Ευρώπη

Ερτέλ: «Στόχος μας να κατακτήσουμε τον τίτλο» (video)

Στην κατάκτηση του τίτλου και του χρυσού μεταλλίου στοχεύει η εθνική Γαλλίας ενόψει του προσεχούς Ευρωμπάσκετ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τομά Ερτέλ.

Να καταφέρουν να επαναλάβουν το επίτευγμα του 2013 και της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ έθεσε ως στόχο της εθνικής Γαλλίας ο
Τομά Ερτέλ.

Ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα δεν διστάζει να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν λόγω της απουσίας του Τόνι Πάρκερ ενώ δήλωσε υπερήφανος να εκπροσωπεί τη χώρα του και να παίζει ανάμεσα σε φίλους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον στόχο στο Ευρωμπάσκετ:
«Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο! Αυτό το καταφέραμε το 2013. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και φέτος».

Για το ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της εθνικής Γαλλίας στο Ευρωμπάσκετ:
«Το γεγονός πως ο Τόνι Πάρκερ δεν θα είναι μαζί μας είναι σημαντικό και η διαφορά είναι μεγάλη για εμάς, αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν και πολύ τα χαρακτηριστικά μας. Είμαστε αθλητική ομάδα. Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να τρέξει και να παίξει σκληρή άμυνα, Έχουμε καλούς παίκτες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο τουρνουά».

Για τις ευθύνες που θα έχει λόγω της απουσίας του Τόνι Πάρκερ:
«Είναι μεγάλη η ευθύνη. Ο Τόνι Πάρκερ είναι ο καλύτερος play maker στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Δεν θα είναι εύκολο για μένα να παίξω στη θέση του, αλλά μου αρέσει να παίρνω ευθύνες. Θα δεχτώ την κατάσταση αυτή και θα αξιολογήσουμε όλοι μαζί το αποτέλεσμα».

Για τα συναισθήματα του όταν αγωνίζεται με την φανέλα της Εθνικής Γαλλίας:
«Πάντα λατρεύω να παίζω για την εθνική ομάδα. Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου. Εκτός αυτού, είμαστε μια ομάδα με καλό κλίμα. Επομένως, είναι ωραίο να παίζεις με φίλους».

Για τον όμιλο της Γαλλίας:
«Δεν είμαστε σε εύκολο όμιλο. Θα πάμε στην Φινλανδία και το πρώτο μας παιχνίδι θα είναι με τους οικοδεσπότες του ομίλου. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και θα βρεθούμε στην Τουρκία για την τελική φάση».

Για τα νέα ταλέντα της Γαλλίας που μπορούν να αναδειχθούν στο μέλλον:
«Δεν έχω αρκετή πληροφόρηση για τους νέους παίκτες καθώς οι περισσότεροι αγωνίζονται στο γαλλικό πρωτάθλημα το οποίο και δεν προλαβαίνω να παρακολουθήσω. Έχουμε πολλούς επιτυχημένους παίκτες οι οποίοι παίζουν ακόμα και στο ΝΒΑ, όπως είναι ο Ιβάν Φουρνιέ και ο Ζοφρέ Λοβέρν. Πολύ καλός παίκτης είναι και ο Λέο Βέστερμαν της ΤΣΣΚΑ. Τελικά, έχουμε ταλέντα».

Για την εφαρμογή της προκριματικής φάσης του Μουντομπάσκετ:
«Θέλουμε πολύ να προκριθούμε στο Μουντομπάσκετ. Παρ’ όλα αυτά, δεν ξέρω αν η Ευρωλίγκα θα συμμετάσχει στα προκριματικά τα οποία θα γίνονται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δύο από τους αντιπάλους μας, το Βέλγιο και η Ρωσία είναι πολύ δυνατές ομάδες. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x