Ευρώπη

Γιασικεβίτσιους: «Τεράστια απώλεια για εμάς ο Λεκαβίτσιους, αλλά πήγε σε τοπ ομάδα της Ευρώπης»

Τεράστια απώλεια είναι για τη Ζαλγκίρις η αποχώρηση του Λεκαβίτσιους, σύμφωνα με τον Γιασικεβίτσιους, ο οποίος όμως τόνισε πως ο διεθνής γκαρντ πήγε στον Παναθηναϊκό, που είναι τοπ ευρωπαϊκή ομάδα.

Η Ζαλγκίρις θα «πονέσει» αρκετά φέτος στην περιφέρεια, λόγω της αποχώρησης του Λούκας Λεκαβίτσιους για τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ωστόσο, ο Σάρας τόνισε πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από την στιγμή που ο 23χρονος γκαρντ μετακόμισε σε μία τοπ ευρωπαϊκή ομάδα, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε «καταστροφή» το καλεντάρι του Ευρωμπάσκετ, καθώς οι διεθνείς παίκτες θα ξεκινήσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους με την ομάδα, χωρίς να έχουν κάνει προπονήσεις!

«Ο Λούκας είναι μία μεγάλη απώλεια για εμάς. Χάσαμε έναν πολύ χρήσιμο παίκτη του ρόστερ μας, που είχε σημαντικό ρόλο. Επίσης, χάσαμε και έναν νεαρό Λιθουανό. Δεν υπάρχουν πλέον πολλοί καλοί Λιθουανοί παίκτες, καθώς οι καλύτεροι είτε παίζουν στο ΝΒΑ, είτε σε ομάδες της Ευρωλίγκας», δήλωσε αρχικά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την αποχώρηση του Λούκας Λεκαβίτσιους και πρόσθεσε:

«Η απουσία θα είναι… επώδυνη για εμάς, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Πήγε σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και έτσι πάει το πράγμα. Θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά πιστεύω ότι οι παίκτες της ομάδας μας θα καλύψουν το κενό του».

Στη συνέχεια, ο Σάρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις υποχρεώσεις των διεθνών: «Το ευρωπαϊκό σύστημα είναι μία απόλυτη καταστροφή. Μπορείτε να το πείτε όπως θέλετε, αλλά οι παίκτες μας επιστρέφουν στην ομάδα, μία ημέρα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό. Θα κάνουμε μία προπόνηση και την επόμενη θα παίξουμε κόντρα στην Τζουκίγια. Βέβαια, να κάνουμε μία κανονική προπόνηση. Αυτό είναι μία τραγωδία, αλλά δεν μπορούμε να την ελέγξουμε».

Τέλος, για την Ευρωλίγκα είπε: «Πολλές καλές ομάδες έμειναν εκτός πρώτης οκτάδας τη σεζόν που πέρασε και σίγουρα φέτος θα είναι πολύ ενισχυμένες. Ωστόσο, όλα αυτά μέχρι στιγμής είναι στα χαρτιά, καθώς είναι σημαντικό να δέσουν οι ομάδες. Φέτος, η Ευρωλίγκα θα είναι πιο δυνατή και αυτό δεν μας κάνει ιδιαίτερα… χαρούμενους, αλλά και πάλι είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x