Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί ο Μεντιλίμπαρ κάνει ροτέισον με 22 (!) παίκτες στα τρία τελευταία παιχνίδια και γιατί χάρηκε με Αλεξανδρόπουλο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τη στόχευση του προπονητή του Ολυμπιακού να σπάσει κάθε όριο ροτέισον!

· Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, τουλάχιστον μπορεί και κρατάει τη μοίρα στα χέρια του -αν κερδίσει τα τρία δικά του παιχνίδια, βγαίνει πρώτος, ό,τι και να κάνουν όλοι οι άλλοι.

· Βεβαίως, το έργο του είναι απολύτως δύσκολο. Διότι και οι παίκτες του θα «αφήσουν τα κόκαλά» τους στα δύο παιχνίδια με την Άστον Βίλα, αλλά και διότι έχει δύο ντέρμπι εκτός έδρας και ένα εντός, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει δύο ντέρμπι εντός και ένα εκτός -η δε ΑΕΚ είναι το φαβορί, αφού έχει την υπάρχουσα βαθμολογική διαφορά υπέρ της και σίγουρο τρίποντο τελευταία αγωνιστική με τη Λαμία στη Φιλαδέλφεια.

· Επιπλέον, μπορεί να μη χρειαστεί, ουσιαστικά, να περιμένει το παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη στις 15 Μαΐου για να στεφθεί πρωταθλήτρια, εάν στις 12 Μαίου λήξει ισόπαλο το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός! Σε αυτή την περίπτωση, κανείς εκ των δύο δεν θα μπορεί να γίνει πρωταθλητής και αυτόματα θα είναι πρωταθλήτρια η ΑΕΚ, απλά με νίκη επί της Λαμίας. Άρα, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός πρέπει να βγάλει νικητή, αν μιλάμε για διεκδίκηση πρωταθλήματος. Διότι, υπάρχει και διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου

· Όπως και αν έχει, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός την Πέμπτη 9 Μαΐου θα παίζει με την Άστον Βίλα στον Πειραιά τη ρεβάνς των ημιτελικών του Κόνφερενς Λιγκ και την Κυριακή 12 Μαΐου με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο του χαρτί για τον τίτλο, φαίνεται λογικό το θεωρητικά παράλογο που κάνει ο Μεντιλίμπαρ στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, δηλαδή το εντελώς διευρυμένο ροτέισον.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Για όποιον δεν το έχει προσέξει, εδώ και τρεις αγώνες ο Βάσκος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αλλαγών στην 11άδα από τον έναν αγώνα στον άλλον!

Οκτώ αλλαγές (!) στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (2-1) σε σχέση με το Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός (1-0)

Οκτώ αλλαγές (!) στο Άρης-Ολυμπιακός (1-1) σε σχέση με το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (2-1)

Δέκα αλλαγές (!!!) στο Ολυμπιακός-Λαμία (4-1) σε σχέση με το Άρη-Ολυμπιακός (1-1)

· Με βάση τη χρονική συγκυρία, δηλαδή ότι βρισκόμαστε στα πλέι οφς, θεωρητικά ο Μεντιλίμπαρ σπάει κάθε ρεκόρ ρίσκου, αλλάζοντας οκτώ και δέκα παίκτες από παιχνίδι σε παιχνίδι. Από την άλλη, πρέπει να αναρωτηθούμε με ποιόν άλλο τρόπο θα μπορούσε μέσα στον Απρίλιο να κρατήσει με μία φρεσκάδα την 11άδα του; Και ίσως να σκεφτούμε ότι αναπόφευκτα και στην Τούμπα στις 12/5 πρέπει να πάει με εκτεταμένο ροτέισον, έχοντας παίξει στις 9/5 με την Άστον Βίλα.

· Άρα, ορθά πράττει και δίνει τη δυνατότητα από τώρα να παίξουν και να είναι άρα έτοιμοι 20 παίκτες! Διότι μοιάζει αδύνατο να έχει αποτέλεσμα να πάει να παίξει στην Τούμπα με τους ίδιους 11 ή απλά να κάνει δύο-τρεις αλλαγές, σε σχέση με τη σύνθεση της ρεβάνς με τη Βίλα. Τη στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία έχει και άλλα δύο ντέρμπι στις 15/5 και στις 19/5…

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Έχει ανάγκη, λοιπόν, ο Ολυμπιακός να βγάλει φρεσκάδα σε αυτά τα παιχνίδια. Και για να βγάλει φρεσκάδα πρέπει να έχει ο προπονητής σε ετοιμότητα όχι 14-15, αλλά 20 και 22 παίκτες. Εξ ου και τώρα, χρησιμοποίησε στα τρία τελευταία παιχνίδια (με ΠΑΟΚ, Άρη, Λαμία) τους Τζολάκη, Πασχαλάκη, Ρόντινεϊ, Κίνι, Ορτέγκα, Ρίτσαρντς, Ρέτσο, Κάρμο, Ντόη, Άμπι, Βέζο, Έσε, Ιμπόρα, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνη, Μασούρα, Ποντένσε, Ζέλσον, Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί, Ναβάρο, δηλαδή 22 παίκτες!

· Και με χαρά του ο Μεντιλίμπαρ είδε και τον Αλεξανδρόπουλο να ανταποκρίνεται στην επιστροφή του μετά από δύο μήνες στη δράση, έστω για αυτά τα 35 λεπτά παιχνιδιού με τη Λαμία. Ο διεθνής άσος μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο χαρτί τώρα στο φινάλε, σε μία θέση, στη μεσαία γραμμή, που ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλές λύσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x