Euroleague

Είχε ξεχάσει τις κατοστάρες ο Παναθηναϊκός

Πίσω στο χρόνο γύρισε τον Παναθηναϊκό το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Όχι επειδή δεν είχαν υποστεί ξανά βαριά ήττα, αλλά γιατί είχαν περάσει 11 χρόνια από την τελευταία κατοστάρα που είχε δεχθεί στην Ευρωλίγκα.

Η ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (και) στο δεύτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν αδιαμφισβήτητη. Και σίγουρα δεν είναι ντροπή να χάνεις από μια τέτοια ομάδα.

Όπως και να ‘χει όμως, η έκταση της ήττας -ή μάλλον το παθητικό στην άμυνα- γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω τους «πράσινους». Πιο συγκεκριμένα στο 2004, όταν και ήταν η τελευταία φορά που δέχθηκαν από 100 πόντους και πάνω σε παιχνίδι της Ευρωλίγκας.

Τότε -στις 25 Μαρτίου- η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε ηττηθεί 111-101 από τη Μπενετόν, με την ιταλική ομάδα ωστόσο να ξεπερνά τους 100 πόντους στο πεντάλεπτο της παράτασης.

Στο έξτρα πεντάλεπτο δε -αλλά χωρίς να του στερήσει τη νίκη- είχε σημειωθεί και η αμέσως προηγούμενη κατοστάρα που είχε δεχθεί ο Παναθηναϊκός, όταν είχε επικρατήσει 118-114 της Σκίπερ μέσα στην Μπολόνια στις 14 Ιανουαρίου του 2004.

Όσο για την πρώτη φορά που αντίπαλος του Παναθηναϊκού έβαλε πάνω από 100 πόντους στην άμυνά του, ήταν στις 16 Απριλίου 2003, όταν είχε λυγίσει 111-103 τη Σιένα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x