Euroleague

Γιάνκοβιτς στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν μου άρεσε που δεν σφυρίχτηκε το φάουλ στον Παππά»

Την απογοήτευση του για το γεγονός πως οι διαιτητές της αναμέτρησης δεν σφύριξαν το φάουλ υπέρ του Παππά κάτι που οδήγησε στην ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπασκόνια, εξέφρασε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Ως μία λεπτομέρεια που έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Μπασκόνια με τον Παναθηναϊκό, χαρακτήρισε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς την απόφαση των διαιτητών να μην καταλογίσουν το καθαρό φάουλ στο Νίκο Παππά στην τελευταία φάση του αγώνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα των πράσινων με 85-84.

Ο φόργουορντ της Ανδόρα φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή των Τόλη Κοτζιά και Σταύρου Χονδροθύμιου, όπου τόνισε πως οι «πράσινοι» ήλεγχαν την αναμέτρηση με την Μπασκόνια στο μεγαλύτερο μέρος της, ωστόσο αυτό το μικρό λάθος των διαιτητών δεν του επέτρεψε να φύγει νικητής από την Βιτόρια.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως είναι ακόμα νωρίς για να κριθεί αγωνιστικά το τριφύλλι καθώς έχει στο ρόστερ του αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται για πρώτη φορά σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

Τέλος μίλησε για την αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα, όπου υποστήριξε πως το φαβορί της αναμέτρησης είναι η ομάδα της Καταλωνίας, ενώ σχετικά με το αγωνιστικό πλάνο των «ερυθρολεύκων» πρόσθεσε πως κάθε παίκτες γνωρίζει το ρόλο και αυτό είναι το πλάνο που πρέπει να ακολουθεί κάθε μεγάλη ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπασκόνια:
«Δεν μου άρεσε που δεν σφυρίχτηκε το φάουλ στον Παππά. Πιστεύω πως ήταν φάουλ και το κατάλαβα χωρίς το replay. Ο Παναθηναϊκός έλεγχε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος και με αυτό το μικρό λάθος των διαιτητών έγινε ότι έγινε. Είναι μία μικρή λεπτομέρεια που έκρινε το αποτέλεσμα».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού:
«Είναι νωρίς να κρίνουμε τον Παναθηναϊκό. Κάποια παιδιά παίζουν πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Είναι και σκληρές οι λίγκες. Οι διαιτητές ίσως σφυρίζουν πιο εύκολα φάουλ. Πρέπει να προσαρμοστεί πιο εύκολα στα δεδομένα της Ευρωλίγκα. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και όλα παίζουν το ρόλο τους».

Για το αποψινό ματς Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός:
«Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς καινούριους παίκτες και έτσι έχουν αλλάξει οι ισορροπίες. Σε άλλες συνθήκες θεωρώ πως θα το κέρδιζε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Ωστόσο με την πίεση που έχει η Μπάρσα ίσως έχει κάποιες πιθανότητες παραπάνω και οι παίκτες θα κυνηγήσουν το ματς σαν τρελοί. Και οι δηλώσεις του Χάνγκα για τον τρόπο που αμύνονται θα αποτελέσουν οδηγό στο αποψινό παιχνίδι».

Για τη φετινή αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού:
«Στον Ολυμπιακό όλα γίνονται βάσει πλάνου. Όλοι έχουν το ρόλο που τους έχει δώσει ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Και αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να λειτουργεί κάθε μεγάλη ομάδα».

Για το νέο προπονητή της Μπασκόνια, Πέδρο Μαρτίνεθ:
«Είναι ένας δύσκολος προπονητής που κοιτάει τη λεπτομέρεια. Του αρέσει το γρήγορο τέμπο όπως συμβαίνει στους περισσότερους Ισπανούς».

Για το πώς του φαίνεται η μέχρι τώρα παρουσία του στην Ανδόρα:
«Ακόμα δεν έχω προσαρμοστεί 100%. Είμαστε σε φάση που μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Προσπαθούμε να μάθουμε τι σημαίνει επαγγελματικό μπάσκετ. Η Ανδόρα είναι μία γούβα σε ένα βουνό. Είναι η πόλη η οποία είναι γεμάτη μαγαζιά. Ο κόσμος εδώ είναι μπασκετικός. Έρχεται στο γήπεδο και κάθε παιχνίδι είναι ένα event. Στην αρχή να φανταστείτε μετά από κάποιες ήττες είχαμε κάποια ψευτογιουχαρίσματα. Όχι βέβαια αντίστοιχα με την Ελλάδα».

Για τον Πανιώνιο:
«Έχει ένα μήνα να προετοιμαστεί για ένα ματς. Μπορούσε να κερδίσει τον Κόροιβο και το ότι έχασε για ένα πόντο. Υπάρχουν δυνατότητα να πετύχει αυτές τις 7-8 νίκες που χρειάζονται για να μείνουν στην κατηγορία, και ο Πανιώνιος με την στήριξη του κόσμου μπορεί να μείνει στη μεγάλη κατηγορία. Πρέπει να κοιτάει κάθε παιχνίδι μόνο του και να μην απογοητεύονται στις ήττες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x