Ευρώπη

Ετοιμάζεται γηπεδάρα 20 χιλιάδων θέσεων στο Τελ Αβίβ για Μακάμπι και Χάποελ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Ισραήλ, η Μακάμπι και η Χάποελ Τελ Αβίβ σχεδιάζουν το χτίσιμο ενός νέου γηπέδου 20 χιλιάδων θέσεων που θα χρησιμοποιούν από κοινού!

Παρόλο που εδώ και δεκαετίες, η Μακάμπι Τελ Αβίβ αγωνίζεται στο ιστορικό «Γιαντ Ελιγιάου», αυτό φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, η «ομάδα του λαού», σε συνεννόηση με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου 20 χιλιάδων θέσεων, το οποίο θα φιλοξενεί και τις δύο ομάδες!

Αν και η Μακάμπι είναι στενά συνδεδεμένη με το «Γιαντ Ελιγιάου», αυτό πλέον δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου γηπέδου επιπέδου Ευρωλίγκας. Χτισμένο το 1963, έχει ανακαινιστεί πολλές φορές και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 11 χιλιάδες θεατές.

Η Μακάμπι κάθε χρόνο «ξεπουλά» τα εισιτήρια διαρκείας και γεμίζει το γήπεδό της με τη ζήτηση να είναι πολύ μεγάλη, επομένως θεωρεί ότι χρειάζεται ένα νέο, μεγαλύτερο κλειστό, κάτι που μακροπρόθεσμα θα της επιφέρει ακόμα περισσότερα έσοδα. Η Χάποελ, από την άλλη, έχει ακόμη μικρότερο γήπεδο (4 χιλιάδες θέσεις), επομένως αισθάνεται ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο ώστε να αλλάξει επίπεδο.

Μένει να φανεί αν θα προχωρήσει το εν λόγω πρότζεκτ, κάτι που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι στο χέρι του δημάρχου του Τελ Αβίβ να το αποφασίσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x