Euroleague

Από Εξάστερος… εξαφανισμένος!

Με σκληρό τρόπο «σφραγίστηκε» ο εφιάλτης στη σειρά με την Φενέρ. Ένας τραγικός επιθετικά Παναθηναϊκός… έφυγε από το παρκέ στην τέταρτη περίοδο, διασύρθηκε 79-61 και είπε αντίο στο όνειρο του Final-4.

«Εφιάλτης» στην Πόλη για τον Παναθηναϊκό και… σκούπα από την Φενέρμπαχτσε! Μετά τις δύο ήττες στο ΟΑΚΑ, το κακό… τρίτωσε για το τριφύλλι στην Τουρκία, καθώς διασύρθηκε από την ομάδα του Ομπράντοβιτς (79-61) και έσβησε το όνειρο του Final-4.

Κάπως έτσι οι πράσινοι πήραν ό,τι άξιζαν και είπαν αντίο στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι με 0-3, όπως είχε συμβεί και πέρσι... Από το 15' και μετά, η ομάδα του Πασκουάλ ήταν αλλού γι' αλλού επιθετικά (χωρίς πλάνο, χωρίς δημιουργία, με τη μπάλα να «κολλάει»), δεν μπορούσε με τίποτα να βρει σκορ και όταν στην τέταρτη περίοδο χαλάρωσε υπερβολικά στην άμυνα (και την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι «ξεσάλωσαν» από τα 6,75), τότε γράφτηκε και ο «σκληρός» επίλογος.

Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ο Ρίβερς με 16 πόντους, ο οποίος είχε 3/6 τρίποντα και ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν 2/18, δείγμα της τραγικής κατάστασης… Στους 12 σταμάτησε ο Σίνγκλετον, 8 ο Τζέιμς με 0/8(!) από τα 6.75 και πολλές τραγικές επιλογές που κόστισαν ακριβά στον Παναθηναϊκό. Σε κακό βράδυ και οι Καλάθης-Γκιστ, ούτε 4’ δεν αγωνίστηκε ο Μπουρούσης, αφού ο Πασκουάλ προτίμησε να πάει σε πιο ανάλαφρα σχήματα.

Έξι παίκτες της Φενέρ είχαν διψήφιοι αριθμό πόντων: 13 ο Ντίξον, 12 ο Νάναλι (3/3 τρίποντα) και από 10 οι Ούντο, Ντατόμε, Κάλινιτς και Μπογκντάνοβιτς (ήταν άποντος στο πρώτο μέρος).

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-30, 52-42, 79-61

inner
inner

Το ματς

Παρά τη μουδιασμένη εκκίνηση και τα… συνήθη προβλήματα στην επίθεση (όπου η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σχεδόν καθόλου), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αντιδράσει από το εις βάρος του 6-0 και με τον Καλάθη να πετυχαίνει πέντε συνεχόμενους πόντους, μείωσε σε 11-9, προκαλώντας μίνι προβληματισμό στην κατάμεστη Ulker Sports Arena. Όσο κυλούσε η ώρα, τόσο οι πράσινοι έσφιγγαν στην άμυνα, κρατούσαν στο μηδέν τον Μπογκντάνοβιτς και δια χειρός Ρίβερς πήραν και το πρώτο τους αποψινό προβάδισμα με 11-13. Ο Σίνγκλετον ανέλαβε δράση επιθετικά, αλλά η Φενέρ κατάφερε να κλείσει οριακά σε θέση ισχύος το δεκάλεπτο (18-17), χάρη στις συνεχόμενες βολές που εκτελούσε.

