Την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι φετινοί τελικοί ανακοίνωσε το ΝΒΑ, με το τζάμπολ του πρώτου ματς να είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιουνίου.

Ωστόσο, αυτό συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επηρεάσει άμεσα την Εθνική ομάδα, η οποία στις 23 του ίδιου μήνα θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, διεκδικώντας το μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Εάν, λοιπόν, οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο πάνε την –εξαιρετική φέτος- πορεία τους μέχρι το τέλος, τότε θα παίξουν στους τελικούς για το δαχτυλίδι με τον νικητή της δυτικής περιφέρειας. Από ‘κει και πέρα, εάν οι τελικοί οδηγηθούν μέχρι το έβδομο και τελευταίο ματς, αυτό θα γίνει δύο ημέρες πριν την έναρξη του προολυμπιακού στη Βικτόρια.

Άρα, εφόσον συμβούν όλα τα παραπάνω τότε ο «Greek Freak» θα είναι σχεδόν απίθανο να ενσωματωθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ το ίδιο δύσκολο θα είναι να πράξει κάτι ανάλογο και ο αδερφός του, Θανάσης, με τον οποίο είναι συμπαίκτες στα «ελάφια» του Μιλγουόκι.