καυτός και με τρία τρίποντα έγραψε το 9-9 στο 4’. Ο Καλάθης είχε πάρει το ρόλο του οργανωτικά (και εκτελεστικά), ο Γκιστ άρχιζε το show με διαδοχικά καρφώματα, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν «εξωπραγματικός» από τα 6,75 και με 5/5 από εκεί, διατηρούσε… προβληματισμό στο ΟΑΚΑ (15-15). Ο Τζόρτζεβιτς προέβη σε αλλαγές για να βρει ρυθμό η ομάδα του και κυρίως να παίξει άμυνα, αλλά… μάταια. Ο Δικέφαλος του βορρά κέρδιζε διαρκώς φάουλ, πήγαινε στη γραμμή των βολών και ήταν αλάνθαστος. Με 7/7 λοιπόν από εκεί, κατάφερε να μείνει… κοντά στους πράσινους, που έκλεισαν την περίοδο με το οριακό +3 (25-22), χάρη στον Διαμαντίδη.

inner

Ο Σχοτσανίτης ισοφάρισε γρήγορα-γρήγορα σε 25-25, αλλά στο επόμενο τετράλεπτο ο Παναθηναϊκός «ξέσπασε». Κλειδώνοντας στην άμυνα, κρατώντας χωρίς καλάθι τον ΠΑΟΚ, έχοντας «κέρβερο» με επιθετικά ριμπάουντ τον Κούζμιτς και με τον Καλάθη να «βομβαρδίζει»… back to back από μακριά, η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στο +10 (35-25). Προς στιγμήν το τριφύλλι κράτησε τα ηνία του ματς (37-30), αλλά όσο δεν έβρισκε λύσεις στο σκοράρισμα κι όσο ο ΠΑΟΚ διατηρούσε την επαφή του με το καλάθι, τόσο το ντέρμπι συνεχιζόταν, με τον Ντούβνιακ να μειώνει μπαμ-μπαμ σε 37-35. Στο τελευταίο δίλεπτο, οι δύο ομάδες έχασαν σχεδόν τα πάντα (και κυρίως ο Παναθηναϊκός που δεν εκμεταλλεύτηκε τις αρκετές δεύτερες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν) και μοιραία πήγαμε στα αποδυτήρια με το εύθραυστο 39-37.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας (τουλάχιστον στην εκκίνησή του). Ο Παναθηναϊκός που ουσιαστικά θα έπρεπε να κάνει… παιχνίδι, δεν βελτιωνόταν με τίποτα, όντας εκνευριστικά άστοχος, με αρκετά λάθη και περιμένοντας σχεδόν τα πάντα από τον Καλάθη. Φυσιολογικά, λοιπόν, ύστερα από πέντε λεπτά το σκορ ήταν ισόπαλο στους 43 πόντους! Ο Γκιστ έδωσε μια… ανάσα (48-45), αλλά οι πράσινοι δεν το χάρηκαν. Διότι ο Χάτσερ το πήρε προσωπικά, ενώ η «βόμβα» του Βασιλειάδη από τα 6,75, έφερε τον ΠΑΟΚ στο +6 (51-57), έχοντας μπλοκάρει τους γηπεδούχους κι έχοντας… παγώσει το ΟΑΚΑ.

inner

Με τον Παππά να περνάει στο παρκέ (για να δώσει αυτό που έλειπε στην επίθεση), το τριφύλλι έβγαλε προσωρινά αντίδραση και με τέσσερις δικούς του πόντους, η διαφορά έπεσε στους 2 (58-60). Η εικόνα όμως παρέμενε κακή για τους πράσινους και ο ΠΑΟΚ έδειχνε διατεθειμένος –ξεφεύγοντας στο 34’ με 7 (58-65)- να πυροδοτήσει την «βόμβα»! Ο Καλάθης ήταν ο μόνος που ευστοχούσε σε τρίποντα, μείωνε ξανά σε 62-65, αλλά μην έχοντας βοήθεια στην επίθεση, ο Δικέφαλος διατηρούσε τα ηνία και κρατούσε τρία λεπτά πριν το τέλος (62-68) στα… σχοινιά τον Παναθηναϊκό. Ο απελπιστικά άστοχος μέχρι τότε, Φελντέιν «μίλησε» την κατάλληλη στιγμή και στο 39’ μείωσε από τα 6,75 σε 66-68 και κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του (που… έδεσε πίσω και δεν επέτρεψε «δώρα»).

inner

Όλα ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με τους Γκιστ-Χάτσερ να χάνουν από δύο βολές, αλλά τον Φελντέιν να τα καταφέρνει και να ισοφαρίζει σε 68-68, 22’’ πριν τη λήξη. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να κάνει φάουλ για να έχει την επίθεση και ο Βασιλειάδης ευστόχησε μόνο σε μία για το 68-69. Ο Δομινικανός γκαρντ του τριφυλλιού αστόχησε για τρεις, αλλά σαν από μηχανής Θεός ήρθε ο Παππάς για το επιθετικό ριμπάουντ, προτού ο συμπαίκτης του κερδίσει το φάουλ και με 2/2 γράψει το 70-69, στα 7’’ για το τέλος. Στην τελευταία κατοχή, ο Τσόχλας πήγε μόνος του για το drive, αλλά ο Γκιστ εμφανίστηκε από το… πουθενά και με μεγάλη τάπα κράτησε τη νίκη για την ομάδα του, προτού ο Βασιλειάδης –με 1’’ στη διάθεσή του- βρει σίδερο από τα 5 μέτρα, για το τελικό… πράσινο 70-69!

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 39-37, 52-57, 70-69

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Φελντέιν 11 (1), Γκιστ 18, Καλάθης 19 (5), Κούζμιτς 3, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 1, Φώτσης 1, Ραντούλιτσα 4, Παππάς 7 (1), Διαμαντίδης 2, Παπαγιάννης.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 3 (1), Βασιλειάδης 19 (4), Μαργαρίτης 5 (1), Σχορτσανίτης 11, Λιάπης, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 2, Δέδας 6 (2), Κώττας, Ντούβνιακ 3 (1), Χάτσερ 18 (1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x