Euroleague

Πάουελ στο sport-fm.gr: «Εξαιρετικός ο Μπαρτζώκας - Απίθανοι οι Σλούκας, Πρίντεζης, Παπανικολάου»

Με αφορμή την επιστροφή του Ολυμπιακού σε Final Four με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο του, ο Τζος Πάουελ, με τον οποίο κατέκτησαν μαζί την Ευρωλίγκα το 2013, μίλησε στο sport-fm.gr.

Μπορεί να αγωνίστηκε σε πάνω από 20 διαφορετικές ομάδες στην καριέρα του σχεδόν σε... όλες τις ηπείρους του πλανήτη, ωστόσο το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2012-2013, έμελλε να είναι το κορυφαίο του στην Ευρώπη. Ο Τζος Πάουελ, έμεινε μόλις λίγους μήνες στον Πειραιά, όμως φρόντισε να φύγει προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη του, μια Ευρωλίγκα με τους «ερυθρόλευκους»!

Ο δύο φορές πρωταθλητής NBA με τους Λος Άντζελες Λέικερς (2009, 2010), έφτασε στο λιμάνι τον Νοέμβριο του 2012 για να ενισχύσει την προσπάθεια του συνόλου του Γιώργου Μπαρτζώκα και δικαίωσε τους πάντες. Με μέσο όρο 5.1 πόντους και 2.7 ριμπάουντ σε 25 παιχνίδι με την ελληνική ομάδα, δεν έβγαλε... μάτια, όμως τα σουτάκια του από μέση απόσταση αλλά και η τρομερή εμφάνισή του στο Game 5 με την Εφές, έμειναν αξέχαστα.

Το sport-fm.gr μίλησε με τον παλαίμαχο πλέον Αμερικανό ψηλό, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον προπονητή του Ολυμπιακού αλλά και τους συμπαίκτες του Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου και Γιώργο Πρίντεζη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις καταπληκτικές εμπειρίες που του άφησε η χώρα μας, σχολίασε το πέρασμά του από το NBA, ενώ τόνισε πως το μυστικό Πειραιωτών ήταν το εξαιρετικό κλίμα και η σκληρή δουλειά!

Τζος Πάουελ: «Κατανοητικός ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό»

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζος Πάουελ στο sport-fm.gr:

Για το νέο του ξεκίνημα: «Τους τελευταίους πέντε μήνες εργάζομαι για το NBA. Θα έχουμε ένα γεμάτο και δύσκολο καλοκαίρι με πολλά camp, το draft φυσικά, ενώ αργότερα θα πάω στο Λας Βέγκας για να ασχοληθώ και εκεί με κάποια προγράμματα».

Για τις μέρες του στη χώρα μας: «Αναμνήσεις από την Ελλάδα είναι αρκετές. Πρόκειται για μια πανέμορφη χώρα, έμενα σε θαυμάσιο μέρος και γενικά όπου και να πας είναι ωραία στην Αθήνα. Το φαγητό είναι επίσης υπέροχο, ενώ συνάντησα και πολλούς καλούς ανθρώπους εκεί. Ήταν πραγματικά τέλεια εμπειρία, τόσο για εμένα όσο και για τα παιδιά μου, που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κάτι διαφορετικό που θα τους μείνει για πάντα».

Για το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού: «Υπάρχουν πολλές ιστορίες από την ομάδα, αλλά δεν μπορώ να πω πολλά (γέλια). Αυτό που σίγουρα ξεχώριζε είναι ότι ήμασταν ένα τρομερά δεμένο σύνολο. Αυτό μας βοήθησε τρομερά γιατί βγάζαμε χημεία μέσα στο παρκέ, κάτι βασικό για όλες τις ομάδες που θέλουν να πετύχουν. Πηγαίναμε μαζί για φαγητό, κάναμε γενέθλια ο ένας στον άλλο, ήταν κάτι πρωτόγνωρο και σημαντικό ταυτόχρονα».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Ήταν ιδιαίτερος. Δεν έχω τίποτα κακό να πω για αυτόν, πήγα λίγο αργότερα στη σεζόν βέβαια από τους υπόλοιπους, αλλά όσο το έζησα ήταν εξαιρετικός. Υπήρχαν μερικές φορές που η ένταση ανέβηκε αλλά σε γενικές γραμμές υπήρχε εξαιρετική επικοινωνία. Θα τον χαρακτήριζα κατανοητικό, καλό άνθρωπο και φυσικά μεγάλο μέρος της επιτυχίας στην Ευρωλίγκα ανήκει σε αυτόν».

Τζος Πάουελ: «Κατανοητικός ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό»


Για τους Σλούκα, Παπανικολάου και Πρίντεζη: «Όλοι τους φανταστικοί παίκτες. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκονται σήμερα σε αυτό το επίπεδο και έχουν πετύχει τόσα πολλά. Είχαν τεράστιο μερίδιο επιτυχίας στην κατάκτηση της κούπας. Οι προπονήσεις μαζί τους ήταν… τρελές καθώς τα δίναμε πραγματικά όλα. Συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν και αυτό κάτι σημαίνει».

Για τα χρόνια που πέρασε στο NBA: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που κατάφερε να βρεθώ εκεί σχεδόν 10 χρόνια με αληθινούς ανθρώπους που έγιναν αδέρφια μου, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Είναι δύσκολο να μπεις σε αυτό το πρωτάθλημα και ακόμα πιο δύσκολο να παραμείνεις εκεί. Νιώθω μόνο ευγνωμοσύνη σε όλους που με βοήθησαν να γίνω μέρος του».

Για τα όσα έζησε στον Ολυμπιακό: «Το timing που ήρθα στον Πειραιά ήταν το καλύτερο. Κατάφερα να γίνω ένας από τους λίγους σχετικά παίκτες που έχουν κερδίσει τόσο τον τίτλο του NBA, όσο και της Ευρωλίγκας με αυτόν τον τρόπο. Στον Ολυμπιακό έγινα καλύτερος σαν αθλητής, σαν άνθρωπος, σαν πατέρας και σαν φίλος. Θα το… χρωστάω για πάντα αυτό, για αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε να το ζήσω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x