Ευρώπη

Ελαφρύ προβάδισμα της Χάποελ Τελ Αβίβ για πρόκριση

Η Χάποελ Τελ Αβίβ επικράτησε 76-73 της Σαρλερουά στο Ισραήλ στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον πρώτο προκριματικό του Basketball Champions League.

Ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκρισή της στο δεύτερο γύρο του Basketball Champions League απέκτησε η Χάποελ Τελ Αβίβ, η οποία κέρδισε 76-73 εντός έδρας τη Σπιρού Σαρλερουά. Οι Βέλγοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν 8-11 στα πρώτα 6 λεπτά, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έκλεισαν προηγούμενοι την πρώτη περίοδο.

Από τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου οι Ισραηλινοί πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν στο σκορ για να φτάσουν μέχρι και το +13 (50-37) στα 3,5 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Εντούτοις, η βελγική ομάδα έπραξε ολική ανατροπή και ένα επιμέρους 24-7 (!) πέρασε μπροστά 57-61.

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο προβάδισμα, όμως οι «οικοδεσπότες» ήταν πιο ψύχραιμοι και έφτασαν στο 76-73. Τέσσερις παίκτες των νικητών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Σούλερ να σταματάει στους 14 και τους Μουρ, Χολμς, Τζόινερ να προσθέτουν από 12 ο καθένας.

Για τους Βέλγους, πρώτος σκόρερ ήταν ο άλλοτε γκαρντ του Περιστερίου, Κλιφ Χάμοντς, που σημείωσε 19 με 5/6 τρίποντα. Η ρεβάνς των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα. Για την ιστορία, όποια ομάδα προκριθεί από το συγκεκριμένο ζευγάρι, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο το νικητή του Μπάκεν Μπίαρς-Λέστερ Ράιντερς.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 41-30, 57-52, 76-73.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x