Euroleague

Κινείται νομικά κατά υπαλλήλων που επιτρέπουν σε οπαδούς να μπουν χωρίς εισιτήριο η Παρτίζαν!

Η Παρτίζαν κάνει αποφασιστικά βήματα για την πάταξη της οπαδικής βίας, αφού αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά υπαλλήλων που επιτρέπουν σε οπαδούς χωρίς εισιτήριο να μπουν στη «Stark Arena»!

Η οπαδική βία είναι ένα φαινόμενο στενά συνδεδεμένο με τον αθλητισμό, με πολλές χώρες να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τα οποία συχνά κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Μία από τις χώρες αυτές είναι και η Σερβία, που έχει δει πολλές φορές το Βελιγράδι να μετατρέπεται σε «εμπόλεμη ζώνη» κατά τη διάρκεια τοπικών ντέρμπι, όπως το Ερυθρός Αστέρας-Παρτίζαν, αλλά και σε πολλές άλλες περιστάσεις.

Η Παρτίζαν, από την πλευρά της, θέλοντας να «καθαρίσει» τη «Stark Arena» από τέτοια φαινόμενα, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας κοινοποίησε την απόφασή της να κινηθεί νομικά, κατά υπαλλήλων που επιτρέπουν σε οπαδούς να μπαίνουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, αλλά και κατά όσων προμηθεύουν πλαστά εισιτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παρτίζαν:

«Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, το κλάμπ θα υποβάλει ποινικές διώξεις σε άτομα που επέτρεψαν σε άλλα άτομα να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια, καθώς και σε άτομα που ασχολούνται με την παραγωγή και πώληση πλαστών εισιτηρίων, άτομα που εμπλέκονται σε παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων, καθώς και άτομα που εμπλέκονται στην παράνομη παραγωγή και διάθεση στην αγορά εμπορευμάτων με το λογότυπο και τα χαρακτηριστικά της Παρτιζάν.

Παρόλο που σύμφωνα με τους κανονισμούς απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος θεατών χωρίς εισιτήρια, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό έχει παραβιαστεί από άτομα που εργάζονται στην Παρτίζαν, στη Stark Arena, καθώς και από μέλη ιδιωτικών και δημόσιων φορέων ασφάλειας.

Αυτό, όπως και οι άλλες παρατιθέμενες πράξεις για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία, τιμωρούνται κατά το γράμμα του νόμου και κυρίως αντιπροσωπεύουν ασέβεια προς τους πολυάριθμους φιλάθλους που πληρώνουν έντιμα τα εισιτήριά τους.

Μόνο φέτος, η Παρτίζαν πλήρωσε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ φόρους στο σερβικό κράτος με βάση τα έσοδα από τα εισιτήρια και είναι περήφανη για το γεγονός ότι τα έσοδα που παράγονται (σσ. από τα εισιτήρια) είναι μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης για την ομάδα.

Με τον κανόνα ότι κάθε εισιτήριο έχει την τιμή του και πρέπει να πληρωθεί, πρώτα από όλα δείχνουμε σεβασμό στους παίκτες στο γήπεδο και τέλος στον εαυτό μας. Η Παρτιζάν δεν θα αφήσει αυτό το καθιερωμένο σύστημα να καταρρεύσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x