Ελλάδα

Μπόγρης: «Αυτό ήταν το μυστικό»!

Με… γλαφυρό τρόπο περιέγραψε το κλίμα στην Εθνική Εφήβων όταν κατέκτησε το χρυσό το 2009 ο Γιώργος Μπόγρης. Τι είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το μέλλον του, τους ΠΑΟ-ΟΣΦΠ και τους Σφαιρόπουλο-Τζόρτζεβιτς.

Δεν ήταν απλά ομαδάρα η Εθνική Εφήβων το 2009 που κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο, αλλά και δυνατή παρέα! Και το μυστικό εκείνης της επιτυχίας ήταν η «καυλάντα» που γινόταν μεταξύ παικτών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο studio του ΣΠΟΡ FM 94,6!

Ο Έλληνας σέντερ μίλησε για το διαζύγιό του με την Ανδόρα, έδειξε τάσεις επαναπατρισμού και έσταξε μέλι για τους Γιάννη Σφαιρόπουλο (τον χαρακτήρισε... Σέρβο στη φιλοσοφία) και Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Μίλησε για όλα τα κεφάλαια της καριέρας του (Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Άρη), ξεκαθαρίζοντας πως δεν μετάνιωσε στιγμή που πήγε στο τριφύλλι κι εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι νεοσμυρνιώτες θα επιστρέψουν στη φυσική τους θέση, ως μεγάλη ομάδα που είναι!

Αναλυτικά όσα είπε στους 94,6 και τον Τόλη Κοτζιά

Για τη λύση του συμβολαίου του με την Ανδόρα: «Είμαι τυχερός καθώς βρέθηκε λύση εκεί με τον μάνατζέρ μου. Είμαι πλέον ελεύθερος να συνεχίσω αλλού την καριέρα μου. Ήθελα να φύγω».

Για το τι είχε οδηγήσει το 2009 την Εθνική Εφήβων στο Χρυσό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος: «Ήταν φανταστική η… καυλάντα που κάναμε κάθε μέρα. Περνούσαμε εξαιρετικά εντός κι εκτός παρκέ. Απολαμβάναμε την κάθε στιγμή. Ήμασταν συμπαίκτες, φίλοι ήδη πριν την Εθνική και η χημεία ήταν εκπληκτική. Ο κόουτς Μίσσας το ‘χε χειριστεί πολύ καλά, είναι άνθρωπος χωρίς κόμπλεξ. Αν και θεωρητικά ο πρώτος προπονητής είναι ο… μπαμπούλας και ο βοηθός ο μαλακός, εν τούτοις τότε ο Μίσσας ήταν ο ‘καλός’ και ο Δικαιουλάκος ο ‘κακός’.

Για το πώς έχει κυλήσει η καριέρα του: «Όταν είσαι μικρός κάνεις άλλα όνειρα. Ωστόσο όσο περνά ο καιρός είμαι συνειδητοποιημένος. Καταλαβαίνεις πως είναι πολλοί παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις. Το θέμα τύχη, οι επιλογές που θα κάνεις είναι πιθανώς πιο σημαντικοί σε σχέση με τη δουλειά που μπορεί να κάνεις. Ο καιρός περνάει και καταλαβαίνεις. Λέω δόξα τω Θεώ που κάνω αυτό που αγαπώ, πληρωνόμαστε καλά, απολαμβάνουμε, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο».

Για την εμπειρία της Ισπανίας: «Το καλύτερο πρωτάθλημα είναι το ισπανικό. Με μια λέξη εκεί η δουλειά είναι μάρκετινγκ. Είναι θέαμα, λίγο soft… Οι διαιτητές είναι λίγο ευαίσθητοι εκεί. Η Ευρωλίγκα είναι συνδυασμός Ελλάδας και Ευρώπης ως προς το ξύλο που παίζεται και τον τρόπο που σφυρίζονται τα πράγματα. Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα, γιατί εκεί βαδίζουν πιο πολύ στα χνάρια του NBA κι όχι τόσο στην τακτική όπως εδώ. Εγώ πιστεύω πως οι προπονητές πρέπει να ‘ναι κομβικοί για μια ομάδα. Στην Ισπανία θέλουν περισσότερο το τρέξιμο, τα μεγάλα σουτ, το θέαμα».

Για το αν θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα: «Με τις κατάλληλες συνθήκες, αγωνιστικούς στόχους που θα καλύπτουν τις φιλοδοξίες μου, επιστρέφω φυσικά. Είναι νωρίς ακόμα, δεν έχω κάτι. Το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτεί κανείς είναι να κάνει μεταγραφές…».

