Eurobasket

Κόντρα στην ισχυρή Ισπανία για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Ευρωμπάσκετ γυναικών η Εθνική!

Την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του φετινού Ευρωμπάσκετ γυναικών θα διεκδικήσει η Εθνική μας, στην αποψινή (20:45) αναμέτρησή της με την Ισπανία, για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων!

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε η Εθνική Γυναικών, η οποία διεκδικεί την πρόκρισή της από τη φάση των ομίλων στο φετινό Ευρωμπάσκετ, το οποίο διεξάγεται σε Τελ Αβίβ (Ισραήλ) και Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)!

Σε έναν όμιλο που όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν πιθανά μπαίνοντας στην τελευταία του αγωνιστική, με τις τέσσερις ομάδες του να έχουν όλες ελπίδες πρόκρισης, έχοντας από μία νίκη και μία ήττα.

Η Εθνική Γυναικών αν νικήσει την Ισπανία (20:45, ΕΡΤ2, Novasports Primer) θα είναι πρώτη και θα πάει απευθείας στα προημιτελικά εφόσον νικήσει η Λετονία το Μαυροβούνιο (12:15), ενώ θα είναι δεύτερη, εάν νικήσει το Μαυροβούνιο τη Λετονία. Αν η ελληνική ομάδα χάσει από την Ισπανία, θα είναι τρίτη εφόσον νικήσει το Μαυροβούνιο τη Λετονία, ενώ θα τερματίσει τέταρτη και θα αποκλειστεί αν νικήσει η Λετονία το Μαυροβούνιο.

Η Εθνική μας την περασμένη Παρασκευή (16/6) πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 73-65 επί της Λετονίας, αφήνοντας πίσω την ήττα της πρεμιέρας από το Μαυροβούνιο και παραμένοντας πολύ δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Κορυφαίες για την ομάδα του Πρέκα στην αναμέτρηση ήταν οι Ελισάβετ Σπανού και Μαριέλλα Φασούλα, οι οποίες πέτυχαν από 22 πόντους, ενώ η Ελεάννα Χριστινάκη ολοκλήρωσε το ματς με ddouble-double (11 πόντους και 12 ριμπάουντ)!



«Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα και ειδικά στην άμυνα. Αυτή είναι η Εθνική που ξέρουμε. Κάναμε και λάθη, αλλά τα κοντρολάραμε. Μείναμε μαζί ως το τέλος. Βγάλαμε παραπάνω ενέργεια, πράγματα που δεν κάναμε στον αγώνα με το Μαυροβούνιο.
Τι μυστικά να πω (σσ. για την Εθνική Ισπανίας), μιλάμε για τις καλύτερες παίκτριες. Δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι, τις ξέρουν καλά. Εμείς θα ακολουθήσουμε όσα θα μας πουν οι προπονητές μας, και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα»
, δήλωσε η Φασούλα μετά τη νίκη κόντρα στη Λετονία και ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με την Ισπανία.



Όσο για την Ισπανία η οποία θα μπει στο ματς με τον ρόλο του φαβορί, στην πρεμιέρα της ηττήθηκε σε αποτέλεσμα-έκπληξη, με 67-63 από τη Λετονία, ενώ το βράδυ της Παρασκευής αντέδρασε, έπαιξε ανάλογα με τις δυνατότητές της και επικράτησε πολύ άνετα (78-57) του Μαυροβουνίου, έχοντας για πρώτες της σκόρερς τις Κόντε (20π.) και Τόρενς (11π.).



Να τονίσουμε ότι η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, θα πάρει κατευθείαν την πρόκριση για την προημιτελική φάση, η δεύτερη και η τρίτη της κατάταξης θα παίξουν έναν ακόμα νοκ-άουτ γύρο, ενώ η τέταρτη θα αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x