Euroleague

«Εμείς, κατακτητές της κορυφής»... Αυτός είναι ο ύμνος του μπασκετικού Ολυμπιακού (video)

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του 30ου Final Four της ιστορίας και θέλει να κάνει και πάλι το θαύμα του. Το sportfm.gr σας βάζει στο κλίμα, ακούγοντας τέρμα το πιο μπασκετικό ολυμπιακό τραγούδι.

Κάθε ιστορική αθλητική στιγμή, πρέπει να έχει το δικό της soundtrack. Αυτό που και μόνο στο άκουσμα του θα προκαλεί στον φίλαθλο ρίγη, συγκίνηση και θα φέρνει πίσω στο νου, τις όμορφες αθλητικές στιγμές. Τις στιγμές που κάποιοι έγραφαν ιστορία...

Το... soundtrack μιας επιτυχίας δεν έχει κανόνες. Προκύπτει σχεδόν τυχαία και έχει να κάνει στο πως «κάθεται η φάση της στιγμής». Ένας στίχος ή μια μελωδία μπορούν να «κουμπώσουν» πάνω στον άθλο. Τα υπόλοιπα, γίνονται τελείως αυθόρμητα. Τυχαία ταίριαξε το «Final Countdown» των Europa πάνω στα καλάθια του Γκάλη και του Γιαννάκη το 1987 και συνόδευσε μουσικά τις βολές του Αργύρη Καμπούρη και την περιγραφή του Φίλλιπα Συρίγου που έμειναν στην ιστορία.

Τυχαία, έκατσε το... «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου, πάνω στην ντρίπλα του Θοδωρή Ζαγοράκη πάνω στον Λιζαραζού και τις κεφαλιές του Άγγελου Χαριστέα στο Euro του 2004 και συνόδευσαν μουσικά τη φωνή του Γιώργου Χελάκη που φώναζε «Εθνική Ελλάδος γεια σου».

Ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει την Κωνσταντινούπολη – την πόλη του – στο 30ο Final Four της ιστορίας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θέλει να γράψει ακόμα μια σελίδα μπασκετικής ιστορίας. Αυτό από μόνο του είναι αφορμή να βάλει κανείς στη διαπασών το πιο... ολυμπιακό μπασκετικό τραγούδι.

«Εμείς, από τους πρόποδες της γης, κατακτητές της κορυφής, με τη σημαία μας ψηλά...». Αν υπάρχει μπασκετικός ύμνος του Ολυμπιακού είναι αυτός. Το ντουέτο του Αντώνη Ρέμου με την Μαντώ ήταν το απόλυτο χιτ στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Το τραγούδι είναι τέρμα ερωτικό, αλλά ήταν αυτό που λέμε... «έκατσε» πάνω στην στιγμή.

Ακούστηκε για πρώτη φορά μετά το 2-0 του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ όταν οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το εισιτήριο για το Final Four της Ρώμης και έκτοτε συνόδευσε τους παίκτες του Ίβκοβιτς μέχρι τον άθλο στην «αιώνια πόλη» το 1997.

Το «εμείς...» ταυτίστηκε με την πρώτη μπασκετική επιτυχία του Ολυμπιακού και έγινε ύμνος. Είναι πλέον, ο ανεπίσημος μπασκετικός ύμνος των «ερυθρολεύκων». Άλλωστε σε κάθε φιέστα από τότε, παίζε τέρμα στα ηχεία του ΣΕΦ.

Διαβάστε το άρθρο του Νίκου Ζέρβα μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four με τίτλο... Εσείς, από τους πρόποδες της Γης.

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό... το αφήνουμε εδώ και όποιος θέλει ας το βάλει τέρμα.





Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x