Πέντε αναπάντητοι πόντοι από πλευράς Φελντέιν «έγραψαν» το 18-22 και ανάγκασαν τον Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ-άουτ, αφού έβλεπε πως οι παίκτες του ήταν μπλοκαρισμένοι από τη διάθεση που έβγαζαν οι πράσινοι. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τα ηνία του ματς ως το 14’, όταν και προηγήθηκε 25-26, ωστόσο στη συνέχεια κατέρρευσε. Καλάθης και Τζέιμς πετούσαν στα σκουπίδια όλες τις επιθέσεις (είτε με λάθη, είτε με τραβηγμένες επιλογές, είτε απλώς με άστοχα σουτ), δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ένας να… βγει μπροστά στα δύσκολα και να κρατήσει όρθια την ομάδα και μοιραία σιγά-σιγά οι Τούρκοι ξέφευγαν. Ο Εξάστερος πέτυχε μόλις 2 πόντους σε διάστημα πέντε λεπτών(!), δείγμα της τραγικής δυσλειτουργίας στο επιθετικό κομμάτι, η Φενέρ έβαλε 12 και μέσα σε αποθέωση, διαμορφώθηκε το 37-28. Ο Τζέιμς σκόραρε –επιτέλους- και από δικά του χέρια φτάσαμε στο 37-30 που άφηνε νότα αισιοδοξίας, κυρίως λόγω της προσπάθειας στα μετόπισθεν.

Ο Πασκουάλ δεν είναι κανένας «χαζός». Είχε καταλάβει το πρόβλημα και γι’ αυτό έριξε στο ματς τον Παππά για πρώτη φορά μπας και διορθώσει τα κακώς κείμενα. Μάταια όμως… Ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός τόπου και χρόνου επιθετικά, δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό και ουσιαστικά πήγαινε στράφι όση προσπάθεια κατέβαλε στην άμυνα. Δια χειρός Ντατόμε, οι Τούρκοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +11, 44-33, με την εικόνα του τριφυλλιού να μην επιτρέπει σκέψεις για ανατροπή. Πάλευε πίσω, μοχθούσε να κρατήσει χαμηλά στο σκορ την ομάδα του Ζοτς, όμως μπροστά δεν είχε πλάνο, δεν είχε κυκλοφορία, δεν είχε και τύχη. Διότι αν είχε έστω την τρίτη, τότε πιθανώς τα τρίποντα των Τζέιμς-Σίνγκλετον να είχαν μπει (και όχι μπει και βγει) και να είχαν αναπτερωθεί οι ελπίδες για μπρέικ. Ίδιο σκηνικό ως το φινάλε της τρίτης περιόδου, με τους γηπεδούχους να μην κάνουν κάτι… τρελό (αν και είχε αρχίσει να «ξεμπουκώνει» ο Μπογκντάνοβιτς), αλλά να εκμεταλλεύονται τα τραγικά plays του τριφυλλιού στην επίθεση και την εμμονή του Τζέιμς να καταστρέφει τα πάντα… Φυσιολογικά, λοιπόν, γράφτηκε το 52-42 στο 30’.

Στο άψε-σβήσε τελείωσε η όποια κουβέντα για «συγκινήσεις» στην Πόλη. Οι back to back βόμβες των Νάναλι-Μπογκντάνοβιτς έστειλαν τη διαφορά στο +16 (60-44), έστειλαν τους φίλους της Φενέρ στα ουράνια και έστειλαν τον τραγικό Παναθηναϊκό να μαζεύει τα κομμάτια του… Οι πράσινοι παρουσίαζαν εικόνα διάλυσης, είχαν παρατήσει εντελώς το παιχνίδι, ο Πασκουάλ έριξε στο ματς Φώτση-Φελντέιν-Νίκολς... μπας και, αλλά οι Ντίξον-Νάναλι «πυροβολούσαν» από τα 6,75, διαμορφώνοντας το… εκκωφαντικό (και προσβλητικό, εδώ που τα λέμε, για τον Εξάστερο) 69-46 στο 35’. Τυπική διαδικασία τα εναπομείναντα λεπτά, με τον Ρίβερς να προσπαθεί να μετριάσει το εύρος του διασυρμού, με τους παίκτες και τους οπαδούς της Φενέρ να έχουν στήσει πάρτι στο πράσινο «πτώμα» και τον Νάναλι στην εκπνοή να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 79-61, σκορ που αποτύπωνε πλήρως το ότι ο Εξάστερος δεν άξιζε τίποτα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x