Euroleague

Euroleague: Πρώτη φορά 3 break στα Game 1 από το 2005 και τις Best of 3 σειρές!

Μετά και το break του Ολυμπιακού μέσα στη Βαρκελώνη, είναι η πρώτη φορά που τα 3 από τα 4 ζευγάρια στα Playoffs της Ευρωλίγκας έχουν «σπάσιμο» έδρας στο πρώτο παιχνίδι της σειράς!

Όλη τη χρονιά οι ομάδες που βρίσκονταν ψηλά στη βαθμολογία της Euroleague πάλευαν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, με στόχο το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο κάτι τέτοιο φάνηκε να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία, αφού για πρώτη φορά από το 2005, που εδραιώθηκε η σειρά στις τρεις νίκες, έγινε «σπάσιμο» έδρας στα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια, στο πρώτο παιχνίδι!

Το ξεκίνημα, δυστυχώς, έγινε στο ΟΑΚΑ, όπου η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε τον Παναθηναϊκό με σκορ 91-87 και πήρε αμέσως εκείνη το πλεονέκτημα έδρας. Τα άλλα δύο ήρθαν χθες (24/04), με το πρώτο χρονικά να γίνεται στο Μόντε Κάρλο. Η Μονακό υποδέχθηκε τη Φενέρμπαχτσε και σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στην παράταση, οι Τούρκοι έκαναν το 1-0 στη σειρά με 95-91 και ταυτόχρονα θα γυρίσουν τη σειρά στην έδρα τους, με πλεονέκτημα. Μικρό ή μεγάλο θα φανεί αύριο (26/04). Την «πρωτιά» αυτή ήρθε να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπου με 77-75 έκανε με το «καλησπέρα» το break και φιλοδοξεί το βράδυ της Παρασκευής να το ξανακάνει, ώστε να έχει 3 ευκαιρίες για να πάρει το «εισιτήριο» για το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το Final Four του Βερολίνου.

Το μοναδικό ζευγάρι όπου νίκησε ο γηπεδούχος, ήταν αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπασκόνια, με τους κατόχους του τροπαίου να κάνουν έναν υγιεινό περίπατο, με το ευρύ 90-74, στο, φαινομενικά, λιγότερο αμφίρροπο ζευγάρι από τα 4, αφού η «βασίλισσα» είναι το ξεκάθαρο φαβορί της σειράς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x