Για την πρόσληψη Τζόρτζεβιτς στον Παναθηναϊκό: «Τεράστια προσωπικότητα ο Σάλε κι αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα. Ο Παναθηναϊκός πήρε έναν προπονητή που δύσκολα θα μπορούσε να πάει αλλού, άλλωστε είχε απορρίψει κι άλλες ομάδες. Τον δελεάζει ότι θα χτίσει κάτι απ’ την αρχή και θα ‘ναι πραγματικό δικό του. Θα ‘ναι και γι’ αυτόν πρόκληση να πετύχει μετά την εθνική του και σε συλλογικό επίπεδο. Πιστεύω πως θα τα καταφέρει, θεωρώ πως σαν προπονητική νοοτροπία μόνο η σέρβικη υπάρχει. Είναι μια προσωπικότητα που εμπνέει σεβασμό και θα κάνει όλους να παίζουν γι’ αυτόν. Είναι πειθαρχημένος και αυστηρός. Δεν καταλαβαίνει από ονόματα, πέρσι είχε διώξει τον Μίτσοβ».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα φέτος: «Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο Ολυμπιακός σίγουρα το πήρε δικαίως το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είχε τα προβλήματα που του στοίχισαν, ενώ ο Ολυμπιακός ερχόταν με φόρα απ’ το Final-4. Τον Μπατίστα δεν τον θεωρώ τόσο ως απουσία, αφού στο τρίτο ματς που έπαιξε ο Ολυμπιακός το πήρε λόγω αυτού πιο εύκολα… Αν ο Παναθηναϊκός είχε μια έξτρα λύση στους ψηλούς, θα το χτύπαγε περισσότερο, πόσω μάλλον αν δεν είχε και τις άλλες απουσίες».

Για τον κόουτς Σφαιρόπουλο: «Ο Σφαιρόπουλος έδειξε πως έκανε εξαιρετική δουλειά. Πήρε μια ομάδα που δεν ήταν δική του, δεν την άλλαξε και πάτησε πάνω στη συνταγή για να περάσει τα δικά του θέλω. Πήρε από κάθε παίκτη ό,τι ήταν να πάρει. Ο Χάντερ που στην αρχή ήταν να φύγει, έκανε τα πάντα τέλεια μετά. Κι αυτό πιστώνεται στον κόουτς για παράδειγμα. Το πήγε πολύ καλά και φυσικά οι παίκτες έδωσαν το κάτι παραπάνω γι’ αυτόν. Φαινόταν πως οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιζαν και για τον προπονητή τους. Οι ερυθρόλευκοι δεν έδειξαν καθόλου χαλάρωση σε όλα τα παιχνίδια. Ο Σφαιρόπουλος είναι… Σέρβος, στη φιλοσοφία. Αν δεν σε σέβονται, πρέπει να σε φοβούνται που λένε. Τους έχει κερδίσει όλους».

Για την πορεία του στο παρελθόν σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Άρη: «Ήταν περίεργα τα πράγματα τότε στον Παναθηναϊκό, πάντως, θα το έκανα ξανά. Ήταν όνειρο ζωής να ‘χω συμπαίκτες με παιδιά που τους είχα αφίσα στο δωμάτιο. Κρατάω τις εμπειρίες, πήρα τα καλά και τα κακά. Στον ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη εμπειρία. Ήταν όλα σούπερ και το αγωνιστικό και ότι ήμασταν καλή παρέα, πέρασα ωραία στη Θεσσαλονίκη. Μας είχαν αγκαλιάσει και οι φίλοι της ομάδας. Στον Πανιώνιο εξίσου ήταν σούπερ, είχα και τον Νίκο Παππά που ήμαστε φίλοι από μικροί, αλλά αγωνιστικά ήταν μία κρύο, μία ζέστη. Τότε εκείνη η ομάδα είχε πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο συν τον κόουτς Σφαιρόπουλο. Αν έμενε μαζί, η Πλατεία θα ζούσε τρομερές στιγμές χωρίς καν ξένους! Στον Άρη ήταν μια περίεργη κατάσταση, τελικά εξελίχθηκε καλά, δεν έχω παράπονο…».

Για το πώς βλέπει τον Πανιώνιο που υποβιβάστηκε: «Ο Πανιώνιος είναι ρομαντική ομάδα, δεν είναι απλά ιστορική ομάδα. Είναι μεγάλη ομάδα. Και μόνο που ο Φάνης Χριστοδούλου, ο κορυφαίος όλων κατ’ εμέ έχει παίξει εκεί, είναι αρκετό. Ο Πανιώνιος δεν θα πάει χαμένος, έχει και τον κόσμο πίσω του. Τα καλύτερα έρχονται. Αν ο υποβιβασμός συνέβη για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, τότε όλα καλά, θα αναγεννηθεί ο Πανιώνιος. Ακόμα κι αν δεν βρει τον δρόμο του με την μία, αυτό θα γίνει, το θεωρώ δεδομένο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x