Ευρώπη

Έσπασε το αήττητο της Λόκο η Νταρουσάφακα και ετοιμάζεται για… Ευρωλίγκα

Το 1-0 στη σειρά με την Λοκομοτίβ Κουμπάν έκανε η Νταρουσάφακα επικρατώντας με 78-81 στην παράταση και πλέον χρειάζεται μία ακόμα νίκη και να σηκώσει το φετινό Eurocup.

Μία ανάσα από την κατάκτηση του φετινού Eurocup βρίσκεται η Νταρουσάφακα!

Η ομάδα του Ντέβιντ Μπλατ κατάφερε να επικρατήσει της Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Κράσνονταρ με 78-81 στην παράταση βάζοντας τέλος στο σερί των 20 συνεχόμενων νικών που έτρεχε, να κάνει το 1-0 στη σειρά και να χρειάζεται πλέον τη νίκη την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να σηκώσει κούπα.

Μία κούπα που παράλληλα θα της δώσει το… διαβατήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Τούρκους ήταν για ακόμα μία φορά φέτος ο Σκότι Γουίλμπεκιν. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους (5/13 τρ.), 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ήταν εκείνος που με δικό του σουτ έξω από τα 6,75 στα έξι δευτερολέπτα πριν την λήξη, έκανε το 72-72 στέλνοντας το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εξαιρετικός ήταν επίσης και ένας άλλος «Έλληνας». Ο λόγος για τον πρώην παίκτη του Άρη, Ουίλ Κάμινγκς ο οποίος είχε 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.

Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Ντμίτρι Κουλάγκιν με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά του με τις δύο ομάδες να είναι συνεχώς κοντά στο σκορ και το προβάδισμα να εναλλάσσεται χέρια. Παρ’ όλα αυτά η Λόκο με ένα σερί στο τέλος κατάφερε να αποσπαστεί με επτά (70-63) 2:02 πριν τη λήξη και να έχει αγκαλιάσει επί της ουσίας τη νίκη.

Ωστόσο η Ντάτσκα δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη και με ένα επί μέρους σκορ 9-2 έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Μπλατ ήταν πιο ψύχραιμοι και απέδρασαν με ένα υπερπολύτιμο αποτέλεσμα από το Κράσνονταρ, το οποίο τους βάζει σε θέση οδηγού στους τελικούς του φετινού Eurocup.

Δεκάλεπτα:
14-15, 21-16, 17-18, 20-23, 6-9 (παρ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x