Ευρώπη

Ποτσέκο για τους νατουραλιζέ: «Επικεντρώνομαι σε αυτούς που είναι Ιταλοί σήμερα»

Ο Τζανμάρκο Ποτσέκο ρωτήθηκε για το ποιον θα προτιμούσε να αγωνιστεί ως νατουραλιζέ για την εθνική Ιταλίας, με τον ίδιο να δηλώνει πως... δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί πολύ.

Μία μεγάλη συζήτηση όσον αφορά το μπάσκετ εθνικών ομάδων αφορά τους νατουραλιζέ, τους παίκτες δηλαδή που λαμβάνουν το διαβατήριο μιας χώρας και αγωνίζονται σε αυτή ως «ξένοι», χωρίς απαραίτητα να έχουν κάποια σχέση μαζί της.

Πρόσφατα, ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο εξέφρασε ανοικτά την επιθυμία του να εκπροσωπήσει την εθνική Ιταλίας. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο, ο τεχνικός των «ατζούρι», Τζανμάρκο Ποτσέκο, δήλωσε... κουρασμένος από τη διαρκή πολιτική όσν αφορά τις θέσεις των νατουραλιζέ, τονίζοντας πως απλώς θέλει παίκτες που να επιθυμούν να φορέσουν τη φανέλα με το ιταλικό εθνόσημο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Έχω συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζω απλώς σε ποιον αρέσει να προπονείται και να παίζει για την Ιταλία. Δεν κατακρίνω τις επιλογές του Μπανκέρο και του Ντάριους Τόμπσον, αλλά ξόδεψα ενέργεια για να συμβαδίσω με συγκεκριμένους ανθρώπους. Το έχω κάνει πριν και δεν θέλω να το ξανακάνω. Αν κάποιος εμφανιζόταν με το διαβατήριό μας στην τσέπη το καλοκαίρι, χαρούμενος που θα τον προπονήσω και θα παίξει με αυτούς τους συμπαίκτες, θα ήμουν ευτυχισμένος. Τούτου λεχθέντος, τώρα επικεντρώνομαι σε αυτούς που είναι Ιταλοί σήμερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x