Euroleague

Άρχισε έρευνα η Ευρωλίγκα, καλεί για εξηγήσεις τον Δ. Γιαννακόπουλο

Η Ευρωλίγκα άρχισε πειθαρχική έρευνα και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα κληθεί άμεσα να καταθέσει.

Οι σχέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και κατ’ επέκταση του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα δοκιμάζονται ξανά.

Αιτία όσα αναφέρουν οι διαιτητές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο φύλλο αγώνα περί φραστικής επίθεσης και κατηγοριών από τον ισχυρό άνδρα της πράσινης ΚΑΕ για στοιχηματισμό. Η διοργανώτρια αρχή έχει ήδη δώσει εντολή να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και αναμένεται σύντομα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να κληθεί σε απολογία τόσο για τα όσα του καταλογίζουν οι διαιτητές (βάσει κανονισμού απαγορεύεται σε οποιονδήποτε άλλο πλην κομισαρίου και γραμματείας να πλησιάζουν τα αποδυτήρια των διαιτητών), όσο και για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς Παναθηναϊκού έγινε γνωστό μέσω διαρροής πως υπήρξε παρανόηση των διαιτητών στα όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στους διαιτητές και αναφερόταν ότι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ κατήγγειλε απόπειρα χρηματισμού των διαιτητών από τον Ολυμπιακό. Η πειθαρχική έρευνα της Ευρωλίγκας σε πρώτη φάση αφορά όσα κατέγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα, το οποίο και αποτελεί επίσημο έγγραφο. Αντίθετα, δεν έχει κινηθεί κάποια διαδικασία σχετικά με όσα βγαίνουν από πλευράς Παναθηναϊκού περί απόπειρας χρηματισμού των διαιτητών από τον Ολυμπιακό, για τον απλό λόγο πως δεν πρόκειται για κάποια επίσημη θέση της ΚΑΕ, αλλά για μια διαρροή.

Ήδη πάντως η πλευρά της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και να καταγγείλει τη συμπεριφορά του στον επικεφαλής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ζητώντας την αποβολή του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση.

Σε πρώτη φάση, είναι αναπόφευκτη η τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την προσέγγισή του στα αποδυτήρια των διαιτητών και δεν αποκλείεται να επανέλθουν και να είναι ακόμη βαρύτερες οι ποινές σε βάρος του (χρηματικές και απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα) που είχαν επιβληθεί πέρσι και είχαν μπει στο… «ψυγείο» μετά την ανακωχή του καλοκαιριού. Με τιμωρία, που μπορεί να είναι από πολύ τσουχτερό πρόστιμο μέχρι και κεκλεισμένων των θυρών (ή έστω μεταφορά έδρας μακριά από την Αθήνα) απειλείται και ο Παναθηναϊκός για τα όσα έχουν καταγραφεί περί φραστικών επιθέσεων από τις court seats κατά των διαιτητών και τη χρήση λέιζερ.

Σε δεύτερη φάση, υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης τιμωρίας για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και πιθανώς για τον Παναθηναϊκό αν δεν αποδειχτούν όσα κατήγγειλε ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x