Euroleague

Γκριν στο sportfm.gr: «Θέλουμε την πρώτη θέση»

Ποια… τετράδα; Ο Έρικ Γκριν ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για τον Ολυμπιακό και θέλει πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. «Θέλαμε την εξιλέωση μετά τον Παναθηναϊκό», είπε και υποκλίθηκε στον κόσμο.

Ο Έρικ Γκριν δεν αρκείται σε μια θέση στην πρώτη τετράδα. Μιλώντας στο sport-fm.gr μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μπασκόνια (92-62), ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να στοχεύει στην πρωτιά στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.

Ο 25χρονος άσος μίλησε για εξιλέωση μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, ενώ υποκλίθηκε στον κόσμο των «ερυθρόλευκων» για τη συμπαράστασή τους χαρακτηρίζοντάς τους κορυφαίους φιλάθλους στην Ευρώπη.

inner

Αναλυτικά η συνέντευξη του Έρικ Γκριν στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Συμφωνείς πως ήταν η πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση του Ολυμπιακού φέτος;
«Κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι συνολικά. Αμυντικά βγάλαμε πολλή ενέργεια, επιθετικά είχαμε σωστές επιλογές και όλα έγιναν σωστά. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

-Νιώθατε ότι έπρεπε να αντιδράσετε μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό;
«Στο μπάσκετ δεν μπορείς να στέκεσαι πολύ σε ένα παιχνίδι, ειδικά τη φετινή σεζόν που τα παιχνίδια είναι συνεχή. Είτε χάσεις είτε κερδίσεις πρέπει να το αφήνεις γρήγορα πίσω σου και να κοιτάς τη συνέχεια. Θέλαμε να αντιδράσουμε και να εξιλεωθούμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως η Μπασκόνια. Γι’ αυτό η νίκη αυτή είναι ακόμη πιο σημαντική».

-Θεωρείς πως κάνατε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας;
«Ναι, σίγουρα. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε πρώτοι στην κανονική περίοδο. Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, θέλουμε να είμαστε στην πρώτη τετράδα και όσο πιο ψηλά γίνεται. Όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε. Δεν επιτρέπεται να το κάνουμε αυτό».

-Είδαμε πως παρότι είχατε από νωρίς μεγάλη διαφορά δεν κατεβάσατε καθόλου ρυθμό…
«Ήταν και εντολή του προπονητή μας. Απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα δεν μπορείς να αφήσεις το πόδι από το γκάζι. Είχαμε και κάποια άλλα παιχνίδια που ο αντίπαλος πλησίαζε στο τέλος και μας απειλούσε. Γι’ αυτό έπρεπε να συνεχίσουμε ως το τέλος με την ίδια ενέργεια και να αυξάνουμε διαρκώς τη διαφορά. Αυτό κάναμε».

-Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με δύο δύσκολα ματς στο Μιλάνο και με την Μπάμπεργκ…
«Το Μιλάνο είναι επικίνδυνο στην έδρα του. Δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε επειδή είναι χαμηλά στη βαθμολογία, γιατί θα το πληρώσουμε. Η Μπάμπεργκ είναι πολύ καλή ομάδα, που διεκδικεί την πρόκριση και θέλουμε να πάρουμε ρεβάνς για την ήττα μας στη Γερμανία. Όμως δεν κοιτάμε ακόμη εκεί, πρώτα θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας την Κυριακή απέναντι στον Κόροιβο».

-Ο κόσμος παρά την απογοήτευση για την ήττα από τον Παναθηναϊκό γέμισε το ΣΕΦ και σας αποθέωσε…
«Τους αγαπάμε. Χωρίς την υποστήριξή τους δεν έχουμε την ίδια ενέργεια και τον ίδιο ρυθμό. Εκτιμούμε πολύ όσα κάνουν για την ομάδα και τη συμπαράστασή τους, ειδικά μετά από μια άσχημη ήττα. Είναι οι καλύτεροι οπαδοί στην Ευρώπη, χωρίς αμφιβολία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x