Ευρώπη

Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή για τον Προμηθέα

Ο Προμηθέας νίκησε την Ολίμπια μέσα στη Λουμπλιάνα με 80-76 και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές στον 4ο όμιλο του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά μπήκε ξανά σε τροχιά πρόκρισης από τον 4ο όμιλο του Basketball Champions League, ύστερα από την εκτός έδρας νίκη επί της Ολίμπια με 80-76. Οι Πατρινοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 12 πόντους μετά τις δύο πρώτες περιόδους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο με ένα επιμέρους σκορ 38-54, κατάφερε κυρίως στην 3η περίοδο, ν’ αναστρέψει την κατάσταση και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Στο 6-3 το ρεκόρ του Προμηθέα πλέον.

Πρώτος σκόρερ για τον Προμηθέα ο Τόνι Μέιερ με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, σημαντική η συμβολή των Λίποβι, Τσαϊρέλλη, Όντουμ που είχαν από 10 πόντους. Πρώτος σκόρερ για τους Σλοβένους, ο Μπατζίμ με 16.

To ματς

Η αρχή ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τον Προμηθέα με τους Σλοβένους να ελέγχουν πλήρως την εναέρια κυκλοφορία και στις δύο ρακέτες. Η διαφορά μετά τα μισά της πρώτης περιόδου είχε σταθεροποιηθεί στους επτά με εννέα πόντους για τους Σλοβένους και η πρώτη περίοδος, τελείωσε με 22-15.

Με τους Σπαν, Μπέγκιτς και Μπατζίμ να κάνουν πάρτι η ομάδα της Λουμπλιάνα, έστειλε την διαφορά στο +16 στο 17’ με 36-20. Ευτυχώς σε εκείνο το σημείο, ο Προμηθέας με ένα δικό του μικρό σερί αφυπνίστηκε, κατέβασε τη διαφορά στο -10, με τον Μπράουν, τον Λίποβι και τον Γερομίχαλο να συμβάλλουν σε αυτό και το ημίχρονο να τελειώνει 38-26.

Τουλάχιστον το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε καλά με ένα επιμέρους 13-4 για τον Προμηθέα που έφτασε τη διαφορά μέχρι και τους τέσσερις πόντους, ενώ ένα νέο 9-0 σερί στο μέσον της 3ης περιόδου, πέρασε και μπροστά με 47-48. Οι Σλοβένοι αντέδρασαν, αλλά το τέλος της 3ης περιόδου, βρήκε τους Πατρινούς να παίρνουν κεφάλι στο σκορ, με τρίποντο του Λίποβι, για το 58-60.

Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, μέχρι και το 38' όταν ο Τσαϊρέλης μετά από ασίστ του Μέιερ, κατάφερε να ευστοχήσει για τριες και να δώσει στον Προμηθέα τον αέρα των τεσσάρων πόντων, στα 2' 20'' πριν το φινάλε. Οι δύο αντίπαλοι πήγαν στις βολές, με τους Πατρινούς ψύχραιμους και το 6ο ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές τους.


Τα δεκάλεπτα: 22-15, 38-26, 58-60, 76-80
inner
inner


Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x