Euroleague

Μπαρτζώκας: «Είμαστε προνομιούχοι, να αποφύγουμε τα λάθη»

Το σχόλιο του Γιώργου Μπαρτζώκα για τις προσεχείς «μάχες» του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στα playoffs της Ευρωλίγκας.

Τα σημεία-κλειδιά ενόψει της μεγάλης μονομαχίας του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα για τα playoffs της Ευρωλίγκας ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στα λάθη των Πειραιωτών στις δύο πρώτες αναμετρήσεις, τα οποία πρέπει να αποφύγουν, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να κοντρολάρουν τα συναισθήματά τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα έδρας και στο πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου, ενώ μίλησε στο για την ετοιμότητα των Παπανικολάου και Πετρούσεφ.

«Οι παίκτες είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές και πολλά εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Θα υπάρχει σίγουρα όμως η ίδια ένταση, η λεγόμενη physicality», ανέφερε αρχικά, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το απουσιολόγιο των Πειραιωτών, το ο οποίο θα είναι λευκό.

«Ο Πετρούσεφ είναι καλά, ο Παπανικολάου έκανε χθες προπόνηση με την ομάδα. Δείχνει να έχει λίγο έλλειμμα δυνάμεων. Προφανώς δεν θα χρειαστεί να παίξει 30 λεπτά, αλλά θα δώσει το ‘παρών’ και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει».

Επίσης, αναφέρθηκε στα όσα πρέπει να αποφύγουν οι «ερυθρόλευκοι» σε σχέση με τα πρώτα δύο ματς κόντρα στους Καταλανούς. «Τα λάθη έχουν σχέση με την επιθετική εκτέλεση, είδαμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Τα ριμπάουντ είναι θέμα ετοιμότητας, διάθεσης, θέλησης και πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση φυσικά και πνευματικά για να πάρουμε εμείς αυτές τις μπάλες. Στο πρώτο ματς το ελέγξαμε και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πιο εύκολα, στο δεύτερο ματς ενώ θέλαμε φυσικά να κερδίσουμε δεν είχαμε την ίδια ένταση, νιώθοντας ίσως ότι έχουμε κάνει το χρέος μας. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου για μας και συμβαίνει όλη τη χρονιά».

Για το γεγονός ότι οι Πειραιώτες έχουν πλεονέκτημα έδρας μετά το break στη Βαρκελώνη: «Δεν ξέρω τι σημαίνει έδρα. Για μένα είναι να παίζεις στο περιβάλλον σου. Εννοείται πως είναι σημαντικό και είμαστε προνομιούχοι που το έχουμε, όπως το είχε αρχικά η Μπαρτσελόνα. Γιατί παλεύουν οι ομάδες 34 αγωνιστικές; Εμείς δεν βλέπουμε τώρα σειρά, βλέπουμε μόνο το αυριανό παιχνίδι και θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, τα συναισθήματά μας και να μείνουμε στο πλάνο».

Για το αν απαιτείται μεγάλο ρόστερ σε αυτές τις σειρές: «Πάντα ένα μεγαλύτερο ρόστερ είναι καλό γιατί έχεις περισσότερη ενέργεια. Όμως πάντα το μυαλό είναι πιο δυνατό και οδηγεί και το σώμα. Αυτά τα ματς δεν είναι απλά, είναι η επιβράβευση για όσα κάναμε μέσα στη χρονιά. Άλλες μεγάλες ομάδες έφυγαν από τη διοργάνωση, για την καριέρα όλων μας είναι σημαντικά αυτά τα ματς. Νιώθουμε προνομιούχοι που συμμετέχουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x